به گزارش خبرنگار ایرنا ، با توجه به شرایط خاصی که طی ماههای اخیر بر بازار کشور حکم فرما شده و افزایش ناگهانی و تصاعدی قیمت ها، بسیاری از افراد جامعه برای ماه رمضان امسال نگران هزینه های بالای تأمین برخی محصولات پرمصرف ماه رمضان هستند.
در ماه های گذشته صف های طولانی مرغ، گوشت قرمز و شکر که در دسته محصولات پرمصرف ماه رمضان قرار دارند دیده شد که ناشی از افزایش قیمت و ارائه این محصولات با تعرفه دولتی بود. خرما نیز که یکی از محصولات اساسی مورد مصرف در ماه رمضان است در یک ماه گذشته روند افزایشی چشمگیری در قیمت داشت. این وضعیت سبب شده که حساسیت بر کنترل وضعیت بازار در ماه رمضان امسال بیشتر باشد.
علاوه بر طرح ضیافت که مانند هر سال با آغاز ماه مبارک رمضان شروع به کار می کند و در مازندران نیز با 300 بازرس اجرا می شود، ستاد تنظیم بازار مازندران نیز پیرو برنامه ریزی های ستاد تنظیم بازار کشور، اقداماتی برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها و واحدهای تولیدکننده این محصولات انجام داده است.
**تهیه کالاهای اساسی
آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار نیز صبح امروز یکشنبه در استانداری مازندران برگزار شد و مسئولان عضو این ستاد برنامه ریزی های لازم برای ساماندهی بازار ماه رمضان و تأمین کالاهای اساسی را انجام دادند.
دبیر ستاد تنظیم بازار استان مازندران در پایان این نشست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که فرآیند تأمین کالاهای اساسی پرمصرف ایام ماه رمضان است از سوی ستاد تنظیم بازار کشور اتخاذ و به استان ها نیز ابلاغ شد، گفت: ذخیره سازی و تأمین برخی اقلام پرمصرف ماه رمضان انجام شده و توزیع بخشی از این سهمیه ها نیز انجام شد.
ابراهیم یعقوبی با اشاره به افزایش مصرف شکر در ماه رمضان توسط واحدهای صنفی و خانوارها اظهار داشت: برای تأمین شکر مورد نیاز مازندران اقدامات خوبی انجام شده است. البته این اقدامات به خاطر سیل ابتدای سال در برخی استان ها با کمی تأخیر انجام شد ، اما به هر حال هفت هزار و 150 تن شکر به مازندران در دو مرحله اختصاص داده شد.
وی افزود : سهمیه مرحله اول چهار هزار و 800 تن بود که سهمیه هر شهرستان بر اساس تعداد خانوار شهرستان ها و میزان واحدهای صنفی مشخص شد و در اختیار شرکت خدمات بازرگانی غله منطقه 2 استان قرار گرفت.
یعقوبی با تأکید بر این که قیمت مصوب شکر تنظیم بازار سه هزار و 450 تا 3500 تومان به ازای هر کیلوگرم است، گفت : قسمتی از شکر قابل توزیع در مرحله اول در اختیار واحدهای فروش قرار گرفت و بخشی دیگر نیز در حال حمل و انتقال است. باقیمانده سهمیه شکر هم پس از تهیه جدول توزیع تا دو هفته آینده به شهرستان ها ابلاغ می شود.
معاون بازرگانی سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران از تأمین برنج مورد نیاز ماه رمضان نیز خبر داد و گفت: برای مازندران یکهزار و 230 تن برنج اختصاص داده شد که احتمالا با اولویت توزیع در مناطقی که کشت برنج کمتری دارند، عرضه می شود.
**گوشت و مرغ
دبیر ستاد تنظیم بازار مازندران با بیان این که ذخیره سازی گوشت قرمز و مرغ برای ماه رمضان نیز انجام شده است، گفت: گوشت قرمز نیز از کالاهای پرمصرف ماه رمضان است که بین 70 تا 90 تن گوشت قرمز برای استان تخصیص داده شد.
وی افزود : البته این گوشت های مربوط به تنظیم بازار هنوز توزیع نشده و فعلا در انبار اداره کل پشتیبانی امور دام ذخیره شده است ، چرا که قرار است با بازنگری در قیمت آن، اندکی افزایش قیمت داشته باشد و پس از مشخص شدن قیمت، توزیع آن آغاز می شود.
