مدیر عامل سلول های بنیادی خون بند ناف رویان گفت:‌ هم اکنون در بانک خون بند ناف عمومی رویان 15 هزار نمونه ذخیره سازی شده است و در بانک خصوصی آن نیز 85 هزار نمونه ذخیره سازی شده است که انتظار داریم تا پایان امسال به 90 هزار نمونه برسد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،مرتضی ضرابی شامگاه امروزدر نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه خون بند ناف به عنوان خون جفتی شناخته شده است،اظهار داشت:سلول های بنیادی که از بند ناف گرفته می شوند بسیار پر توان هستند.

وی افزود:  سال 1384 ذخیره سازی خون بند ناف در موسسه رویان جهاد دانشگاهی آغاز شده است و هم اکنون یک بانک عمومی و یک بانک خصوصی برای نگهداری این ماده ارزشمند ایجاد شده است.

 بند ناف که در گذشته به عنوان زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شد امروزه و طی سالهای اخیر در بانکهای خون بند ناف ذخیره سازی می‌شود تا در آینده برای درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر عامل سلول های بنیادی خون بند ناف رویان با پیشرفت علم پزشکی، ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان که جزو سلولهای بنیادی است و برای درمان بسیاری از بیماریهای بدخیم مانند تالاسمی، بیماریهای خونی، برخی سرطانها و نقص سیستم ایمنی بدن،‌کاربرد دارد،کاربردی شده است.

وی وی گفت: در بانک خون بند ناف عمومی از خانواده‌هایی که در آستانه تولد نوزادشان هستند،درخواست می‌شود که به جای دور انداختن خون بند ناف نوزادنشان آن را به بانک خون بند ناف عمومی رویان اهدا کنند تا در آینده از آن برای درمان بیماران نیازمند استفاده شود و برای این کار هیچ هزینه‌ای از آنها دریافت نمی‌شود.

ضرابی افزود: اما در بانک خون بند ناف خصوصی خانواده‌ها می‌توانند خون بندناف نوزاد را برای خود نوزادشان ذخیره کنند تا در آینده در صورت لزوم برای درمان بیماری او استفاده شود که ارائه این خدمت نیازمند صرفه هزینه است.

وی با تشریح عملکرد این بانک‌ها را در نگهداری خون بندناف و جفت جنین ،گفت: در بانک‌های عمومی خانواده با اهداء خون بندناف اجازه می‌ دهند کسانی که به این سلول‌ های بنیادی احتیاج دارند از آن استفاده کرده اما در بانک خصوصی خانواده ضمن امکان اهداء حق استفاده آن را برای خود محفوظ نگه ‌داشته و هزینه نگهداری آن را نیز می ‌پردازد.

ضرابی ذخیره سازی خون بند ناف را بسیار مهم دانست و گفت:‌ هم اکنون در بانک خون بند ناف عمومی رویان 15 هزار نمونه ذخیره سازی شده است و در بانک خصوصی آن نیز 85 هزار نمونه ذخیره سازی شده  است که انتظار داریم تا پایان امسال به 90 هزار نمونه برسد.

وی ضرابی  ادامه داد: روش بندناف روشی بدون درد است و ریسک آلودگی وجود ندارد و در دسترس بودن از جمله ویژگی های آن است.

مدیر عامل سلول های بنیادی خون بند ناف رویان گفت:در بانکهای عمومی 700 هزار و در بانکهای خصوصی سه میلیون بند ناف ذخیره سازی شده و 35هزار پیوند بندناف در دنیا صورت گرفته است.

ضرابی با درخواست از خیرین برای فعالیت در این حوزه ،: درمان بیماران تالاسمی، سرطان‌های خون و درمجموع بیماری‌های خونی از این روش بسیار مؤثرتر از روش‌های شیمی‌ درمانی بوده اما هزینه نگهداری و انجام آزمایش‌ها ژنتیکی آن سنگین بوده و این موضوع لزوم ورود خیرین با این حوزه را نشان می‌ دهد.

وی گفت: دانش ذخیره ‌سازی درکشور کاملا بومی بوده وبرای صدور این دانش به کشورهای عمان، لبنان، امارات، آذربایجان وعراق اقداماتی صورت گرفته است.

ضرابی با اشاره به اینکه مهمترین منبع سلول‌های بنیادی علاوه برمغز و استخوان  خون بند ناف جنین است افزود: باید جمع آوری وذخیره سازی این منبع  درخانواده‌ها فرهنگ سازی شده وهمگانی شود.

وی گفت: اولین پیوند سلول های خون بند ناف در سال 1988 میلادی در فرانسه توسط دکتر گلوکمن به یک کودک مبتلا به کم خونی انجام گرفت وطبق استاندارد جهانی خون بندناف تا 20 سال نمونه ذخیره شده قابل نگهداری است و بهترین زمان استفاده از آن در پنج سال اول ذخیره سازی است.

مدیر عامل سلول های بنیادی خون بند ناف رویان  با اعلام اینکه 160 کارشناس گیرنده خون بند ناف در کشور و اینکه مازندران بیشترین کارشناس را داراست ،افزود: مازندران از جمله استانهای پیشرو در این امر بوده و گام های مهمی در این زمینه برداشته است.

وی از نخستین پیوند سلولهای بنیادی خون بند ناف در بیمارستان امیر کلای بابل در آینده ای نزدیک خبر داد.

گفتنی است متقضیان می توانند برای اطلاعات بیشتر به آدرس بانک خون بند ناف واحد مازندران واقع در ساری بلوار امیر مازندرانی – خیابان وصال شیرازی – جهاد دانشگاهی  یا با شماره  33353380 – 011 تماس حاصل نمایند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.