به گزارش ایرنا، بارش برف و کاهش دمای بی سابقه 15 تا 17 درجه زیر صفر در مازندران در اوایل آذرماه سال پیش که مصادف با برداشت مرکبات 110هزار هکتار از باغات این محصول بوده است ،سبب از بین رفتن نیمی از سردرختی باغداران و بخش عمده ای باغات مرکبات و کیوی این خطه شمال کشور شد.
از آنجاییکه مازندران در تولید مرکبات و کیوی رتبه نخست کشور را دارد و تولید این 2 محصول باغی از مهمترین منابع درآمدی کشاورزان استان محسوب می شود ، دولت تدبیر و امید هفت بسته حمایتی را برای جبران خسارت به باغداران در هیات دولت تصویب کرد.
دولت به منظور جلوگیری از سوء استفاده فرصت طلبان و تنظیم بازار درابتدا ،خرید تضمینی انواع مختلف پرتقال و کیوی با قیمت های متفاوت را آغاز کرد که بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران 132هزار تن انواع پرتقال به صورت تضمینی خریداری شد.
همچنین دولت برای جبران خسارت حتی پرتقال هایی که براثر یخبندان امحا شده بود را کیلویی 350 تومان خریداری کرد و مبلغ 500میلیارد ریال به صورت بلاعوض به بیش از 51 هزار بهره بردار مرکبات استان مازندران پرداخت کرد.
تصویب 2هزار میلیارد ریال تسهیلات برای اصلاح و باز سازی باغات مرکبات و کیوی یکی از هفت بسته حمایتی دولت بوده است که پرداخت آن از امروز در شعب بانک کشاورزی استان آغاز شده است.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود 30 هزار پرونده برای دریافت تسهیلات تا سقف 500میلیون ریال با کارمزد 10 درصد برای باغداران استان تشکیل و به شعب بانک کشاورزی استان ارسال شد.
محسن صادقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هر چند بر اساس مصوبه هیات دولت هنوز بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات 2هزار میلیارد ریالی به باغداران استان مازندران به این بانک ابلاغ نکرده است، اما بانک کشاورزی از منابع داخلی پرداخت را شروع کرد.
وی اظهار داشت: تمام شعب بانک کشاورزی استان مازندران از امروز پرداخت تسهیلات به باغداران را بر اساس نظرات کارشناسی از برآورد خسارت ناشی از برف و یخبندان آغاز کردند.
طی 2 سال گذشته سه حادثه تندباد شدید با سرعت بین 90 تا 130 کیلومتر ،سیل و برف و یخبندان خسارت سنیگنی را به بخش های مختلف به ویژه کشاورزی مازندران وارد کرده است.
بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سیل سال گذشته 300میلیارد ریال ،طوفان امسال 160میلیارد ریال و برف و یخبندان آذرماه گذشته حدود 10هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف کشاورزی استان خسارت وارد کرد.
مازندران 460هزار هکتار زمین های زراعی و باغی دارد و سالانه با تولید 72محصول ،در 15 نوع آن از جمله برنج، مرکبات، گل و گیاه ،کیوی و مرغ رتبه اول تا سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: سید محسن حسن نیا
/1899/6990
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.