« غلامرضا ملکی » روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 19 سیلو و 13 انبار ذخیره گندم به تناسب تولید این محصول و در راستای تسهیل در ارایه خدمت به گندمکاران در هر شهرستان آماده سازی و هماهنگی های لازم با جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی استان نیز انجام شده است.
وی ادامه داد: نیاز است کشاورزان قبل از تحول گندم به مراکز خرید این محصول در استان به جهاد و بانک کشاورزی استان مرکزی مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با یادآوری خرید 320 هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان در سال گذشته خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش بارندگی ها، نزولات و شرایط جوی استان پیش بینی می شود امسال 380 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوها و انبارها ذخیره سازی شود.
ملکی گفت: قیمت پایه خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان توسط دولت در سال جاری 17 هزار ریال اعلام شده است.
وی ادامه داد: گندم تا 2 درصد سن زدگی با قیمت پایه توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی از کشاورزان خریداری می شود و از 2 تا چهار درصد سن زدگی به ازای هر درصد سن زدگی، 250 و از چهار درصد به بالا به ازای هر درصد 350 ریال از قیمت پایه کاسته می شود.
معاون بازرگانی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی از آماده سازی پنج مرکز خرید تضمینی کلزا در این استان خبر داد و گفت: این مراکز در شهرستان های اراک، ساوه، خمین، زرندیه و شازند آماده سازی شده است.
ملکی افزود: 2 هزار و 900 تن کلزا سال گذشته از کشاورزان استان مرکزی خریداری شد و پیش بینی می شود خرید تضمینی این محصول در استان به پنج هزار تن افزایش یابد.
وی، برای جلوگیری از ضرر و زیان به گندمکاران استان مرکزی از کشاورازن خواست از تحویل گندم به دلالان و واسطه های غیز رسمی خودداری کرده و محصول خود را به مراکز خرید تضمینی این محصول که در شهرستان ها آماده سازی شده، تحویل دهند.
اکنون بیش از 200 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت گندم و پنج هزار هکتار زیر کشت محصول کلزا قرار دارد.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استان مرکزی با دارا بودن یک و هشت درصد از مساحت کل کشور دارای منابع آبی محدودی است اما ظرفیت تولید 16 هزار تن انواع آبزیان پرورشی را داشته که با وجود همه کمبودها و محدویت‎ها، توانسته در این زمینه خوش بدرخشد و جایگاه ویژه‎ای در کشور به دست آورد.
1955/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.