به گزارش خبرنگار ایرنا ، انوشیروان محسنی بندپی روز یکشنبه در همایش روز جهانی معلولان در ساری افزود که این لایحه هفته گذشته مرحله بررسی در کمیسیون مشترک دولت و مجلس را پشت سر گذاشته و هم اکنون برای طرح در صحن علنی آماده است.
وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بویژه 2 نماینده مردم ساری در مجلس که در این مراسم حضور داشتند خواست که در بررسی این لایحه سرعت عمل داشته باشند تا به بودجه 97 برسد.
تهیه لایحه حمایت از حقوق معلولان و بازنگری در قانون کنونی در دولت یازدهم با جدیت دنبال شد و در یک مرحله در مجلس نهم تصویب شد ولی شورای نگهبان اسفند 95 آن را رد کرد.
دولت دوازدهم با بر طرف کردن ایرادات و اشکالات وارده به این لایحه ، با دیگر آن را به مجلس فرستاد.
قانون فعلی حمایت از حقوق معلولان در سال 82 به صورت طرح از سوی نمایندگان مجلس ارائه و تصویب شد ولی به علت وجود ابهام و نداشتن اعتبار ، ضمانت اجرایی لازم را ندارد و بسیاری از مواد آن به مرحله اجرا نمی‌رسد.
به گزارش ایرنا ، در لایحه حمایت از حقوق معلولان ، جرایم متخلفانی که حقوق معلولان را رعایت نکنند مشخص شده است و در صورت به سرانجام رسیدن این لایحه و تبدیل آن به قانون ، مسئولان دستگاههایی که از اختصـاص حـداقل سه درصد از مجـوزهای استخدامی رسمی ، پیمانی و کارگری به افراد معلول واجد شرایط، امتناع کنند، مجازات می‌شوند.
بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، معلولان شدید تا زمانی که شغلی ندارند حداقل دستمزد شورای عالی کار را دریافت خواهند کرد . علاوه بر این، در حال حاضر یکی از معضلات معلولان، عدم دسترسی به تسهیلات بانکی به خاطر شرایط سختی است که بانک‌ها برای این منظور در نظر گرفته‌اند. ولی با تصویب قانون جامع، صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی تشکیل می‌شود و تسهیلات مورد نیاز معلولان را با شرایط تسهیل شده در اختیار آنان قرار می‌دهد.
** غربالگری شنوائی 80 درصدی نوزادان
رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی از راهبردهای دولت تدبیر و امید را پیشگیری از معلولیت ها دانست و تاکید کرد که در این زمینه دولت همه یافته های علمی و روش های کارشناسی و تخصصی را به کار گرفته است.
وی شنوائی سنجی بیش از 80 درصد متولدین کشور با اجرای طرح غربالگری را یکی از نتایج این راهبرد برشمرد و افزود : همچنین امروز بین 80 تا 85 درصد کودکان بین 3 تا 5 سال تحت پوشش غربالگری تنبلی چشم قرار می گیرند که از مهم ترین عوامل نابینایی و کم بینایی شناخته شده است.
محسنی بندپی گفت : کار بسیار مهم بین دولت و مجلس در برنامه ششم اجباری کردن غربالگری ژنتیک است که همه زوج های جوان را ملزم به این کار می کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی دیگر از راهبردهای دولت تدبیر و امید را فراگیرکردن امکانات برای همه معلولان برشمرد و گفت که در این زمینه استان مازندران پیشتاز بود و شرایط برخورداری تمام معلولان از لوازم و تجهیزات توانبخشی در این استان فراهم شده است.
وی افزود : دسترسی پذیر کردن امکانات جامعه برای معلولان مورد تاکید در این راهبرد است و به همین منظور نیز طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه را برای معلولان در روستاها اجرا کرده ایم .
محسنی بندپی گفت که در برنامه ششم توانبخشی مبتنی بر جامعه شهری نیز اجرائی خواهد شد و هم اکنون این برنامه در استان مازندران به صورت پایلوت در حال اجراست .
وی استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و خیرین را نیز جهت ارتقای کیفیت خدمات رسانی به جامعه هدف الزامی برشمرد.
خبرنگار : رضا غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.