به گزارش خبرآنلاین از بابل ، دکتر مریم جوادیان ،متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه زنان باردار استعداد بیشتری برای ایجاد عوارض وخیم بیماری مانند درگیریریوی دارند، تصریح کرد: بیشترین میزان انتقال ویروس در۴۸ ساعت اول است و این ویروس ازطریق قطرات تنفسی منتقل وفرد مبتلا می تواند باصحبت کردن به صورت نزدیک به اطرافیان انتقال دهد.
دکتر جوادیان با بیان اینکه اختلاف دمای زیاد وقرار گرفتن درسرما می تواند بدن رامستعد دریافتویروس کند، بیان داشت: عفونت شدید در۱% موارد می تواند سبب مرگ ومیر مادر شود.
وی با ذکر این نکته که هریک تاسه سال ممکن است اپیدمی و موارد گسترده بیماری بروز کند، عنوان کرد: ویروس آنفلوآنزا Aسبب ناهنجاری مادرزادی درجنین نمی شود. عفونت های شدید مادرموجب سقط درسه ماهه اول , مرگ جنین داخل رحم و زایمان زودرس می شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این نکته که تصمیم گیری برای تجویز داروی ضدویروس برایدرمان آنفلوآنزا یا پروفیلاکسی دارویی براساس علائم بالینی وفاکتورهایاپیدمیولوژی می باشد، اظهار داشت: شروع درمان نباید براساس نتایج تست های آزمایشگاهی به تاخیر بیفتد.
دکتر جوادیانمتخصص زنان و زایماندانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه برای همه خانمهای باردار که درطی فصول شیوع آنفلوآنزا هستند واکسناین بیماری توصیه می شود، تصریح کرد: تزریق واکسن در افراد با بیماری زمینه ایمانند دیابت،بیماری قلبی،آسم و افرادی که دارای نقص ایمنی می باشند، ضروری می باشد.
وی با ذکر این نکته که حداقل دو هفته پس از تزریق، واکسن تاثیرات خود را در بدن خواهد گذاشت، ادامه داد: واکسن حدود ۷۰ درصد موارد ازبروز بیماری بالینی پیشگیری می کند.
دکتر جوادیان افزود: شواهدی ازاثراتنامطلوب واکسن درمادر و جنین وجودندارد و ابتلا به آنفلوآنزا در شیرخوارانی که مادران آنها واکسناین بیماری را دریافت نمودند تا ۶ ماهگی کاهش می یابد.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکهشستشوی مکرردستها منجر به قطع زنجیره عفونت های ویروسی می شود، گفت:شستن دست ها به مدت حداقل۳۰ثانیه هربارباآب ومایع دستشویی یاصابون چندباردرروز، دست ندادن وروبوسی نکردن بادوستان واطرافیان، رعایت اصول بهداشتی فردی واجتماعی، استفاده ازدستمال کاغذی برای ترشحات بینی ودهان وقرار دادن آن درکیسه زباله در بسته از راههای پیشگیری آنفلوآنزا می باشد.
وی با ذکر این نکته که کودک دارای علائم به مدت ۳ روز به مهدکودک و مدرسه فرستاده نشود، افزود: کسانی که مبتلا به ویروس آنفلوآنزا شدند تا ۴۸ ساعت در محل کارخود حاضر نشوند.
46