به گزارش خبرنگارایرنا،عبدالله مهاجرپنجشنبه در نشست خبری در ساری مهمترین تصمیم سازی جدید برای دور زدن بدعهدی برجامی آمریکا را ارتباط گیری با شرکت های کوچک خارجی دانست و افزود : این شرکت ها به دلیل این که ارتباط کمتری در حوزه صادرات در کشور آمریکا دارند، مصونیت بیشتری برای ارتباط گیری با جمهوری اسلامی دارند.
وی اضافه کرد : در شرایط فعلی با خروج آمریکا از برجام تا حدودی مبادلات بانکی ما نسبت به گذشته دچار مشکل شد و با این وضع نیز دولت می تواند با حمایت از صادرکنندگان این دشواریها را کاهش دهد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران پرداخت مشوق های صادراتی، تعیین نرخ ارز منطقی و متناسب با شرایط روز را از راهکارهای پیشنهادی برای این حمایت اعلام کرده است.
*** رشد 5 درصدی ارزش صادرات مازندران
مهاجرگفت که درسه ماهه اول سال جاری میزان صادرات غیرنفتی استان مازندران ازلحاظ ارزشی نسبت به سال گذشته حدود 5 درصد بیشتر شد به طوری که در این مدت صادرات این خطه شمال کشور از گمرکات استانی به 105میلیون دلار رسیده است.
وی حجم صادرات غیر نفتی را 196 هزار تن بیان کرد و اضافه کرد : همین میزان صادرات کالاهای غیر نفتی مازندران نیز از گمرکات سایر استان های کشور انجام شد که به دلیل نبود آماربرداری از این ارقام به حساب استانی نیامده است.
وی توضیح داد : در سال گذشته تجار مازنی 100 هزار تن کیوی تولیدی این خطه شمال کشور را صادر کردند و صرفا 5 هزار تن از این صادرات از گمرکات استانی بود.
به گفته وی 95 هزار تن صادرات کیوی از گمرکات استان های دیگر انجام شد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران دلیل انجام 95 درصد صادرات کیوی این استان از گمرکات سایر استان ها از جمله استان همجوار ( گیلان) را ناشی از نبود زیرساخت و گرانی حمل و نقل دریایی انتقال از مازندران نسبت به سایر استان ها بیان کرد.
وی نبود شرکت های بزرگ صادراتی و برندسازی و بالا بودن تعرفه گمرکی کشورهای هدف را از مهمترین موانع پیشروی صادرات مازندران بیان کرد.
مهاجر اظهارداشت : برای صادرات مرکبات با میزان زیاد در سال زراعی پیشرو پایانه صادراتی در شهرستان جویبار در دست ساخت قرار دارد که می تواند تا 100 هزار تن صادرات مرکبات را یکجا داشته باشد.
*** تولید صادرات محور
رئیس اتاق بازرگانی مازندران نبود نگاه صادرات محور در تولید در بخش های صنعتی و کشاورزی را مهمترین مانع در این حوزه برشمرد و گفت که تاکنون هیچ اقدام عملی نیز از سوی دستگاه های متولی برای ایجاد این نگاه صورت نگرفته است.
مهاجر معتقد است که نبود نگاه صادرات محور در تولید با رویکرد ارتقاء بهره وری و کاهش قیمت باعث شده تا تجار ایرانی نتوانند در رقابت با رقبا خود در این حوزه موفق باشند و در بیشتر اوقات نیز با وجود ظرفیت به علت نبود این نگاه بازار از دست تجار ما خارج شده است.
وی اضافه کرد : باید دستگاه های متولی نگاه خود را از صرف افزایش تولید به رشد تولید صادرات محور تغییر دهند و بستر آن را فراهم کنند و در این صورت تجار با حمایت نسبی دولت می توانند در امر صادرات موفق عمل کنند.
وی ظرفیت های مازندران را در صادرات محصولات کشاورزی در حوزه باغی، آبزی و طیور بیان کرد و اظهارداشت که در شرایط فعلی با وجود ظرفیت های مازاد در این حوزه ها، کمترین ظرفیت مازاد با رویکرد صادرات محور است و این رویه تجار و تولید کننده را دچار مشکل کرده است
*** منطقه آزاد پشتوانه صادرات
رئیس اتاق بازرگانی مازندران گفت که ایجاد منطقه آزاد اقتصادی در هر یک از مناطق پیشنهادی نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد می تواند پیشتوانه خوبی برای صادرات غیر نفتی استان باشد.
مهاجر افزود : تاکنون از ظرفیت های استانی در این بخش برای راه اندازی منطقه آزاد اقتصادی استفاده درستی نشده است و باید به یک تفاهم برای ایجاد منطقه آزاد برسیم و می تواند این مناطق در هر سه شهرستان پیشنهادی ایجاد شود.
وی اضافه کرد : در شرایط فعلی بندرامیرآباد شرایط بهتری از لحاظ زیرساختی برای ارتقاء به منطقه آزاد تجاری دارد و باید از این ظرفیت برای ایجاد منطقه آزاد مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد : استان های همجوار ما با ظرفیت کمتر از مازندران دارای منطقه آزاد هستند ولی تاکنون این تعامل و تفاهم در این خطه شمال کشور با وجود ظرفیت اجرایی نشده است.
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.