یک کارشناس ارشد ادبیات نمایشی با اشاره به اینکه موسیقی بومی را می توان با درام پیوند داد گفت: موسیقی بومی را باید از حالت ویترینی خارج شود.

به گزارش ایلنا از ساری ، یک کارشناس ارشد ادبیات نمایشی  در حاشیه جشنواره لیلم علیرضاسعیدی اظهارکرد: همه هنرها باهم در ارتباط هستند و در تعامل با یکدیگرند.

وی افزود: قطعا آثار فاخر سینمای، تئاتر و فیلم بدون موسیقی و داشتن ردپایی از روح موسیقی در کالبد وجودیشان ماندگاری لازم را به دست نمی آورند.

این کارشناس ارشد ادبیات دراماتیک یادآورشد: زمانی که موسیقی به تصویر کشیده شود هویت ماندگار خود را حفظ کرده و در ضمیر ناخودآگاه ذهن انسان نهادینه می شود.

سعیدی گفت: موسیقی مازندران و چه بسا موسیقی بومی البرزنشینان دارای ظرفیتهای بالایی بوده که باید از آن به درستی استفاده کرد.

این کارشناس ارشد ادبیات دراماتیک معتقد است باید موسیقی بومی را با درام پیوند داد و این موسیقی اصیل را از حالت ویترینی خارج کرد.

سعیدی خاطرنشان کرد: برای ایجاد جاذبه و ماندگاری موسیقی بومی که از فرهنگ و دل مردمان گدشته این سرزمین برخاسته در بین نسل جدید و آیندگان باید از موسیقی کاربردی استفاده کرد.

وی گفت: باید افسانه ها، آیین ها و داستانهایی که در پس اشعار موسیقی محلی نهفته دراماتیزه کرد و آن را در قالب فیلم یا تئاتر در آورد.

سعیدی با اشاره به اینکه فیلم و نمایش در ذهن مخاطب ماندگارتراست یادآور شد: متاسفانه تا به امروز ما آثاری نمایشی و دراماتیک از آثار فاخر موسیقی بومی به روی صحنه  نداشته ایم.

وی تصریح کرد: اگر در سالهای آینده در جشنواره لیلم این آیتم یعنی ورود گروه های نمایشی موسیقی بومی اضافه شود این جشنواره می تواند جریان ساز و پرچم دار این امر در کشور شود.

این کارشناس ارشد ادبیات دراماتیک افزود: این پیوند مابین موسیقی و نمایش می تواند نسل جدید را بیشتر و بهتر به خود جذب کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.