مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی گفت: بارشهای استان مرکزی در سال زراعی 98-97 نسبت به سال گذشته 110 درصد رشد داشت.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عزت الله آمرهای در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی با اشاره به ۴۷۵ میلیمتر میانگین بارندگی استان در فصل بارش بیان کرد: این میزان بارش در مقایسه با دراز مدت ۷۵ درصد و در مقایسه با سال گذشته ۱۱۰ درصد رشد داشته است.
وی بیشترین حجم بارش در استان را با ۸۶۴ ملیمتر مربوط به شهرستان شازند دانست که در قیاس با سالهای گذشته بیسابقه بوده است و گفت: میزان ذخیره آب استان در پشت سدها و تالاب برابر با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بوده است به طوری که در سد الغدیر ساوه علاوه بر پر شدن سد ۹۵ میلیون مترمکعب آب سرریز شد که این وضعیت برای سد کمال صالح شازند ۲۰۰ میلیون مترمکععب بوده است.
آمرهای با اشاره به اینکه ظرفیت تالاب میقان اراک به صورت کامل پر شد و مجموع روانآبهای استان نیز افزایش چشمگیری داشته است، گفت: تاکنون ۹۵ درصد مخزن سد الغدیر ساوه و ۹۸ درصد سد کمال صالح شازند نیز پر شد.
وی در ادامه به مصوبات جلسه قبل شورا اشاره کرد و افزود: در نیمه نخست سال جاری باید ۲۸۰ حلقه چاه باید مسدود شود که تاکنون ۳۰ حلقه مسدود شده است که بیشترین این چاههای مسدود شده مربوط به شهرستان خمین است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی در خصوص کنتورهای نصب شده بر روی چاهها بیان کرد: از اوایل سال تاکنون ۵۲ دستگاه کنتور در استان نصب شده است و از سال ۹۰ تا پایان خرداد ماه ۹۸ هزار و ۳۴۴ دستگاه کنتور نصب شده است که ۲۴۵ دستگاه مربوط به شهرستان اراک بوده است.
وی با اشاره به کیفیت مناسب آب شهرستان ساوه بیان کرد: در بحث واگذاری سدهای خاکی هنوز به تصمیم روشنی نرسیدهایم و برای این موضوع نیز در کشور تصمیمی اتخاذ نشده است چراکه مشخصات فنی این سدها موجود نیست.
آمرهای در خصوص رسیدگی به آسیبهای وارد پس از سیلاب فروردین ماه تصریح کرد: پس از سیلاب اخیر دستگاههای نظارتی بر شناسایی مشکلات و نقاط حادثهخیز دستور دادند که بر همین اساس طی دو ماه اخیر نقاط و رودخانهها شناسایی شد و اولویتبندی در حوزه آزادسازی تصرفات موردی، آزادسازی سراسری و عملیات لایروبی و ساماندهی و بازگشایی برای رودخانههای انجام گرفت.
وی اضافه کرد: در سال جاری ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبارات ملی به استان مرکزی اختصاص یافته است که ۲ میلیارد تومان مربوط به تاسیسات آبی ۲ میلیارد تومان برای رودخانهها و ۲۰۰ میلیون تومان برای ایستگاههای هواشناسی درنظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت منطقهای استان مرکزی اضافه کرد: تعدادی خانه در کرهرود در مسیر رودخانه قرار دارند که ۱۰ خانه در معرض خطر قرار دارند و باید حتما تخریب شوند.
به گزارش ایسنا؛ در این جلسه رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی در خصوص اعتبارات ابلاغ شده به استان برای جبران خسارات سیلاب تصریح کرد: در این راستا ۲۱ میلیارد تومان ویژه راه و شهرسازی، ۲ میلیارد تومان برای ایستگاههای پمپاژ تاسیسات آبی در دست بهرهبرداری، ۲۳۹ میلیون تومان برای بازسازی ایستگاههای سنجش شرکت آب منطقهای استان و ۲ میلیارد تومان ویژه ساماندهی و لایروبی رودخانه به استان ابلاغ شده است.
رقیه یادگاری ابلاغ ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون اعتبار برای خسارات وارده به شبکه توزیع برق، ۴۴۰ میلیون تومان برای تاسیسات هواشناسی و ۱۴ میلیارد تومان برای راهداری و حمل و نقل جادهای استان از دیگر اعتبارات درنظر گرفته شده برای استان پس از سیلاب دانست.
وی با اشاره به ۶۸ میلیارد توممان کمک بلاعوض به بخشهای کشاورزی افزود: به جهت جبران خسارات وارد شده به تاسیسات عمرانی شهری و روستایی ۶۰ میلیارد تومان در کشور اعتبار برای سایر استان در نظر گرفته شده است که در این راستا بنیاد مسکن استان باید این رقم را برای استان جذب کند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام