شیدالله مهدوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : در حال حاضر این طرح با همکاری دهیاران در تمام روستاهای بالای 100 خانوار استان که افزون بر 2 هزار و 400 روستا را شامل می شود در حال اجراست.
وی گفت : اجرای کامل این طرح می تواند علاوه بر درآمدزایی برای دهیاران در روستاها، میزان زباله خروجی از روستاها را برای دفن در شهرهای اطراف نیز کاهش دهد.
او افزود : با اجرای این طرح ، حدود 30 درصد از حجم زباله های خروجی از روستاها کاهش یافت و از محل فروش زباله های خشک برای روستاها درآمد زایی شده است.
مدیربازیافت و پسماند مازندران توضیح داد : با اجرای طرح تفکیک دهیاران می توانند با پیمانکار خرید زباله خشک قرارداد منعقد کنند به گونه ای که بخشی از سود ناشی از فروش این زباله ها برای آبادانی روستاها هزینه شود و این طرح با استقبال دهیاران نیز مواجه شد.
مهدوی ممنوعیت ورود خودروهای سیار زباله ای به روستاها برای خرید زباله خشک را تصمیم شوراهای اسلامی این روستاها برای درآمدزایی از این محل اعلام کرد.
در مازندران روزانه سه هزار تن زباله تولید می شود که براساس آمار حدود یک سوم این زباله ها مربوط به مناطق روستایی است.
** انتقاد از طرح تفکیک زباله در مقصد
مدیر بازیافت و پسماند مازندران همچنین از اجرای طرح تفکیک زباله در مقصد از سوی برخی از شهرداری ها انتقاد کرد و هدف این کار را درآمدزایی بیشتر برای شهرداری ها دانست .
وی با تاکید بر این که تفکیک زباله در مقصد تهدیدی برای محیط زیست و سلامت شهروندان است ، گفت : هم اکنون سه شهرداری در سطح مازندران برای درآمد بیشتر طرح تفکیک زباله در مقصد را در دست اجرا دارند.
مهدوی مضرات اجرای این طرح را مخلوط شدن زباله های عفونی با سایر زباله ها و دفن غیر اصولی آنها در مقصد بیان کرد و افزود : این در حالیست که با طرح تفکیک زباله از مبداء، زباله های عفونی خارج و به صورت اصولی دفن می شود.
وی اظهار داشت : در شرایط فعلی زباله عفونی تمام مراکز بیمارستانی دولتی و خصوصی در استان به صورت بهداشتی امحاء می شود ، ولی زباله عفونی مطب پزشکان همچنان به عنوان یک معضل در استان وجود دارد.
وی افزود : برای امحاء زباله عفونی مطب پزشکان بخش خصوصی در پنج شهر، طرح امحاء در دست اجراست که در سه شهر به بهره برداری رسید و زباله عفونی مطب براساس قراردادی باید پس از جمع آوری به این مراکز سپرده شود.
بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران روزانه یک و نیم تن زباله عفونی در افزون بر پنج هزار و 700 مرکز درمانی دولتی و خصوصی مازندران تولید می شود که حدود 70 درصد آنها در مراکز بیمارستانی امحاء می شود و از چگونگی امحاء 30 درصد مطب پزشکان اطلاعاتی وجود ندارد.
6982/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.