به گزارش خبرنگار ایرنا، برگزاری نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش علاوه بر این که فرصتی را برای سینماگران و سینمادوستان داخلی به منظور مشاهده فیلم های مرتبط با فرهنگ عامه و محیط زیست ایجاد کرده، به واسطه حضور چند چهره خارجی و مطرح سینمای منطقه و برگزاری کارگاه های آموزشی، باعث ارتقاء سطح علمی هنرجویان سینما در مازندران نیز شده است.
استقبال خوب از این کارگاهها و همچنین اکران فیلم هایی از فیلمسازان جوان در جشنواره وارش که به میزبانی یک استان و با مرکزیت یک شهر برگزار می شود، از نگاه مهمانان خارجی وارش اتفاقی جذاب در عرصه سینمای منطقه است.
یکی از داوران بخش مسابقه بین الملل نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش که نخستین بار است به ایران سفر کرده است، با بیان این که جشنواره وارش فرصت خوبی برای شناساندن ظرفیت های سینمایی منطقه است، گفت: سینمای ایران را با فیلم های کارگردانان شاخص ایرانی می شناسم و فیلم های زیادی از سینمای ایران در جشنواره های بین المللی دیدم. این بسیار جذاب است که از ایران استعدادهای جوان زیادی همچنان معرفی می شوند و فیلم های شاخص و ارزشمندی تولید می کنند.
' سرگئی دوروتسوی ' افزود : سینمای ایران با جوانانی که آثارشان را در جشنواره هایی مانند وارش می بینیم آینده درخشانی پیش رو دارد. فیلمسازی کاری دشوار است و وقتی دیدم که در ایران جوانان فیلم هایی به این خوبی می سازند با وجود این که شناختی از سینمای ایران داشتم باز هم شگفت زده شدم.
این فیلمساز قزاقستانی گفت : برپایی یک جشنواره بین المللی در شهری کوچک از اهمیت بالایی برخوردار است و این فرصت را فراهم می کند تا با زندگی بومیان آن شهر آشنا شویم. خوشحالم که با زندگی ایرانیان آشنا شدم و فرصت پیدا کردم در خیابان های بابل قدم بزنم، جریان زندگی مردم را ببینم و زندگی واقعی را از نزدیک لمس کنم. جریان جذاب زندگی در بازارهای بابل و خیابان های این شهر دیدنی است.
دورتسوی افزود: به نظرم همین جاذبه ها و جریان جذاب زندگی سبب شده که سینمای ایران بیشتری بر پایه تصویر استوار باشد و در فیلم های ایرانی بیشتر از دیالوگ با تصویر رو به رو باشیم. به همین دلیل سینمای ایران شبیه به سینمای آلمان و فرانسه نیست و برایم سینمایی بسیار جذاب است.
وی درباره روابط سینمایی بین کشورش و ایران نیز گفت: به نظرم ایران و قزاقستان باید روابط فرهنگی نزدیکی با یکدیگر داشته باشند و پلی برای گسترش این روابط از طریق سینما ایجاد کنند. مهم است که مستندسازان فیلم هایی درباره افراد معمولی بسازند. از نظر من مردم در همه کشورها شبیه به هم هستند و این میان فرهنگ نیز نقش مهمی دارد.
یکی دیگر از داوران بخش مسابقه بین الملل نهمین جشنواره فیلم وارش هم که نخستین بار است به عنوان داور در یک جشنواره ایرانی حضور می یابد، گفت: برپایی این رویدادها برای گرد هم آمدن افراد و به اشتراک گذاشتن دیدگاه ها اهمیت زیادی دارد. ما در کنار جشنواره ها درباره مسائل پیرامونی فرهنگ نیز صحبت می کنیم. از نظر من سینمای ایران فیلمسازان جوان بسیاری دارد و من آینده خوبی را برای آن ها تصور می کنم.
' مارینا توروپیگینا ' با بیان این که با فیلم ' خانه دوست کجاست ' عباس کیارستمی با سینمای ایران آشنا شد و به فیلم های رضا میرکریمی و اصغر فرهادی علاقه دارد ، گفت: سینمای ایران بسیار ارزشمند و دارای ظرفیت های زیادی است. سینمای ایران بسیار موفق است و آینده بسیار خوبی را پیش رو دارد.
برنامه ریز جشنواره بین المللی فیلم مسکو با اشاره به لزوم افزایش روابط سینمایی بین ایران و روسیه ، افزود : امروز دیپلماسی فرهنگی یکی از الزامات روابط بین کشورهاست و جشنواره ای مانند وارش به تقویت این موضوع کمک زیادی می کند. ما در جشنواره ها حضور نمی یابیم که فقط فیلم ببینیم؛ بلکه قرار است با فرهنگ کشورهای دیگر نیز آشنا شویم. در غیر این صورت می توانیم با خرید فیلم ها یا تماشای آثار به صورت آنلاین از تولیدات سینمایی دیگر کشورها با خبر شویم.
وی گفت : جشنواره بین المللی فیلم وارش فرصتی برای سفر به کشوری دیگر و آشنایی با فرهنگ آن را فراهم کرده است. برگزاری این جشنواره باعث شده که نزدیکی فرهنگی ایران و روسیه و سینمای این دو کشور بیش از پیش به چشم بیاید. ضمن این که با استعدادهای جوان و ظرفیت های سینمایی ایران که نگاهی به فرهنگ مردم منطقه دارند نیز بیشتر آشنا شدیم.
نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش به دبیری مهدی قربانپور از 9 اردیبهشت آغاز شده و تا 13 اردیبهشت ماه در بابل، ساری و رامسر ادامه دارد.
9927/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.