رئیس کانون انجمن صنفی اساتید حق التدریس استان مازندران ازوضعیت معیشتی این قشرفرهیخته به شدت انتقاد کرد وگفت: نظام آموزشی کشوردرمقاطع تحصیلی دانشگاهی؛ دانشجو محوراست.

به گزارش "ایلنا" ازساری ؛ سمیه صمدی درگفت وگویی مبسوط و با اظهار تاسف از نوع نگاه نظام آموزشی و مسئولان دانشگاه ها به جایگاه اساتید حق التدریس؛ گفت: اساتید حق التدریسی در دانشگاه ها زیرخط فقر به سر می برند و نمی توان انتظار داشت با انگیزه کامل برای ارتقاء کیفی آموزش های دانشگاهی تلاش نمایند.

این استاد دانشگاه با اشاره به محرومیت اساتید حق التدریس از بسیاری از مزایا و امکانات رفاهی و اجتماعی و اقتصادی ؛ نبود امنیت شغلی برای این قشر فرهیخته را مایه تاسف دانست و گفت: مسئولان دانشگاه ها به آسانترین شکل ممکن با سرنوشت اساتید بازی کرده و نگاهی تحقیرآمیز به همکاران ما دارند.

او با بیان این مطلب که اساتید حق التدریسی اغلب دارای تحصیلات عالیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بوده و دارای سوابق علمی ارزنده و جزو محققان استانی و کشوری می باشند؛ اظهار می دارد: این افراد که در ظاهر امر استاد تلقی می شوند  در باطن  از سوی مدیریت دانشگاه ها به عنوان یک استاد شناخته نشده و نگاه سیستم  به آنها  نگاهی ابزاری است.

رئیس کانون انجمن صنفی اساتید حق التدریسی استان مازندران با  ذکر این نکته که  مراکز علمی و دانشگاهی کشور مصداق  پازلی هستند که اساتید قطعاتی از آنها را کامل می کنند، تصریح می کند: این افراد نخبه و فرهیخته صرف نظر از آن که در کدام دانشگاه ها به کار تدریس می پردازند، برحسب سیاست های موجود دانشگا ه ها به صورت متزلزل و بدون کمترین ثبات شغلی  در جهت تحقق اهداف مورد نظر این مراکز مورد استفاده قرار می گیرند و ادامه ی فعالیت آنها منوط به تصمیم سلیقه ای و نه قانونی افرادی است که اختیار امور را دارند.

صمدی فقدان قوانین و آیین نامه های حمایتی در ارتباط با ساماندهی امور مرتبط با اساتید حق التدریسی از جمله قرارداد های کاری آنان را مورد انتقاد قرارداده و می گوید: این موضوع موجب شده که متحجرانه ترین ظلم ها و بی عدالتی ها در حقوق مادی و معنوی آنان اعمال شود و این روند همچنان ادامه دارد.

این مقام مسئول با اشاره به پرداخت وجوهی درحدود 80 تا 140 هزار ریال بابت هر ساعت حق التدریس در دانشگاه هایی نظیر جامع علمی و کاربردی و آزاد به اساتید حق التدریسی ، منظورنشدن میزان حق الزحمه اساتید در متن قراردادها را بیانگر اوضاع  نابسامان همکاران خود  در بسیاری از زمینه ها و ازجمله میزان دستمزدها عنوان کرد و گفت: در واقع قراردادی را  امضاء می کنیم که حقوق مدنی  و شهروندی و تمامی اصول لازم الاجرای اخلاقی، شرعی و اجتماعی و... در آن زیر پا گذاشته می شود و چاره ای نمی ماند جز سکوت اساتید حق التدریسی در برابر تضییع حق و بی عدالتی !

صمدی با بیان این نکته که اساتید حق التدریسی در قالب  موارد  و  دهه از عمر خود را برای نظام آموزشی کشور صرف کرده و تجارب گرانبهای خویش را  در اختیار آینده سازان کشور قرار می دهند، این سوال  را مطرح می کند که : "نظام آموزشی کشور برای این افراد چه کرده و آینده و زندگی اساتید چه خواهد شد؟".

 

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.