استاندار مازندران گفت:محور اصلی صادرات در استان ها ، اتاق بازرگانی است.
به گزارش ایلنا از ساری،استاندار مازندران از متولیان صادرات در بخش خصوصی خواست تا برنامه های خود را برای صدور کالاهای تولیدی استان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا پس از اعمال تعرفه های ترجیحی برای جمهوری اسلامی ایران در آینده نزدیک آماده کنند .
محمد اسلامی در نشست بررسی مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی و صنعتی استان که با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و اعضای اتاق بازرگانی استان برگزار شد ، گفت : بزودی با عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، صادرات محصولات ایرانی به کشورهای عضو این اتحادیه مشمول تعرفه ترجیحی می شود .
وی افزود : توافق کلی بر روی محصولات صادراتی که مشمول تعرفه ترجیحی می شود ، انجام شده است .
استاندار مازندران در این نشست بر ضرورت برنامه ریزی همه جانبه برای تحقق هدفگیری سه میلیارد دلاری صادرات استان با نگاه به بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید کرد و گفت : با برداشتن تعرفه ترجیحی از محصولات صادراتی ایران به کشورهای حاشیه دریای خزر ، روند صادرات کالاهای ایرانی به این کشورها به خصوص تجار مازنی باید افزایش یابد.
نماینده عالی دولت در مازندران افزود : نبود تعرفه ترجیحی برای صادرات محصولات ایرانی به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا ، قیمت کالاهای تولیدی ما را برای صادرات به این کشور گران تر می کرد و قدرت رقابت را با سایر کشورهای رقیب صادرکننده به روسیه و اوراسیا کاهش می داد.
وی تاکید کرد : با برداشته شدن تعرفه ترجیحی به نظر می رسد راه برای صادرات محصولات ایرانی به روسیه و کشورهای ارواسیا باز شود و تجار مازندرانی باید از این فرصت طلایی استفاده کنند.
رئیس شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در مازندران گفت : برنامه هدف صادراتی این استان تا پایان برنامه ششم سه میلیارد دلار تعیین شده است و اتاق بازرگانی برای تحقق این سیاست صادراتی باید برنامه خود را ارائه دهد. اسلامی افزود : محور اصلی صادرات در استان ها ، اتاق بازرگانی است و این اتاق باید برای تحقق هدف صادراتی استان برنامه داشته باشد و دستگاههای اجرایی نیز باید در اجرای این برنامه کمک کار اتاق باشند.
استاندار مازندران مهم ترین مشکل در صادرات این خطه شمال کشور را نبود شرکت های بزرگ صادراتی ، خرد بودن صادرات و اتکا آن به پول نقد اعلام کرد.
اسلامی اظهار داشت : برای رفع مشکل نقدینگی در صادرات به خصوص مبادلات بانکی ، باید تجار ایرانی خط اعتباری را با سایر تجار هدف صادراتی تشکیل دهند.
وی جایگزین شدن پول ملی کشورهای ترکیه ، ایران و روسیه را در زمینه صادرات از مهم ترین توافق نشست اخیر روسای این سه کشور اعلام کرد وگفت : باید این طرح برای عراق به عنوان دیگر شریک صادراتی ایران به خصوص برای تجار مازندران عملیاتی شود.