حسینعلی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درنای امید که در تاریخ ۲۹ مهرماه ۹۸ برای زمستان گذرانی به تالاب بین المللی فریدونکنار مهاجرت کرده بود، حوالی ظهر پنجشنبه پس از ۱۲۹ روز زمستان گذرانی در فریدونکنار، بازگشت خود به سیبری را آغاز کرد.
وی افزود: درنای امید ۱۲ سال است که به صورت تنها و انفرادی مهاجرت میکند.
درنای امید از زیستگاه زادآوری خود در سیبری از مسیر روسیه، قزاقستان و آذربایجان به فریدونکنار مازندران مهاجرت و حدود چهار ماه از سال را با تغذیه در محدوده دامگاههای سنتی از باران و سرخرود و فریدونکنار زمستان گذرانی میکند.
طول این پرنده ۱۳۵ سانتیمتر و صدای آن آرام، آهنگین و رسا شبیه کروک کروک است. درنای سیبری در مناطق تالابی، شالیزارها، نیزارها و دریاچهها به سر میبرد. پراکندگی درنای سیبری بیشتر در جنوب چین، هند و سیبری روسیه است.
پرهای سفید و براق، رقص جذاب و صدای دلنشین، این پرنده را از هزاران سال پیش محبوب انسان ساخته است. مردم بومی مناطق توندرا و تایگا در روسیه (مکانهای جوجه آوری)، این پرنده بزرگ، سفید و زیبا را مقدس میدانند.
مسیر مهاجرت سالانه درناهای سیبری فراتر از محدوده کشورها و قارههاست. این مسئله محققان را وادار میسازد تا در جهت کشف معمای حرکت این پرندگان تلاش کنند. زمانی که مناطق تالابی قطب شمالی در اواخر تابستان شروع به یخ زدن میکنند، پرندههای جفت به همراه جوجههایشان حرکت به سمت مناطق گرم جنوبی را آغاز میکنند.
تالاب فریدونکنار در جنوب شرقی شهر فریدونکنار واقع است که با گرد هم آمدن مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یکی از غنیترین اکوسیستمهای تالابی شمال کشور تبدیلشده است.، تالاب بینالمللی فریدونکنار با بیش از ۵ هزار هکتار وسعت یکی از تالابهای مهم ایران محسوب میشود که ۵ سال قبل در فهرست تالابهای بینالمللی جهان در سایت رامسر به ثبت رسیده و موردپذیرش مجامع جهانی واقع شد.