به گزارش ایرنا، کتاب « تاریخ استان مرکزی » با ویژگی ثبت تاریخ شهرهای این استان در قالب یک جلد و در ۱۲ سر فصل در مدت زمان 2 سال تالیف شده است.
مهمترین اتفاقات تاریخی و وقایعی که در جغرافیای استان مرکزی در طول زمان اتفاق افتاده در این کتاب به ثبت رسیده است.
از جمله مهمترین وقایعی که از شهرستان خمین در این کتاب ذکر شده می توان به تاریخ بنای این شهر باستانی توسط «هما» دختر بهمن از پادشاهان کیانی اشاره کرد.
برمبنای اطلاعات تاریخی زمانی که اسکندر به ایران حمله می کند و سلسه هخامنشی را از بین می برد، با عبور از شهر خمین این منطقه را نیز به آتش کشیده و باعث ویرانی آن می شود.
تاریخ مهم دیگر شهر خمین وجود ضرابخانه ها در این شهر در دوره ساسانیان  بوده که سکه ضرب می کردند و در آن روزگار، این ضرابخانه ها در مناطق و شهرهای مهم وجود داشته و تا ۲۰۰ سال بعد از ظهور اسلام نیز این ضرابخانه ها فعال بوده اند.
کتاب تاریخ استان مرکزی تاریخ کلی و ثبت وقایع در قلمرو امروزی این استان از ابتدای دوران تاریخی تا پیروزی انقلاب اسلامی، از جمله حمله مغول، ظهور اسلام، پیدایش شهرهای باستانی مانند تیمره در این کتاب به رشته تحریر درآمده است.
 این کتاب برای علاقمندان به مطالعه تاریخ بسیار کمک کننده است و به منظور تدریس در دانشگاه ها و مراکز آموزشی نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
مدیران و مسئولان با مطالعه این کتاب ضمن اطلاع از دوران هایی که در استان سپری شده، می توانند با یک دید باز و نگرش تازه در حوزه های مختلف عرصه مسئولیت خود فعالیت کنند.
کتاب تاریخ استان مرکزی توسط انتشارات ثالث در سال 1396در 696 صفحه به چاپ ر سی ده است.
« محمدجواد مرادی نیا» نویسنده کتاب « تاریخ استان مرکزی » سردبیری روزنامه کار و کارگر، مسئولیت مرکز تحقیقات ایرانگردی و جهانگردی، سردبیری مجله تخصصی اجتماعی شکوفه، عضویت در شورای نویسندگان روزنامه جمهوری اسلامی، مسئولیت گروه تاریخ موسسه نشر آثار امام خمینی (ره)، مدیریت اداره کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیری اجرایی کتاب سال جمهوری اسلامی  را در کارنامه خود دارد.
از آثار مرادی‌نیا می توان به «خاطرات آیت‌الله پسندیده»، «چهل و یک مجلس»، «بوسه بر دار» و «خاندان امام خمینی به روایت اسناد»، «خمین در انقلاب» و «منزل به منزل با خمینی» اشاره کرد.
/3075/9930
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.