پس از آنکه با شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارها تعطیل شد و درآمد خانواده ها به حداقل رسید ، دولت تصمیم گرفت تا به منظور جبران بخشی از خسارت های مالی ، تسهیلات یک میلیون تومانی با کارمزد چهار درصد در اختیار مردم قرار دهد و برای این منظور اعلام شد که سرپرستان خانوارهایی که یارانه دریافت می کردند می بایست با سیمکارت هایی که به نام خود افراد است به سرشماره ۶۳۶۹ پیامک ارسال نمایند تا تقاضای فرد برای دریافت این تسهیلات ثبت شود.

از آنجا که بسیاری از افراد به هر دلیلی سیمکارت هایشان به نام خودشان نبود بی درنگ به دفاتر پیشخوان دولت در شهرستان های مازندران هجوم بردند و این ازدهام جمعیت باعث شد تا این دفاتر نتوانند پاسخگوی همه افراد باشند و صف های طویلی در دوران گذار از کرونا شکل گرفت که برای بسیاری از رهگذرانی که اینگونه صحنه ها را می دیدند بسیار عجیب و غیر منتظره بود.

هجوم این افراد به دفاتر پیشخوان دولت نه تنها با سیاست های فاصله گذاری در ایام کرونا مغایرت داشت بلکه باعث سرگردانی و بلاتکلیفی آنها نیز شده بود و بسیاری از آنها که افراد مسن نیز بودند از این وضع موجود گلایه داشتند .

مسئولان تصمیمات غیر کارشناسی و شتابزده نگیرند

یک شهروند تنکابنی نسبت به شرایط به وجود آمده انتقاد کرد و گفت : بسیاری از شهروندان در این مدت به هشدارهای کرونایی مسئولان توجه کردند و از منازل خود خارج نشدند تا این ویروس خطرناک ریشه کن شود و زندگی بار دیگر به جریان عادی خود بازگردد اما تصمیمی که درباره دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی گرفته شد باعث گردید تا مردم به خیابان ها بریزند و با تجمع خود در مقابل دفاتر پیشخوان تمام رشته ها را پنبه کنند.

فرهاد اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اکثر افرادی که در مقابل دفاتر پیشخوان دولت تجمع کرده اند مسن هستند و احتمال مبتلا شدن به کرونا در بین آنها بسیار زیاد است و باید فکری برای این معضل کرد.

وی با بیان اینکه تصمیمات شتابزده و غیر کارشناسی می تواند تمام زحمات مسئولان ، کادر پزشگی و درمانی بیمارستان ها را در کنترل و مهار کرونا بر باد دهد ، اظهار داشت : به نظرم اگر دولت به جای تسهیلات یک میلیون تومانی با این همه مشکلات ، برای هر خانواده یارانه بگیر مبلغ ۵۰۰ هزار تومان بلاعوض واریز می کرد همه راضی بودند.

به گفته این شهروند ، مردم در این مدت نهایت همکاری را با مسئولان داشتند و دولت برای قدردانی از آنها می توانست تصمیمات بهتری اتخاذ نماید اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد و بسیاری از خانواده ها از این موضوع ناراضی هستند.

وی یادآور شد : این مردم که در طول این چهل سال با تمامی سختی ها پشت نظام و انقلاب بودند شایسته بهترین ها هستند و نباید با تصیمات اشتباه نمک به زخم آنها پاشید.

البته پس از اینکه تصاویر ازدهام مردم در مقابل دفاتر پیشخوان دولت برای تهیه سیمکارت در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شد وزیر ارتباطات بلافاصله دستور داد که این شیوه توزیع متوقف شود و مردم به صورت آن لاین (برخط) سیمکارت خود را خریداری نمایند.

در همین راستا نیز شرکت ملی پست هم اعلام کرد که بدون دریافت هزینه ای سیمکارت های خریداری شده به صورت برخط را به نشانی متقاضیان ارسال می کند اما این تدبیر مسئولان نیز با مشکلاتی همراه شد و بسیاری از افراد نتوانستند از این طریق سیمکارت خریداری نمایند.

برخی افراد مشکل ورود به سایت و برخی دیگر نیز پایین بودن سرعت اینترنت را از عوامل عدم موفقیت در خرید سیمکارت به صورت برخط عنوان می کردند اما نکته حائز اهمیت در این مسئله این است که دفاتر پیشخوان دولت بر موضوع احراز هویت تاکید دارند و در این زمینه اعلام می دارند که در درخواست های اینترنتی برای خرید سیمکارت احراز هویت صورت نمی گیرد.

اینگونه مشکلات باعث شد تا تجمع در برابر دفاتر پیشخوان همچنان وجود داشته باشد و مردم عطای خرید اینترنتی سیمکارت را به لقایش ببخشند.

مردم هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند

شهروند دیگری که با دیدن تجمع مردم در برابر دفاتر پیشخوان دولت به شدت عصبانی شده بود گفت : متاسفانه با وجود آنکه تاکنون بیش از پنج هزار نفر در کشور به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند اما مردم هنوز این خطر را جدی نگرفته اند .

علیرضا منصوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شرایط زندگی آنقدر برای مردم سخت شده که جان خود را برای دریافت یک میلیون تومان آن هم به صورت تسهیلات به خطر می اندازند و در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.

وی اظهار داشت : وزارت ارتباطات از فرصت به وجود آمده (پرداخت تسهیلات) برای ساماندهی مالکان سیمکارت ها استفاده کرد در حالی که زمان مناسبی برای این کار نبود و نباید این تصمیم گرفته می شد.

به گفته این شهروند مازندرانی ، بر اساس پروتکل بهداشتی در مراکز پیشخوان دولت رعایت فاصله گذاری اجتماعی حداقل یک تا دو متر افراد ، تهویه مناسب در محل دفتر پیشخوان، جمع‌آوری استامپ از دسترس مردم، ضدعفونی دستگاه‌های اسکنر اثر انگشت و  تهیه محلول برای ضدعفونی کردن دست ها برای ارباب رجوع و کارکنان ضروری است اما متاسفانه این نکات مهم رعایت نمی شود و کسی هم در این زمینه پاسخگو نیست.

وی یادآور شد : در صورت ادامه شلوغی ها در مقابل دفاتر پیشخوان باید منتظر شیوع دوباره کرونا در استان باشیم و جبران آن هزینه سنگینی را برای همه به همراه خواهد داشت.

مردم فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند

یکی از متصدیان دفاتر پیشخوان دولت در غرب مازندران درباره مشکلات ایجاد شده برای خرید سیمکارت به خبرنگار ایرنا گفت : این حجم از متقاضی برای ما نیز بسیار غافلگیر کننده بود به طوری که پیاده راه مملو از جمعیت شد و مجبور شدیم تا به نوبت تعداد محدودی را به داخل دفتر بفرستیم.

امید افسری افزود : بسیاری از افراد که سن زیادی هم داشتند بدون استفاده از ماسک و دستکش به دفتر مراجعه کرده بودند و بدون آنکه فاصله گذاری را رعایت کنند تلاش داشتند تا به درخواست آنها رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه این حجم زیاد مراجعه می تواند سلامت کادر پرسنل دفاتر را نیز به خطر بیندازد ، اظهار داشت : بیشترین درخواست ها مربوط به تغییر مالکیت سیمکارت سرپرست خانوارها است تا بتوانند از تسهیلات یک میلیون تومانی دولت بهره مند شوند و الزام به بودن همزمان خریدار و فروشنده بر تعداد افراد افزوده است.

افسری خاطرنشان کرد : اکنون که زمان تعیین شده اولیه برای خرید سیمکارت تمدید شده است مردم بدون هیچگونه نگرانی در ساعت های خلوت می توانند به دفاتر پیشخوان مراجعه نمایند تا در سریعترین زمان ممکن و بدون هیچ خطری به درخواست آنها رسیدگی شود.

وی یادآور شد : باید فاصله گذاری در این زمینه انجام شود و تمامی همکاران نیز بر این موضوع تاکید دارند تا کرونا بار دیگر فرصت جولان دادن نداشته باشد.

بنا بر اعلام وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی مهلت ارسال پیامک به سرشماره ۶۳۶۹ برای دریافت تسهیلات یک میلیون تومانی حمایتی کرونا، یک هفته (تا یکشنبه ۷ اردیبهشت) تمدید شده است

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.