اسفند که شروع می شود؛ انگار باید بساط عید را آماده کرد؛ اما امسال انگار این بساط با آشفته بازاری شب عید برای خیلی ها بساط گرمی نیست و قشرهای آسیب پذیر، قربانی گرانی شب عید هستند.

به گزارش ایلنا، بازار عید همواره برای ما تداعی کننده روزهای شور و نشاط کودکی و بازی گوشی ها و خرید در کنار پدر و مادر و قهر و آشتی های کودکانه مان برای خرید کفش های پاشنه دار دخترانه، کت و شلوارهایی که احساس مرد بودن را به رخ بکشد و دامن های چین داری است که دلمان را آب کند.

این روزها اما دیگر بازار شب عید برای کودکان سرزمین ما دنیای شاید شادهای کودکی های ما نباشد؛ اما هر چه هست برای کودکان شادی است و باید شاد بماند.

با گشت و گذاری در بازارهای مختلف مازندران؛ کسادی و کم رونقی بازار را در بین صنوف مختلف به وضوح می توان شاهد بود؛ بازاری که با گرانی هایی که هر روز بیشتر می شود؛ راه را برای خرید ضروری ترین کالا برای زندگی بسته است.

انگار بوی عید امسال از بازار نمی آید؛ این روزها در آستانه شب عید و در شب و روزهایی که شمارش معکوس برای سال نو آغاز شده است؛ شور و هیجانی در بازار نیست و بازار شب عید امسال متاثر از برخی مسائل سیاسی و اقتصادی، با شرایط خاصی اقتصادی، گرانی و آشفته بازاری در قیمت ها مواجه است.

نه فروشندگان از وضعیت بازار رضایت دارند و نه مشتریان رغبتی برای خرید دارند و امسال انگار عید متفاوتی را با گرانی شروع می کنیم و جنب و جوشی در بازار خرید و فروش وجود ندارد و آشفتگی و افسار گسیختگی قیمت ها از کالاهای اساسی به تمام کالاهای دیگر سرایت کرده و حتی میوه و مرکبات در معدن مرکبات ایران هم گران شده است.

بازار سکه ای که کساد شد

به گفته فروشندگان همه ساله در این روزهای منتهی به آستانه شب عید، دارای بازاری سکه بودند و اکنون هر روز کسادی بازار بیشتر می شود و نه تنها مشتری وجود ندارد؛ بلکه در برخی از روزها باید از جیب بخورند.

بازار آجیل فروشان، کفاشی ها، فروشندگان پوشاک مردانه و زنانه و میوه فروشی ها این روزها با کسادی واقعی بازار روبرو هستند و در بخش پوشاک یکی از فروشندگان مازندرانی می گوید: در بدترین شرایط قرار داریم و حتی هزینه آب و برق مغازه هم با این اوضاع و احوال در نمی آید چه برسد به اجاره بها.

یکی از فروشندگان دیگر در بازار آجیل می گوید: برای فروش آجیل قیمت های مختلفی از 100 تا 180 هزار تومان هم وجود دارد امکا با توجه به راه انداختن کمپین " نه به آجیل" واقعا بازار ما هم از رونق افتاده است.

ظفرمند افزود: بازار کم رونق و عدم استقبال مردم از خرید اجیل و کالاهای مختلف دیگر و بسنده کردن به برخی اقلام ضروری و مهم موجب دلسردی ما در کسب و کار شده است و ما هم از این وضعیت رضایت نداریم و باید دولت برای گرانی چاره اندیشی کند.

حالا در این آشفته بازاری و کاردی که به استخوان رسیده است؛ هر روز کمپین جدیدی از "نه به خرید آجیل"، " نه به خرید کالای لوکس"، " نه به خرید کالاهای غیر ضروری " راه انداخته شده که اگر چه بسیار مفید است؛ اما باید این گرانی ریشه‌ای حل شود و این معضل نیازمند برنامه ریزی و چاره اندیشی مناسب است.

