شهرستان قائمشهر دارای 2 رودخانه تلار و سیاه رود است. رودخانه سیاه رود با 51 کیلومتر طول و آبدهی 1.24 مترمکعب بر ثانیه پنج کیلومتر از مسیرش از داخل شهر قائمشهر و مناطق مسکونی عبورمی کند .
رهاسازی زباله ، فاضلاب های خانگی و صنعتی به داخل این رودخانه که آلودگی های زیست محیطی را به همراه داشت ،باعث شد تا طی سال گذشته انجمن حمایت از رودخانه سیاه رود با هدف حفظ و زنده نگه داشتن این رودخانه تشکیل شود .
تشکل کارگروه ساماندهی روخانه سیاه رود با هدف رفع مشکلات آن توسط انجمن دوستداران محیط زیست از سال گذشته در روستای میانرود قائمشهرکلید خورد .
29 نفر عضو این کارگروه متشکل از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران 14 روستای بالادست سیاهرود و فعالان محیط زیست با استفاده از ظرفیت مردمی و اهالی این روستاها اجرای برنامه هایی برای حفظ و زنده نگه داشتن این رودخانه را به عنوان هدف خود انتخاب کرده اند .
یکی از اعضاء انجمن حمایت از رودخانه سیاه رود در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص تشکیل این انجمن گفت: هدف اصلی این انجمن جلوگیری از ورود فاضلاب های خانگی و صنعتی به رودخانه است .
وی بیان کرد : درطی یکسال در برنامه های کوتاه مدت با کمک دهیاری ها و شوراها در مسیر گذر رودخانه سیاه رود در حال جلوگیری ازسرریز شدن فاضلاب خانگی و صنعتی به این رودخانه هستیم .
بهمن ذوالفقاری با اعلام اینکه مهمترین مشکل در رودخانه سیاه رود رهاسازی فاضلاب خانگی و صنعتی است ، گفت : این اعضا به صورت هفتگی از محدوده روستاهای ساروکلا به میانرود و از سیدابوصالح تا چپی در حال بازدید هستند تا از ورود فاضلاب خانگی به رودخانه جلوگیری کنند.
این عضو با اعلام اینکه تاکنون 99 درصد از رودخانه سیاه رود در مسیر روستای ساروکلا پاکسازی شده است ، بیان کرد : همچنین پاکسازی 80 درصد از مسیر رودخانه سیاه رود در روستای آهنگر کلا انجام شده است .
ذوالفقاری با اعلام اینکه حاشیه رودخانه سیاه رود در مسیر روستای فولادکلا افتضاح است ، گفت که این به دلیل وجود سالنی است که فاضلاب های خود را به رودخانه رهاسازی می کند .
وی ادامه داد : البته برای حل این موضوع نماینده دادستانی را برای بازدید به این مکان آورده ایم تا بتوانیم این مشکل را نیز حل کنیم .
یکی از اهالی کوی کشاورزی شهرستان قائمشهر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، افزود : گاهی شاهد زباله های رها شده در حاشیه رودخانه سیاه رود هستیم و دیده می شود که اهالی این منطقه به صورت خودجوش نسبت به جمع اوری زباله های رها شده در رودخانه اقدام می کنند.
سمیه صادقی افزود: این حرکت های خودجوش نهادهای مردمی و عوامل شهرداری نسبت به پاکسازی حریم رودخانه باعث شده تا بوی آزاردهنده زباله نسبت به چند سال قبل کمتر باشد.
یکی دیگر از شهروندان کوی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بوی تعفن زباله های رها شده در رودخانه آزاردهنده است ، افزود : از مسئولین شهرستانی می خواهم تا نسبت به لایروبی این رودخانه برای کاهش آلودگی و دفع بوی زباله به اهالی این منطقه کمک کنند.
زهرا صالحی گفت : البته لایروبی محدوده ای از این رودخانه طی سال گذشته توسط اداره مربوطه انجام شد که در کاهش بوی زباله تاثیر مثبتی داشته است .
** اقدام هفتگی نسبت به جمع اوری زباله
معاون خدمات شهری شهرداری قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه عوامل شهرداری هفته ای یکبار نسبت به پاکسازی رودخانه اقدام می کنند، گفت : بهتر است که مردم فرهنگ نریختن زباله در رودخانه را در بین خود نهادینه کنند.
وی همچنین از نصب 2 تابلو در خصوص نریختن زباله در حریم رودخانه سیاه رود توسط عوامل شهرداری خبر داد.
مدیر آب منطقه ای شهرستان های قائمشهر ، سوادکوه ، جویبار و سیمرغ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درخصوص لایروبی رودخانه سیاه رود برای کاهش آلودگی ، افزود : طی سال گذشته با همکاری شهرداری حدود 2 کیلومتر از این رودخانه در حاشیه شهری لایروبی شد.
هادی نیک اخترگفت : در نیمه دوم امسال لایروبی بخشی دیگر از رودخانه سیاه رود آغاز خواهد شد .
وی با بیان اینکه ما موافق کف سازی ، اصلاح مسیر و ساماندهی رودخانه هستیم ، بیان کرد : این امر باعث می شود تا از ورود فاضلاب خانگی به رودخانه جلوگیری شود.
7334/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.