همواره رستوران‌ها یک وعده غذایی که برای مشتریان سرو می کردند شامل خورشت، چلو و دورچین آن بود که به صورت یک نرخ واحد به مشتری عرضه می‌شد.

اما مدت کوتاهی است به دلایلی که برای مصرف کنندگان هنوز معلوم نیست، شاهد حذف چلو یا همان برنج از یک وعده غذای برخی رستوران ها در مازندران هستیم و باید مشتریان برای هر پرس پلو هزینه ای مجزا پرداخت کنند.

البته ، افزایش قیمت ها و صرفه نداشتن سرو غذا به روش قدیمی را علت اصلی این جداسازی می دانند که به اعتقاد برخی این بهانه غیر قابل قبول است، زیرا علاوه بر گرفتن هزینه جدا برای هر پرس برنج که حدود 10 تا 12 هزار تومان است، رستوران‌ها در یک سال اخیر افزایش نرخ زیادی را بر روی منوی خود وارد کردند.

جداسازی قیمت چلو یا همان برنج از وعده غذایی مدت زیادی نیست بر سر صورت حساب برخی رستورانهای مازندران خودنمایی می کند، در حالیکه چندی پیش خبرگزاری ایرنا گزارش با همین مسئله را پیگیری و منتشر کرد.

بر اساس آن گزارش مشخص شد که جداسازی ها مربوط به رستورانها و کبابی های شهری است و در رستوران‌ها و واحدهای پذیرایی بین شهری به دلیل مشمولیت قوانین گردشگری چنین چیزی وجود ندارد.

اما در تازه‌گزارشی که به دست خبرگزاری ایرنا رسید ، برخی از واحدهای پذیرایی بین شهری و به اصطلاح گردشگری استان نیز اقدام به جداسازی نرخ برنج از وعده غذایی کردند که نارضایتی و سردرگمی بسیاری از مسافران را در برداشته است.

این مسئله از سوی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مازندران نیز تایید شده و آن را ناشی از رستورانهایی دانست که از اصناف مجوز دارند و زیر مجموعه میراث فرهنگی نیستند.

مهران حسنی جداسازی اقلام وعده غذایی بر اساس قانون اصناف را صحیح دانست، اما گفت: بر اساس مقررات میراث فرهنگی یک وعده غذایی باید همراه با چلو سرو شود.

وی افزود: بر اساس ماده 98 قانون برنامه ششم توسعه تمامی واحدهای بین راهی باید از قوانین و مقررات میراث فرهنگی تبعیت کنند و از قانون اصناف خارج هستند.

معاون گردشگری مازندران بااشاره به اینکه نیمی از واحدهای بین راهی طبق مقررات اصناف عمل می کنند، افزود: برخی از این مجوزها حتی پس از تدوین و تصویب قانون برنامه ششم اعطا شده است. 

حسنی با اشاره اینکه اکنون با اصناف در مذاکره برای جابه جایی این مجوزها هستیم ، گفت: این مسئله متاسفانه منجر به نارضایتی مسافران و مردم شده است.

حق با مشتریان است

معاون گردشگری مازندران با تاکید براینکه در این دوگانگی کاملا حق با مسافران و گردشگران است ، اظهار داشت: متاسفانه این مسئله بسیار زمان بر شده است و اعتماد عمومی را خدشه دار کرده است.

حسنی با بیان اینکه اکنون گردشگری برای مازندران و کشور از اولویت خاصی برخوردار است ، گفت: نباید به ایجاد چنین دوگانگی مردم را در سفر نسبت به نظارت بی اعتماد کرد و امنیت و آرامش سفر انان را به هم ریخت. 

رستوران‌های حق جدافروشی وعده غذایی را ندارند

وی اعلام کرد: واحدهای پذیرایی که از میراث فرهنگی مجوز دارند حق ندارند بابت اقلام یک وعده غذایی را جداسازی و جدا فروشی کنند.

حسنی با بیان اینکه باید وعده های غذایی رستورانها و واحدهای پذیرایی گردشگری همراه با برنج سرو شود( به شرط برنجی بودن وعده غذایی) ، افزود: هرگونه جدا سازی این 2 تخلف بوده و برخورد قانونی مطابق با کم فروشی و گرانفروشی دارد.

معاون گردشگری مازندران همچنین در مورد قیمت های متنوع غذا در رستورانهای بین راهی مازندران نیز گفت: این مسئله مربوط به مواد مصرفی ، دستمزد، هزینه‌های جانبی (آب ، برق ، گاز و غیره) و به طور کل هزینه تمام شده است و تفاوت ها تا حدودی طبیعی است.

البته حسنی تاکید که کرد که هر نوع غذا دارای استانداردها و طیفی از قیمت است که رستوران‌داران نمی توانند به بهانه هزینه تمام شده عجیب و غریب قیمت های نجومی بر آن تحمیل کنند.

وی با بیان اینکه درصد سود واحدهای پذیرایی باید افزون بر ۲۰ درصد قیمت تمام شده یک وعده غذایی باشد ، گفت: نباید رستوران‌داران از این میزان تجاوز کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.