تنظیم بازار وجود ندارد

یکی از بانوان مازندرانی که همراه با دخترش برای خرید به بازار آمده است؛ می گوید: چندگانگی قیمت ها امان مردم را بریده است؛ اینکه در یک بازار شاهد چند نرخ متفاوت از یک جنس باشیم، شرایط خوبی نیست و بیانگر عدم نظارت است.

صادقی نوا با اعلام اینکه با وجود آنچه مسئولان از نظارت و تنظیم بازار و کنترل قیمت ها سخن گفته اند اما به واقع تنظیم بازار وجود ندارد؛ در گفت و گو با خبرنگار ایلنا افزود: هر کس هر کالایی را با هر قیمتی و هر چه دلش بخواهد به فروش می رساند و وقتی با اعتراض ما روبرو می شوند می گویند که نمی خواهید نخرید؛ فردا با قمیت بیشتری می فروشیم.

وی یادآور شد: از ابتدای سال شعار حمایت از تولید داخلی با توجه به فرمایشات رهبری را در دستور کار قرار دادیم؛ اما اکنون جنس های داخلی با کیفیت بسیار پایین هم با کالاهای خارجی در قیمت برابری می کند و واقعا" توان خرید از مردم سلب شده است و در این آشفته بازار و گرانی کشی به فکر مردم و حقوق هایی که قصد تکان خوردن ندارند؛ نیست.

 قشرهای آسیب پذیر، قربانی گرانی شب عید

یکی دیگر از خریداران در بازار مازندارن با اشاره به گرانی اقلام ضروری و اساسی برای زندگی همچون مرغ و گوشت و میوه گفت: این مسائل و گرانی موجود در بازار ناشی از عدم مدیریت درست در اقتصاد و کنترل بازار است و ربطی به تحریم ندارد.

محمد ابراهیمی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم چند ماهی است که توان خرید مرغ و گوشت را ندارند و مرغ و گوشت یخی هم نمی تواند جوابگوی نیاز مردم باشد؛ در گفت و گو با خبرنگار ایلنا بیان داشت: قشرهای آسیب پذیر، مهمترین قربانی گرانی شب عید هستند و متاسفانه در آسیب های مختلف تنها این قشر آسیب می بینند و فکر چاره ای برای رفع مشکلات اندیشیده نمی شود.

شهروند دیگر مازندرانی هم به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه از ماه گذشته تاکنون اجناس مختلف 3 تا 4 برابر افزایش یافته است و توان خرید از مردم گرفته شده است و در تنظیم بازار و توزیع کالاهای مهم و ضروری در بین مردم، حمایت واقعی از مردم انجام نشده و آنچنان که گرانی‌ها و فشار‌های اقتصادی بالا رفته است؛ از مردم و قشرهای آسیب پذیر حمایت نشد.

نتاج افزود: مردم همچون دوران جنگ در صف های طولانی خرید مایحتاج ضروری هستند و این سزاوار مردم ما با این همه بردباری و صبر و تقدیم شهدای فراوان نیست و دولت باید با برنامه ریزی برای کنترل گرانی و ایجاد توازن در بازار اقدام کند و نظارت همه جانبه و محسوس انجام شود.

نگرانی برای تامین میوه شب عید وجود ندارد

اگر چه بنا بر گفته علی محمد شاعری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی حدود 40 هزار تن پرتقال و 30 هزار تن سیب برای شب عید تامین و ذخیره شده و جای هیچ گونه نگرانی برای تامین میوه شب عید وجود ندارد؛ اما بالا بودن قیمت مرکبات در بازار از دغدغه های جدی مردم است.

شاعری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا افزود: توزیع مرکبات ذخیره سازی شده در هفته آخر اسفندماه این میوه ها در شرکت های تعاونی، زنجیره ای و میادین میوه و تره بار با قیمت مصوب انجام می شود و براساس برنامه ریزی انجام شده، قیمت پرتقال در ایام عید حدود 4 هزارتومان و قیمت سیب نیز 5 هزار تومان اعلام شده است.

