معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور روز سهشنبه در حاشیه بازدید از بنای تاریخی کاخ چایخوران چالوس گفت: امروز در خیلی از بناهای تاریخی که واگذار شده اقامتگاهها و مراکز پذیرایی فاخر ایجاد شده و البته در واگذاری بناها باید بسیاری از مسائل مانند محیط و هویت اثر تاریخی هم رعایت شود.
علی اصغر مونسان اظهار داشت: تاکنون بناهای تاریخی که واگذار شده در طول مرمت و واگذاری اشتغال فراوانی هم ایجاد کرده ضمن اینکه هر سال در قانون بودجه اعتباراتی هم برای این موضوع پیشبینی می شود.
وی افزود: با توجه به محدودیتهای مالی دولت و وجود قانون واگذاری بناهای تاریخی مصوب مجلس شورای اسلامی، میتوان پس از واگذاری برخی از بناهای تاریخی از ظرفیت بخش خصوصی برای مرمت انان استفاده کرد.
به گفته وی، از سال ۸۷ تاکنون ۸۰ بنای تاریخی به بخش خصوصی کشور واگذار شده که این تعداد در مازندران حدود چهار بنا بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کاخ چایخوران چالوس به عنوان اثر ملی، از بناهای مربوط به دوره پهلوی اول در جنوب میدان معلم چالوس و در محوطه کاخ و جنب دادگستری این شهر گردشگرپذیر واقع شده است.
این کاخ در محوطهای به گستره حدود چهار هزار متر در یک طبقه و زیرزمین ساخته شده است و ۲ ورودی اصلی بنا در ضلعهای شرقی و غربی واقع هستند و فضاهای داخلی ساختمان از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده که با راهروی میانی به هم متصل می شوند.
بخش اصلی این بنا شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در قسمت جنوبی و یک تالار مستطیلی در جهت شمالی- جنوبی است که با تزئینات گچبری مزین شده است. بخش خدماتی شامل ۲ اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در قسمتهای شرقی و غربی است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور روز دوشنبه هفته جاری به منظور افتتاح چند پروژه و بازدید از ظرفیتهای گردشگری به مازندران سفر کرده است
مونسان در نخستین روز از سفرش به این استان علاوه بر شرکت در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد اقتصاد مقاومتی مازندران از چند واحد صنایع دستی و کارگاه نمدمالی در رامسر بازدید کرد و در ادامه سفر امروز نیز از اقامتگاه بومگردی و کارگاه سفالگری در شهرستان تنکابن بازدید نمود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قرار است در ادامه از مجموعه تفریحی و سرگرمی شهرستان محمود آباد نیز بازدید نماید .
شهرستان چالوس با جمعیتی بیش از ۱۲۰ هزار نفر در غرب مازندران قرار دارد.
۷۰۷۸ / ۱۶۰۲/ ۱۸۹۹