«بهنام نصراللهی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این منابع مالی در قالب 383 طرح در بخش کشاورزی استان مرکزی جذب و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: 2 هزار و 580 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در قالب 897 طرح کشاورزی با 2 هزار و 832 نفر اشتغال از ابتدای ابلاغ این مصوبه توسط سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به بانک های عامل استان معرفی شده است.
وی ادامه داد: 487 طرح به مبلغ یکهزار و 168 میلیارد ریال با زمینه اشتغا زایی یکهزار و 473 نفر به تصویب بانک های عامل استان مرکزی رسیده و قرارداد 431 طرح با اعتباری بالغ بر 835 میلیارد ریال با اشتغال زایی یکهزار و 179 نفر با بانک های عامل منعقد شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: تسهیلات اشتغال پایدار روستایی با هدف ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی با کارمزد چهار درصد در مناطق مرزی و عشایری، 6 درصد در مناطق روستایی و با کارمزد 10 درصد در شهرهای زیر 20 هزار نفر در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
نصر اللهی گفت: 170 میلیارد ریال شامل 60 میلیارد ریال در قالب اسناد خزانه اسلامی و 110 میلیارد ریال از محل اعتبارات بند «د» تبصره چهار از محل اعتبارات سال جاری به اجرای سامانه آبیاری نوین در استان مرکزی اختصاص یافته است و تاکنون 68 متقاضی با مبلغ 153 میلیارد ریال به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی معرفی شده اند.
وی ادامه داد: با پرداخت این اعتبارات یکهزار و 934 هکتار به سامانه آبیاری نوین تجهیز می شوند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: تجهیز این اراضی به سامانه آبیاری نوین صرفه جویی هشت و هفت دهم میلیون مترمکعب صرفه جویی در منابع آب در استان را به همراه داشته و زمینه ایجاد و تثبیت 230 شغل نیز فراهم می شود.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.