مشاوره و روان شناسی به عنوان مرهمی برای روح و روان انسان از اهمیتی خاص برخوردار است و در واقع علم مشاوره پا به پای علوم دیگر و حتی فراتر از آن ها در جامعه امروز اهمیت پیدا می کند.
به گزارش ایسنا مازنداران، تحولات بی حد و حصر در بنیان های جوامع که بر اثر حرکت از دوران گذار به سمت زندگی ماشینی و صنعتی رخ داده به پدید آمدن شکاف هایی منجر شده که انسان های امروز را ناگزیر از هم نواسازی خود با شرایط جدید کرده است.
در چنین فضایی، بحران هایی پیش روی افراد پدید می آید که اگر متوقف نشود، دنیای روحی و روانی آنها را متلاطم می کند. آسیب های اجتماعی و روحی و روانی از جمله طلاق، اعتیاد، خودکشی، مشکلات تحصیلی، اختلافات خانوادگی، نارضایتی شغلی، اضطراب، افسردگی محصول تحولات زندگی صنعتی اند.
به طور کلی انسان سالم، محور توسعه پایدار است و اگر انسان سلامت جسمی و روحی مطلوبی نداشته باشد، قادر به درک مسائل، مشکلات، ناهنجاری ها، آسیب ها و بن بست ها نبوده و از توان لازم برای ارائه ی راه حل ها و کمک به توسعه ی جامعه برخوردار نخواهد بو د.
بنابراین مشاوره و روان شناسی به عنوان مرهمی برای روح و روان انسان از اهمیتی خاص برخوردار است و در واقع علم مشاوره پا به پای علوم دیگر و حتی فراتر از آن ها در جامعه امروز اهمیت پیدا می کند تا بتواند، نقش خود را در پرورش سلامت روحی و روانی انسان ها در رسیدن به توسعه پایدار ایفا کند.
در حال حاضر مشاوره اصل فراموش شده ای است که اگر برای آن ارزش قائل شده و برای رفع مشکلات خانوادگی در جامعه نهادینه شود، بسیاری از پرونده های طلاق در مراحل اولیه منجر به سازش طرفین می شود و آمار طلاق کاهش می یابد.
آمارهای به دست آمده نشان دهنده اهمیت مشاوره است. بررسی پرونده های طلاق نشان می دهد که طلاق علل مختلفی از جمله علل روانی، اجتماعی، اقتصادی و رفتاری دارد، بنابراین استفاده زوج ها از مشاوره و مددکاری اجتماعی در کاهش آمار طلاق بسیار مؤثر است.
گسترش مشاوره های خانوادگی و تخصصی و فرهنگ بهره گیری از مشاوره در مواقع بحرانی و بروز اختلاف در میان خانواده ها از راهکارهای قطعی کاهش طلاق است.
بررسی وضعیت ازدواج و طلاق در کشور نشان می دهد که حلقه مفقوده ای به نام آموزش و فرهنگ سازی و همچنین کمرنگ بودن جایگاه مشاوره و مددکاری اجتماعی باعث افزایش تدریجی طلاق در سال های اخیر شده، از این رو ضروری است که گاهی در کنار ارائه آمار و هشدار، نیم نگاهی هم به فرهنگ سازی در مورد نقش مداخلات تخصصی و مشاوره در سازش زوج داشته باشیم چرا که همه می دانیم و مسئولان نیز به خوبی به این امر واقف هستند که کانون خانواده ها در معرض خطر فروپاشی قرار دارد.
مراکز مشاوره با هدف رفع اختلافات خانوادگی و حل مسایل و مشکلات خانواده ها از طریق مشاوره و گفت و گو و هم چنین تحکیم و تقویت بنیان خانواده راه اندازی شده اند.
براساس تحقیقات انجام شده توسط روان شناسان، افرادی که از همان ابتدا یعنی قبل و هنگام ازدواج با آگاهی یا کمک و مشورت همسر خود را انتخاب کنند و در انتخاب و گزینش صحیح اطلاعاتی کسب کنند. در ادامه ی زندگی مشترک از رضایت بیش تری برخوردار می شوند و از زندگی خود لذت بیش تری می برند.
مراکز مشاوره به منظور رفع مشکلات خانوادگی و حل مسائل خانواده ها راه اندازی شده اند و به طور قطع نقش مؤثری در کاهش اختلافات و آمار طلاق دارند.
مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان مازندران یکی از مراکز ارائه دهنده خدمات تخصصی در حوزه خانواده به مردم به منظور کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه طلاق است که در 4 ماهه نخست سال 1398 به بیش از 8 هزار و 506 پرونده رسیدگی و خدمات تخصصی مشاوره ای ارائه شد که 82 درصد پروند ها منجر به صلح وسازش ومختومه شد.
یکی دیگر از خدمات مرکز مشاوره آرامش پلیس مازندران، برگزاری جلسات آموزش مهارت های زندگی برای خانواده ها است که در مدت گذشته سال جاری 67 جلسه برگزار و به بیش از 3 هزار و 649 نفر آموزش مهارت های زندگی در قالب کارگاه آموزشی- تخصصی ارتباط موثر بین زوجین، کنترل خشم، حل مساله و ..... توسط کارشناسان مجرب روانشناسی و مشاوره ارائه شد.
مرکز مشاوره آرامش با کادری مجرب در 2 نوبت صبح و عصر آماده ارائه خدمات تخصصی در حوزه مشاوره خانواده، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره تحصیلی، خدمات روانشناسی فردی، مددکاری اجتماعی، مشاوره مذهبی، مشاوره پیشگیری از اعتیاد، برگزاری کارگاه های آموزشی-تخصصی، مهارت های زندگی برای خانواده ها است.
عموم مردم می توانند با مراجعه به این مرکز به آدرس؛ ساری- خیابان معلم- کوچه معلم 10 یا تلفنی با شماره 33247473- 21826194-21826196 به صورت رایگان از خدمات این مرکز استفاده کنند.
نگارنده: سردار سید محمود میرفیضی فرمانده انتظامی مازندران
انتهای پیام