کنترلی بر بازار میوه و مرکبات وجود ندارد

احمدپور یکی از شهروندان مازندرانی در این رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: بازار مرکبات در بازار مازندران که خود معدن مرکبات است افسار گسیخته روبه افزایش است و کنترلی بر بازار وجود ندارد و قیمت سیب در بازار بین 7 تا 10 هزارتومان و قمیت پرتقال به عنوان دو میوه اصلی سفره ها بین 5 تا 7 هزار تومان است.

وی افزود: هنوز خبری از فروش مرکبات با نرخ مصوب وجود ندارد و متاسفانه در بازار کنترلی بر عرضه نمی شود و اگر فروش تضمینی و مناسب مرکبات هم شروع شود؛ آنقدر مکان های توزیع مرکبات کم است که باز هم باید شاهد صف کشیدن مردم برای خرید چند کیلو میوه باشیم و این شایسته ملت ما نیست.

تنظیم بازار و تأمین کالاهای ضروری اولویت اداره کل صمت مازندران

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: تنظیم بازار و تأمین کالاهای ضروری از اولویت صنعت، معدن و تجارت مازندران است.

حسین اصغرزاده در گفت و گو با ایلنا اظهار کرد: برای تنظیم بازار کالاهای اساسی همچون مرغ، شکر، پرتقال و سیب شب عید با قوت در دستور کار قرار گرفته و توزیع برخی از اقلام انجام و برخی در دست انجام است.

وی با اعلام اینکه سیب و پرتقال تنظیم بازاری از 23 اسفندماه در سطح استان مازندران توزیع می‌شود؛ یادآور شد: این کالاها توسط شرکت های دتعاون روستایی شهرستان های مختلف توزیع می شود.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: قیمت این اقلام در زمان توزیع اعلام می شود.

اصغرزاده گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده، بیش از ۶۰۰ تن سیب و ۵۰۰ تن پرتقال در سطح استان مازندران در ۵۹ نقطه پیش‌بینی شده استان مازندران توزیع می شود.

 اعمال نظارت دقیق، مانع چند قیمتی شدن کالاها در بازار

امام جمعه نکا هم در گفت و گویی با اشاره به گرانی های موجود در بازار به خبرنگار ایلنا گفت: گرانی در بازار وجود دارد و بر قدرت خرید مردم اثرگذاشته است و باید در این بخش نظارت بیشتری انجام شود تا شاهد چند قیمتی شدن کالاها در بازار نباشیم.

حجت الاسلام محمدباقر محمدی لایینی افزود: باید در این بخش مراقبت لازم در بازار انجام شود و ضمن نظارت دقیق بر بازار و افزایش قدرت خرید مردم، از گران فروشی ها جلوگیری شود.

به گزارش ایلنا، وظیفه تنظیم بازار شب عید بر اساس جدیدترین تصمیم ستاد تنظیم بازار کل کشور به وزارت جهاد کشاورزی تفویض شد و امیدواریم در این بخش بیش از پیش شاهد تنظیم بازار شب عید بوده و نیروهای نظارتی دستگاهها هم دقت بیشتری بر قیمت های چندگانه در بازار انجام دهند.

نظارت بر قیمت گذاری ها، عرضه کافی و ارائه محصولات و اقلام مورد نیاز مردم با نرخ‌های دولتی همه ساله در روزهای منهی به عید نوروز از برنامه های مهم مسئولان است و اگرچه این مهم اکنون با قوت در دستور کار است و در حال اجرایی شدن است؛ اما با گرانی های رو به فزون به معنی واقعی حمایت از مصرف کننده انجام نمی شود و مردم همچنان گرفتار در قیمت های نزولی اجناس و عدم نظارت دقیق و کامل در بازار هستند و مردم بر این اعتقادند؛ انچنان که قیمت ها افزایش یافته است؛ حمایت از مردم و مصرف کنندگان صورت نمی گیرد.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.