وزیر بهداشت و درمان گفت: بسیاری از مشکلات روحی و روانی مردم ایران به علت فضای ناشاد جامعه است درحالی که مردم نباید لگدمال سیاست زدگی های ابلهانه شوند.
به گزارش ایسنا مازندران، سعید نمکی طی سفری یک روزه به نوشهر و بازدید از دو بیمارستان شهید بهشتی و طالقانی این شهرستان با شرکت در جلسه شورای اداری با بیان اینکه از سال های بعد از انقلاب، دستاوردهای شگرفی در حوزه نظام سلامت بدست آمد، اظهار کرد: در حال حاضر در امور سلامت و درمان به دنیا نیاز نداریم و به پیشرفت های خوبی رسیدیم.
وی با اشاره به کاهش مرگ و میرها در عرصه نظام سلامت و توسعه زیرساخت های پوشش واکسیناسیون و رساندن آن به
100 درصد تصریح کرد: کاهش چشمگیر مرگ و میر زنان باردار و کودکان به کمتر از یک دهم از سال های قبل از انقلاب و تولید 97 درصد از داروی کشور از دستاوردهای دیگر در این حوزه است. 
وزیر بهداشت و درمان ادغام آموزش نظام پزشکی را یک رخداد بزرگ دانست و گفت: در حال حاضر
66  دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور فعال است.
نمکی با بیان اینکه مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد به دلیل مسائلی است که بر ما تحمیل شد، افزود: نفس گیرترین ایام تاریخ بعد از انقلاب برای ما رقم خورد و این مشکلات را دیوانه ای بنام ترامپ و یک سری دیگر از ایادی وی بر ما رقم زدند.
وی با اشاره به اینکه فاز جدیدی از تنگناهای اقتصادی برای کشور پیش آمده است، خاطرنشان کرد: این دوره سخت ترین و پر دغدغه ترین سال برای مدیران دولتی بود.
وزیر بهداشت و درمان در ادامه بیان کرد: با این حال منابع تخصیصی برای نظام سلامت کم نیست و دست اندرکاران این امر بدانند طرح تحول سلامت از طرح های موفق در بعد درمان و ماندگاری طبیب در مناطق محروم و رسیدگی به بیماران صعب العلاج بود که با وجود نقاط مثبت زیاد؛ نقاط منفی هم داشت.
نمکی یادآور شد: مخالفان طرح تحول دو گروه هستند، گروهی که بر هر کار مثبت این دولت می تازند و گروهی نیز که نقدهای کارشناسانه داشتند که طرح تحول نظام سلامت نیاز به مقدمه و زیرساختهایی داشت.
وی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت به کاهش پرداخت از جیب بیمار، حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب العلاج و فراهم کردن زمینه لازم جهت ماندگاری پزشک در برخی نقاط مورد هدف است، ادامه داد: باید به گونه ای برای ماندگاری پزشک ایجاد انگیزه شود که به جای اعمال فشار؛ با انگیزه مشغول به کار شود.
وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه در مرحله دوم طرح تحول نظام سلامت، اولویت با بهداشت و پیشگیری بر درمان و اولویت درمان سرپایی بر بستری آغاز شده است، تاکید کرد: امروز تغییراتی که در شاخص های مرگ و میر مانند قلب و عروق، حوادث جاده ای، سرطان و سیمای همه گیری بیماری ها است وزارت بهداشت کمترین سهم را دارد و تا شیوه زندگی مردم تغییر نکند در کاهش برخی از بیماری ها نقشی نداریم.
نمکی با اشاره به اینکه در حال حاضر درگیر بیماری های غیر واگیر هستیم، گفت: در سال
96 حدود 380 هزار مرگ اتفاق افتاد که از این میان مرگ 313 هزار نفر به دلیل بیماری های غیرواگیر که 97 هزار آن مربوط به بیماری فشار خون بود و از این بین حدود ۴۰ درصد تسبت به بالابودن فشارخونشان بی خبر بودند.
وی مازندران را یکی از پیش قراولان حرکت ملی بسیج فشارخون عنوان کرد وافزود: تعهد ما 20 میلیون تست و اندازه گیری فشارخون بود اما فشار خون
30 میلیون و 600 هزار نفر گرفته شد که نشان از فهم مردم ما دارد.
وزیر بهداشت و درمان متذکر شد: دو میلیون و
700 هزار مورد جدید پیدا کردیم که خبر از فشارخون خود نداشتند  و 10 میلیون مورد در مرحله قبل از فشار خون پیدا کردیم یعنی 30 درصد نیازمند ساماندهی و مراقبت های ویژه در آینده هستند.
نمکی؛ دیابت و بهداشت روان را از معضلات کشور دانست و ادامه داد: بسیاری از مشکلات روحی و روانی مردم ایران به علت فضای ناشاد جامعه است درحالی که مردم نباید لگدمال سیاست زدگی های ابلهانه شوند.
نمکی؛ بر بهداشت سالمندان تاکید کرد و گفت: سالمندان کشور ما با سایر دنیا فرق دارند زیرا جوانی نکرده پیر شدند و کودکان نیز کودکی نکرده به جوانی می رسند که در نتیجه جوانانی منزوی می شوند.

