به گزارش خبرنگار ایرنا ، اجرای طرح تصفیه خانه فاضلاب شهری رامسر از سال 92 کلید خورد ولی تاکنون پیشرفتی نداشته است .
جمعی از اهالی روستاهای طالش محله ، شاه منصور محله فتوک و توبن بخش مرکزی رامسر صبح امروز با در دست داشتن پلاکارد های مختلف خطاب به فرماندار ، نماینده مردم شهرستان و دیگر مسئولان خواستار جلوگیری از ساخت این تصیفه خانه فاضلاب شهری شدند.
نکته جالب در این تجمع حضور کودکان و زنان بوده است.
تجمع کنندگان مدعی شدند که اجرای طرح فاضلاب شهری در این منطقه باعث بروز برخی مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای ساکنان این منطقه می شود.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری رامسر روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت :‌ از سال 92 کار مطالعاتی برای احداث این تصیفه خانه در چندین نقطه از سطح شهرستان صورت گرفت و در نتیجه حوالی روستای طالش محله که از نظر زیست محیطی و بهداشتی نیز مشکل خاصی برای منطقه به وجود نخواهد آمد ، مشخص شد.
محمد صالح وهابی افزود :‌ خوشبختانه یکی از علت های تعلل اجرای این طرح نیز توجه به خواسته های مردم و احترام به دیدگاه ها و پیشنهادهای آنان بوده است.
وی اظهار داشت : هم اینک تمامی مجوزهای لازم زیست محیطی ، بهداشتی و کشاورزی برای اجرای طرح در مکان مورد نظر دریافت شده است و ساخت این تصفیه خانه مشکلی برای اهالی روستای طالش محله و روستاهای همجوار آن ایجاد نخواهد کرد.
مدیر شرکت آب و فاضلاب شهری رامسر گفت : اعتبار لازم برای اجرای این طرح از منابع بانک توسعه اسلامی مصوب شده است و همراهی و همکاری مردم می تواند به فرآیند ساخت این تصفیه خانه کمک کند.
وهابی با اظهار نگرانی از تشکیل حدود 300 پرونده زیست محیطی ناشی از سرریز فاضلاب شهری به داخل رودخانه های منتهی به دریای خزر در این شهرستان ، برای حل این معضل خواستار همکاری همه شهروندان و روستائیان برای رفع این معضل زیست محیطی و بهداشتی در این شهرستان گردشگرپذیر شد.
به گزارش ایرنا ، ‌سرریز شدن فاضلاب در نهرها و رودخانه های منتهی به دریا و به دنبال آن ایجاد بوی تعفن فاضلاب در سطح شهرها از مهمترین چالش ساکنان و گردشگران شهرهای ساحلی استان مازندران است.
اغلب شهرهای مازندران به گفته مسئولان و دست اندرکاران ذیربط به خاطر قرار گرفتن در مجاورت دریا و درپی آن بالا بودن آب های زیرزمینی با نفوذ ناپذیری خاک روبرو هستند و همین عامل دفع بهداشتی فاضلاب را در این مناطق با مشکل مواجه کرده است.
مساله مهم تر آن است که عمده رودخانه های مهم استان مازندران نیز به علت عبور از داخل شهرهای ساحلی به تخلیه گاه فاضلاب این شهرها تبدیل شده است و این اتفاق فاجعه بار علاوه بر پیدایش مشکلات حاد زیست محیطی ، اکوسیستم دریای خزر را نیز به مخاطره انداخته است.
طبق آمار منابع رسمی اکنون سالانه 400 میلیون متر مکعب انواع آلاینده ها در شمال کشور تولید می شود که فقط 40 درصد آن تصفیه و بقیه به صورت مستقیم و غیر مستقیم به دریای خزر می ریزد.
با توجه به سلامت مردم ، اهمیت دریای خزر به عنون بزرگ ترین دریاچه جهان و حفظ اکوسیستم آن و همچنین ضرورت حفظ سفره های زیرمینی طرح جمع آوری فاضلاب های شهری از سال 1385در دستور کار دولت نهم قرار گرفت اما با وجود وعده های داده شده که بنا بود تا پایان دولت های نهم و دهم این طرح در تمامی شهرهای استان مازندران عملیاتی و به بهره برداری برسد متاسفانه چنین نشد.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون کمتر از 20 درصد فاضلاب شهری این استان جمع آوری و بقیه رها می شود.
میانیگن تولید سالانه فاضلاب شهری مازندران 120 میلیون متر مکعب است که تنها 19 میلیون متر مکعب آن برابر با 16 درصد وارد کانال های فاضلاب شهری می شود ، 53 میلیون متر مکعب برابر با 44 درصد فاضلاب شهری وارد سفره های زیر زمینی و 48 میلیون متر مکعب برابر با 40 درصد نیز وارد آب های سطحی ،رودخانه ها و دریا می شود.
بر اساس آمارهای رسمی یک میلیون و 800 هزار نفر از جمعیت حدود سه میلیون و 200 هزار نفری مازندران در شهرها ساکن هستند.
دستکم 20 هزار مشترک زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب شهری شهرستان 75 هزار نفری رامسر در غرب مازندران قرار دارند.
خبرنگار :‌مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078/1602/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.