به گزارش خبرنگار ایرنا، تلاش شبانه روزی کامیونداران در روزهای کرونایی حاکم بر استان مازندران برای تخلیه بنادر سه گانه استان مازندران شامل نوشهر، فریدونکنار و امیرآباد که یکی از پرکارترین بنادر استان های شمالی کشور محسوب می شود، باعث شد تا جابجایی بار از بنادر از طریق کامیون در دو ماهه اسفند و فروردین پیک شیوع کرونا در این خطه شمال کشور افزایش ۳۲ درصدی را تجربه کند.
در حالی  سنگینی جابجایی کالا و بار دو ماهه پیک شیوع کرونا بر دوش کامیونداران مازنی قرار گرفت که تاکنون رانندگان با خودروهای سنگین حمل و نقل از هیچ یک از بسته های حمایتی دولت در دوران کرونایی برخوردار نشدند و همچنان چشم به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا دوختند تا شاید با تدبیر دولت امید آنها که از لحاظ سطح زندگی در بین گروههای آسیب پذیر قرار دارند نیز بتوانند با سیلی صورتشان را سرخ کنند.
تلاش شبانه روزی با دست خالی  
رییس کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل بار مازندران گفت: کامیون داران این استان سهم ۱۲ درصدی حمل کالا و بار کشور را بر عهده دارند و با شیوع ویروس کرونا با وجود محدویت های ایجادی برای برخی اشتغال و کسب و کارهای کشور، رانندگان ما شبانه روز برای تخلیه کالا و بار از بنادر استان مازندران و سایر استان ها تلاش کردند.
محمدعلی فرجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : رانندگان ما با کمترین تجهیزات حفاظتی و خودمراقبتی در برابر ویروس کرونا، با احساس مسوولیت نسبت به مردم کشور با وجود تهدید جانی از سوی ویروس کرونا، کارشان را رها نکردند و توانستند کالا و بار را از بنادر استانی و حتی برخی استان های کشور تخلیه کنند و مایحتاج عمومی را به دست مردم برسانند.
وی اضافه کرد : کار کامیونداران در تخلیه بنادر از کالا و بار در روزهای کرونایی به نوعی از خود گذشتگی و همسان با درمانگران در مراکز درمانی برای بهبود بیماران کرونایی بود و با همت رانندگان ما تجهیزات بهداشتی و مایحتاج عمومی به موقع به مراکز درمانی و مردم رسید.
چشم رانندگان به بسته حمایتی دولت 
رییس کانون انجمن های صنفی رانندگان مازندران افزود :  دولت برای حمایت از کسب و کارهایی که براثر ویروس کرونا دچار ضرر و زیان شدند، بسته های حمایتی را از جمله استمهال تسهیلات بانکی این کسب و کارها  را مصوب کرد و این در حالیست که تاکنون رانندگان ما از هیچ یک از این بسته ها بهره مند نشدند.
فرجی خاطرنشان کرد : اگرچه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بسته هایی چون تامین سوخت بدون توجه به پیمایش و لاستیک خودرو را در این مقطع برای تشویق کامیونداران تخصیص داد، ولی رانندگان که مالک این خودروها نبودند، از هیچ یک از این بسته ها بهره مند نشدند و نیاز است تا دولت در بسته های حمایتی این قشر را نیز مد نظر قرار دهد.
وی اضافه کرد : تاکنون رانندگان حمل و نقل بار از بسته های حمایتی دولت در قالب یارانه نقدی دوران کرونایی بهره مند نشدند و امیدواریم در روزهای آینده دولت بسته های حمایتی برای تشویق این قشر که از خانوارهای آسیب پذیر جامعه هستند مصوب کند.
استمهال تسهیلات مطالبه کامیونداران از دولت 
فرجی اظهارداشت : اگرچه در میزان فعالیت ما در روزهای کرونایی در بخش حمل و نقل بار از بنادر با افزایش خوبی نسبت به سنوات گذشته برخوردار بود، ولی در مجموع کارکرد ما به دلیل تعطیلی کسب و کارهای مرتبط ساختمانی، صنفی و سایر حوزه ها نسبت به سال قبل کاهش داشت و پیش بینی می شود  همچنان نیز حداقل در ماه جاری این کاهش حمل بار ادامه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد : در چنین وضعیتی درآمد ما نسبت به سنوات گذشته با کاهش چشمگیری مواجه می شود و پیش بینی این است که ما نتوانیم اقساط تسهیلات بانکی که برای نوسازی دریافت کردیم را به موقع بپردازیم و انتظار ما تمدید اقساط تسهیلات بانکی حداقل تا زمان برگشت به کار تمام واحدهای تولیدی صنعتی و صنفی است.
 بسته های حمایتی در حد لاستیک و سوخت 
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران گفت :با وجود شیوع ویروس کرونا و محدودیت ها برای سفر، حمل و نقل کالا و بار از بنادر استان  در دو ماهه اسفند و فروردین  ۳۲ درصد رشد داشت.
عباسعلی نجفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت : اگرچه ویروس کرونا یک تهدید جدی برای سلامت تمام افراد جامعه  ازجمله کامیونداران محسوب می شد، ولی این افراد همانند درمانگران با وجود این تهدیدات برای خالی نبودن کشور از مایحتاج عمومی  نسبت به تخلیه بار و کالا از بنادر استانی نسبت به قبل از شیوع ویروس تلاش مضاعفی را انجام دادند که نتیجه این تلاش ها رشد ۳۲ درصدی حمل بار و کالا از بنادر استانی بود.
وی اضافه کرد : در حالی کامیونداران به وظایف خود در این بخش را به خوبی انجام دادند که کمترین تجهیزات محافظتی را برای ابتلا به ویروس کرونا در اختیار داشتند و این فرایند نیز به دلیل کمبود این تجهیزات در روزهای اولیه شیوع ویروس کرونا برای تمام اقشار مردم بود.
وی اظهارداشت : کارکرد تمام وقت کامیونداران برای حمل کالا و بار در دوران پیک شیوع ویروس کرونا باعث شده تا ما دپو کالا و بار در سه بندر استان شامل نوشهر، فریدونکنار و  امیرآباد نداشته باشیم و کالاها نیز به موقع به استان های مقصد ارسال شده است.
به گفته وی در دو ماهه اسفند و فروردین ماه حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزارتن کالا و بار از طریق حمل و نقل باری به اقصی نقاط کشور انجام شد.
بسته های حمایتی درون سازمانی 
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران می گوید : سازمان حمل و نقل و راهداری کشور بسته های حمایتی درون سازمانی شامل افزایش سهمیه نفت و گاز کامیونداران را بدون محاسبه طرح پیمایش برای کامیونداران عملیاتی کرد و این بسته حمایتی باعث شده تا آنها برای فعالیتشان در حمل کالا و بار مشکل سوخت نداشته باشند.
نجفی اظهارداشت : علاوه بر آن لاستیک کامیون نیز متناسب با درخواست و نیاز کامیونداران بدون نوبت به آنها اختصاص داده شد و این بسته های حمایتی که بیشتر تجهیزات خودرویی محسوب می شود، به آنها تحویل شد.
وی ابراز امیدواری کرد تا ستاد مقابله با ویروس کرونا در سطح ملی بسته های حمایتی را برای این بخش از حمل و نقل همانند سایر حوزه ها داشته باشد تا آنها در آینده نیز تشویق به کار شوند.
استان مازندران با داشتن ۱۱ هزار کامیون که از لحاظ میانگین سنی یکی از پیرترین ناوگان های حمل و نقل بار در سطح کشور نیز محسوب می شود حدود ۱۲ درصد از جابجایی کالا و بار را در سطح کشور بر عهده دارند و در سال گذشته حدود ۱۹ میلیون تن کالا و بار در سطح کشور جابجا کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن دو درصد کاهش داشت.
براساس آخرین آمار هم اکنون ۴۷۴  بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان های استان مازندران تحت درمان قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.