مدیر جهاد کشاورزی آمل از تولید 5 هزار لیتر عرقیات گیاهی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا،سید حسین اسلامی با اشاره به تولید پنج هزار لیتر عرقیات گیاهی در  شهرستان آمل، از فعالیت یک واحد تولیدی عرقیات در روستای زیار بخش بالا لاریجان خبر داد و گفت: در این واحد تولیدی، عرق گیری از گیاهان آویشن، بابونه، گزنه، بادرنجبویه، پونه، نعناع و یونجه انجام می گیرد و گیاهان خودرو توسط خانوارهای بومی جمع آوری و تحویل کارگاه می شود که سهم بسزایی در اقتصاد خانوار روستایی این منطقه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه کشور ما دارای حدود هشت هزار گونه گیاهی است که از این بین، دو هزار و 300 گونه دارای خواص دارویی بوده و بیشتر آنها بومی ایران هست، گفت: تنوع اقلیمی، تفاوت دما در روز و شب و ساعت آفتابی از عوامل وجود تنوع در بین گونه های گیاهان دارویی و پراکنش آنها در ایران است.

وی افزود: فرآوری گیاهان دارویی علاوه بر ارزش افزوده، نیاز به سرمایه گذاری زیادی نداشته و می تواند نقش مهمی در اشتغالزایی به خصوص برای جوامع روستایی داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل تصریح کرد: از آنجائیکه عرقیات گیاهی به عنوان طعم دهنده به مواد غذایی، نوشیدنی و دارو مورد استفاده قرار می گیرند، کنترل میکروبیولوژی به منظور حفظ سلامت مصرف کننده و جلوگیری از فساد آن ضروری است.

وی اضافه کرد: فساد عرقیات گیاهی در برخی از موارد با ایجاد کدورت همراه است و در صورت آلوده شدن عرقیات گیاهی به باکتری های بیماری زا، این باکتری ها می توانند در این محیط زیست و تکثیر یابند.

اسلامی بیان کرد: در کشور ما استفاده از عرقیات گیاهی سابقه ای بسیار کهن دارد و در طب اسلامی و سنتی به آن اشاره شده و با گذشت زمان، شناخت مصرف کنندگان نسبت به خواص دارویی و حسی مطلوب این عرقیات افزایش یافته و از سوی دیگر به علت آشکار شدن اثرات سوء مصرف نوشابه های گازدار، عرقیات گیاهی به عنوان جایگزین مناسبی برای این محصولات هستند.

وی اظهار کرد: امکان صادرات این گونه محصولات به کشورهای دیگر نیز مهیاست و تولید عرقیات گیاهی از لحاظ اشتغالزایی و کسب درآمد در راستای تحقق اصل اقتصاد مقاومتی، دارای افقی روشن است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.