یعقوبی توضیح داد : قیمتی که پیش از این برای گوشت قرمز منجمد اعلام شده بود 31 هزار و 500 تا 32 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود که احتمالا افزایشی جزئی خواهد داشت و دلیل تغییر قیمت گوشت قرمز تنظیم بازار هم این است که از این به بعد واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی انجام نمی شود.
این مسئول درباره تأمین مرغ مورد نیاز این ماه نیز اظهار داشت: با هماهنگی های انجام شده، خوشبختانه مشکلی در تأمین و کنترل بازار مرغ نیز نداریم. قیمت مصوب گوشت مرغ 11 هزار و 500 تومان است که در حال حاضر در بازار با قیمت کمتر نیز عرضه می شود. با این حال اگر به هر دلیل در ماه رمضان شاهد افزایش قیمت گوشت مرغ باشیم، آمادگی داریم از محل ذخیره، برای حفظ تعادل بازار مرغ منجمد را با قیمت کیلویی 10 هزار و 500 تومان عرضه کنیم.
**شیر و خرما
معاون سازمان صمت مازندران به پرمصرف بودن شیر در ماه رمضان به عنوان یکی از کالاهای اساسی خانوار در این ماه اشاره کرد و افزود: نکته مهم دیگر مد نظر ستاد تنظیم بازار مازندران تأمین شیر نایلونی برای ماه رمضان است که در این زمینه با کارخانجات و انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی استان نشستی داشتیم و در این نشست خواستیم که بیشترین ظرفیت را به تولید شیر نایلونی معطوف کنند تا در تمام شهرستان ها شیر نایلونی به اندازه کافی در دسترس باشد.
با توجه به این که خرما در چند هفته اخیر افزایش قیمتی چشمگیر داشت، امسال کنترل قیمت خرما در بازار نیز بیشتر از گذشته مورد توجه مسئولان قرار دارد.
معاون امور بازرگانی سازمان صمت مازندران از برنامه ریزی برای تأمین خرما با قیمت مناسب و عرضه آن در بازار استان خبر داد و گفت: برخی ناهماهنگی ها طی چند هفته اخیر سبب افزایش قیمت خرما در بازار شد که بلافاصله در ستاد تنظیم بازار کشور تصمیم گرفته شد تا جلوی صادرات خرما گرفته شود که خوشبختانه نتیجه بخش بود.
یعقوبی افزود : رصد بازار نشان می دهد که از دو روز قبل حدود پنج هزار تومان قیمت خرما کاهش یافت. سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با تولیدکنندگان خرما در جنوب کرمان هماهنگی هایی برای تأمین خرمای مورد نیاز مازندران انجام داد.
وی گفت : البته میزان خرمایی که برای مازندران خریداری می شود هنوز مشخص نیست، اما محدودیتی در این زمینه نداریم و به اندازه نیاز استان امکان خریداری خرما و عرضه در بازار با قیمت مناسب وجود دارد. با توجه به این که صادرات این محصول ممنوع شد ، قطعا جلوی افزایش قیمت گرفته می شود و در این زمینه نگرانی نداریم.
** روغن و بقیه اقلام
به گفته این مسئول برای تأمین روغن مورد نیاز هم در دو مرحله مجموعا 30 هزار تن روغن توسط ستاد تنظیم بازار کشور پیش بینی شد تا در بازار روغن مشکلی ایجاد نشود.
یعقوبی گفت که جدول توزیع استانی این محصول هنوز اعلام نشده و به همین دلیل قیمت آن و سرانه استان ها مشخص نیست.
دبیر ستاد تنظیم بازار استان مازندران به عرضه محصولات در فروشگاههای طرف قرارداد و برخی فروشگاههای زنجیره ای نیز اشاره کرد و گفت: سعی شده تا از ظرفیت صنوف و فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای برای عرضه کالاهای پرمصرف ماه رمضان استفاده شود ، چرا که این فروشگاه ها عمدتا تخفیفی بین 5 تا 10 درصد را به صورت داوطلبانه لحاظ می کنند که سبب می شود محصولات با قیمت پایین تری به دست مصرف کننده برسند.
یعقوبی از همه شهروندان مازندران خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف اعم از گرانفروشی، تقلب، درج نشدن قیمت و سایر تخلفات مربوط به بازار، موارد را با شماره 124 در میان بگذارند تا پیگیری های لازم انجام شود.
9927/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.