دکتر محمود رائینی روز دوشنبه در همایش روز ملی هوای پاک که در دانشگاه علوم کشاورزی مازندران در ساری برگزار شد، این آلایندگی را شامل برجا ماندن نمک، شوری بیشتر آب دریای خزر و مرگ آبزیان ریز و درشت داخل دریا بیان کرد و دلیل این آلایندگی را عدم ارتباط دریای خزر به آب های آزاد بیان کرد.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی در مسیر خود چندین هزار اصله درختان کمیاب را در دو استان مازندران و سمنان نابود می کند و با توجه به عوارض مخرب زیست محیطی، این طرح از لحاظ کارشناسی قابلیت اجرایی ندارد.
وی خواهان بازنگری دولت در اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی و مطرح شدن سایر گزینه ها برای تامین آب این مناطق شد.
فقر مازندران در فضای سبز
این استاد دانشگاه علوم کشاورزی مازندران از کمبود فضای سبز در این خطه شمال کشور نیز انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر سرانه فضای سبز در این استان از استان های کویری کشور نیز کمتر است و این رویه نشان می دهد که ایجاد فضای سبز در دستور کار مدیریت شهری قرار ندارد.
رائینی افزود : علاوه بر آن میزان درختکاری حاشیه خیابان ها در این استان کشور نیز نسبت به استان های کویری کمتر است و این بی توجهی مازندران را نیز به سمت شهرهای آلاینده پیش می برد.
وی ساخت و سازهای غیرمجاز و بلندمرتبه سازی را یکی دیگر از مشکلات دیگر استان مازندران بیان کرد و اظهارداشت: در شرایط فعلی بیشتر ساخت و سازهای غیرمجاز و بلندمرتبه سازی ها در جهت پایش هوا احداث شد که در آینده می تواند برخی از شهرها به خصوص شهرهای ساحلی را با هوای ناسالم مواجه کند.
وی خواهان بازنگری مدیریت شهری نسبت به بلندمرتبه سازی در شهرهای ساحلی مازندران شد و اظهارداشت : حداقل مدیران شهری چنانچه به دلیل محدودیت زمین به دنبال بلندمرتبه سازی در شهرهای استان مازندران می روند، باید پیش از صدور مجوز مشورت هایی را با کارشناسان زیست محیطی داشته باشند تا این ساخت و سازها حداقل در جهت پایش هوا صورت نگیرد.
براساس آمار رسمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران سرانه فضای سبز مجهز دراین استان هم اکنون حدود چهار مترمربع برای هر نفر است در حالی که این سرانه در سطح کشور به ۷ تا ۱۲ متر مربع می رسد.
این درحالیست که براساس این آمار میانگین سرانه فضای سبز در استان هایی چون اصفهان ۱۷ و تهران نیز ۲۵ متر مربع برای هر نفر است و طبق برنامه ششم توسعه حداقل سرانه فضای سبز برای هرنفر در کشور باید به ۱۳ متر مربع تا پایان این برنامه برسد.
قانون هوای پاک در مردادماه سال ۹۶ از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از تایید شورای نگهبان به دولت ابلاغ شده است.
- کدخبر: 1333459
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد