پس از افزایش قیمت بنزین موج جدیدی در مازندران برای استفاده از سوخت جایگزین گاز سی ان جی یا همان گاز طبیعی آغاز شد که منجر به افزایش تقاضا و محدودیت پاسخگویی شد.
کمبود و محدودیت عرضه کیت ها یا سیستم گاز سی ان جی در مازندران مردم را در صف ها و نوبت های طولانی قرار داد که باعث شد بازار سیستم های سوخت جایگزین گاز مایع یا همان گاز ال پی جی داغ شود، اقدامی که از نظر قانونی ممنوع است.
عباس دهقان همزمان با آغاز طرح در مازندران به خبرنگار ایرنا گفت: نصب سیستم سوخت جایگزین گاز مایع بر روی تمامی خودروها ممنوع بوده و هیچ مرکز رسمی در استان مازندران برای این موضوع وجود ندارد.
وی در پاسخ به فعالیت آزاد مراکز شخصی نصب مخزن گاز مایع در مناطق مختلف استان، افزود: از گذشته نیز با این مسئله برخورد می شد، اما از امروز به صورت جدی تر با تمامی واحدهای نصب گاز مایع برخورد خواهد شد.
نماینده اتحادیه سوخت جایگزین کشور در مازندران گفت: از این پس به شکایات مردمی بسنده نخواهد شد و با گشت های بازرسی به همراه تعزیرات حکومتی و دستگاه های نظارتی اقدام به جست و جوی این مراکز خواهیم کرد و در صورت مشاهده هرگونه خلاف در این زمینه نه تنها برخورد جریمه ای با آن واحد صنفی می شود، بلکه ممکن است به تعطیلی واحدهای متخلف نیز بینجامد.
وی تنها سوخت جایگزین بنزین برای خودروها را گاز سی ان جی عنوان کرد و گفت: هیچ مرجع و کارگاه رسمی برای نصب مخزن سوخت گاز مایع برای خودروها در استان مازندران وجود ندارد.
آینده سوخت گاز مایع در مازندران
نماینده اتحادیه سوخت جایگزین کشور در مازندران در مورد خروج از معضل خودروهای دارای سوخت مایع افزود: در استان های دیگر همچون تهران و اصفهان جایگاه های سوخت برای ارائه این نوع سوخت و مسائل پیرامونی استفاده خودروها از سوخت گار مایع تعبیه شده است اما در مازندران این مسئله اجرا نشد.
دهقان با بیان اینکه برنامه هایی برای ساماندهی این مسئله در دست است ، افزود: باید تا تدوین و نهایی شدن این برنامه ها صبر کرد و نمی توان اطلاعاتی به مردم داد که نتوان اجرایی کرد.
مشکل کمبود کیت های سی ان جی چیست ؟
وی مشکل کیتهای سی ان جی یا همان اجرای سامانه سوخت دوم سی ان جی شامل مخزن و همه تجهیزات را افزایش تقاضای همزمان با افزایش نرخ بنزین عنوان کرد و گفت: به طور متوسط مصرف و نصب روزانه کیت های سی ان جی بر روی خودروهای استان ۲۰ برابر شده است ضمن این که تقاضاها بیش از این است.
نماینده اتحادیه سوخت جایگزین کشور در مازندران کمبود مراکز رسمی نصب سامانه سی ان جی بر روی خودروها را از دیگر مشکلات استان عنوان کرد و گفت: این مشکل در مناطق غربی استان بیشتر احساس می شود.
دهقان با بیان اینکه هم اکنون ۱۳ مرکز مجاز نصب سامانه سوخت گار طبیعی در استان وجود دارد، افزود: سه مرکز نیز در دست راه اندازی داریم اما برنامه ما این است که در هر شهرستان مازندران حداقل ۲ مرکز مجاز معاینه و نصب سی ان جی ایجاد شود.
سامانه سی ان جی یارانه ای در اختیار مردم قرار می گیرد
نماینده اتحادیه سوختهای جایگزین کشور در مازندران اعلام کرد: تمامی نیازهای استان برآورد شده و قرار است کیت های سی ان جی در کمترین زمان به صورت یارانه ای در اختیار مردم گذاشته شود.
دهقان به زمان دقیق این طرح اشاره نکرد و افزود: با اجرای این طرح کمک خوبی به متقاضیان نصب سوخت جایگزین خواهد شد.
وی در واکنش به محدودیت تامین نیاز سوخت سی ان جی و کلافگی مردم مازندران، افزود: نسبت به تقاضای مردم آگاه هستیم و می دانیم در هفته های اخیر با نوبت های طولانی مواجه بوده اند و از این بابت از آنها عذر خواهی می کنیم.
دهقان ادامه داد: تمامی نیاز استان مکاتبه شده است و امیدواریم در هفته های آینده تمامی نیاز مازندران به کیت های سوخت سی ان جی برطرف شود.