وی با تاکید بر اینکه برای سلامت مردان باید به صورت جدی برنامه ریزی شود زیرا گروهی مغفول ماندند، افزود: مردان نیازمند چکاپ مداوم و ورزش هستند.
وزیر بهداشت و درمان در پایان بر پیگیری، مصوب کردن و تاسیس مرکز آموزشی در غرب مازندران، ساخت ساختمان بیمه سلامت نوشهر، تامین مایحتاج اورژانس نوشهر، اختصاص طبقه ای به دیالیز و تاسیس بخش انژیوگرافی در بیمارستان چالوس، اختصاص آمبولانس به کلاردشت و همچنین مرکز 115 پول و کجور اشاره کرد.      


 قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس، در ادامه این جلسه با اشاره به مشکلات عدیده استان مازندران در حوزه بهداشت و درمان به خصوص غرب مازندران، گفت: این استان از نظر بهداشت و درمان قوی نیست و نیازمند حمایت وزارت بهداشت است.
وی با بیان اینکه کل کشور در این حوزه مشکلاتی دارند، افزود: علت آن توزیع ناعادلانه امکانات، تجهیزات و منابع انسانی در برخی از نقاط کشور است که عده ای در حوزه سلامت از فقر روزانه تنزل می کنند.
نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر چه وسعت زیاد است اما باید همه جا را به عدالت دید، تصریح کرد: غرب استان از دوسو با مشکلات در این حوزه مواجه است از یک سو با توجه به بعد مسافت، مهجور و دور مانده است و از سوی دیگر دو دانشگاه علوم پزشکی در ساری و بابل با فاصله
۳۰کیلومتر احداث شد اما حتی یک دانشگاه علوم پزشکی در غرب استان وجود ندارد.
احمدی با بیان اینکه یکی از خواسته های این جمع یک دانشکده پزشکی در غرب استان است، بیان کرد: الزاما چون هیات علمی می گیرد قطعا به دنبال راهکار و درمان نیز می گردد و از آنجایی که دانشگاه علوم پزشکی در صلاح الدین کلا دارای دو هکتار زمین است می تواند فضای خوبی برای ساخت دانشکده باشد.
وی اظهار کرد: طرح تحول سلامت بسیار خوب بود اما اشکالاتی داشت زیرا همه پول به درمان می رسید و برای بهداشت بسیار کم هزینه شد.
نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت اورژانس و دیالیز بیمارستان شهید بهشتی نوشهر بیشترین دغدغه را به همراه دارد، افزود: اورژانس بیمارستان نوشهر در خور شأن مردم نیست و با وجود جمعیت ثابت بالایی که دارد باید جمعیت شناور را نیز در نظر گرفت.
احمدی با اشاره به کمبود فضای دیالیز نوشهر، گفت: ساختمان اورژانس بیمارستان نوشهر که در حال ساخت است اگر یک طبقه برای دیالیز اضافه شود مشکلات تا حدی برطرف می شود.
وی نبود بخش آنژیوگرافی را در غرب مازندران یکی دیگر از مشکلات در حوزه درمان عنوان کرد و گفت: نبود این بخش باعث مرگ و میر زیادی شده است.
نماینده مردم شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استقرار هر چه سریع تر پایگاه 115 در شهرهای پول و کجور این شهرستان از ضروریات است.


      



انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.