به گزارش ایرنا، طی روزهای برگزاری جشنواره فیلم فجر در سینما سپهر ساری، اقشار مختلفی در سینما حضور یافتند که همگی به نوعی از علاقه مندان سینما محسوب می شوند. برخی افراد نگاهی حرفه ای به سینما دارند و برخی دیگر از سر علاقه معمولی و میل به حضور در رویدادهای فرهنگی به منظور آشنایی با سوژه های مورد توجه کارگردانان مطرح ایران به سینما می آیند. اما همه این افراد یک وجه اشتراک دارند که آن هم خود صنعت سینما و مفهوم آن است.
فیلم های حاضر در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، از نگاه بسیاری از کارگردانان، منتقدان و اهالی سینما از نظر تنوع سوژه و محتوا، وضعیت مناسبی داشتند. در مازندران 13 فیلم از بخش سودای سیمرغ برای اکران انتخاب شدند که از برخی فیلم ها استقبال بسیار خوبی شد و بعضی فیلم ها هم نتوانستند چندان موفق نشان دهند. البته در نگاه آماری به میزان استقبال از فیلم ها، باید تعداد نوبت اکران برای هر فیلم را نیز در نظر داشت.
فیلم های ' سرخ پوست ' به کارگردانی نیما جاویدی، ' ایده اصلی ' اثر آزیتا موگویی، ' مدیترانه ' ساخته رشید حاتمند، ' جان دار ' به کارگردانی مشترک حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری، ' سمفونی نهم ' به کارگردانی محمدرضا هنرمند، ' بنفشه آفریقایی ' اثر مونا زند حقیقی، ' ناگهان درخت ' ساخته صفی یزدانیان، ' طلا ' به کارگردانی پرویز شهبازی، ' ماجرای نیمروز 2 ' به کارگردانی محمدحسین مهدویان فیلمساز مازندرانی، ' شبی که ماه کامل شد ' اثر نرگس آبیار، ' 23 نفر 'اثر مهدی جعفری، ' جمشیدیه ' به کارگردانی یلدا جبلی و 'غلامرضا تختی ' به کارگردانی بهرام توکلی 13 فیلم بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر هستند که در سینما سپهر ساری با تعداد اکران های مختلف روی پرده رفتند.
سال گذشته فیلم های فجر علاوه بر ساری در نوشهر نیز اکران می شدند. امسال نیز قرار بود این فیلم ها علاوه بر ساری در رامسر نیز روی پرده بروند. همین موضوع البته در مازندران انتقاداتی را بین سینمادوستان غرب استان به دنبال داشت. اما میزبانی غرب استان با نظر ستاد برگزاری جشنواره در اقدامی سراسری لغو شد. سال گذشته نیز مازندران تنها استانی بود که فیلم های فجر را در دو شهر اکران می کرد. گفته می شود انجمن تهیه کنندگان سینمای ایران مخالف اکران فیلم ها در شهرهای غیر از مراکز استان ها بود.
چالش های میزبانی از فجر در ساری
هر کدام از این فیلم ها در جایگاه خود مخاطبانی داشتند. اما همه مخاطبان صرف نظر از دیدگاه های فنی در مورد فیلم ها، دیدگاه هایی در مورد بهتر برگزار شدن این رویداد در مازندران داشتند.
برخی از آن ها تبلیغات انجام شده برای اکران فیلم ها در جشنواره را ضعیف می دانستند، عده ای معتقدند که ضعف تجهیزاتی و کیفیت پایین اکران فیلم در سینما سپهر از اشکالات موجود در برگزاری این رویداد است، بعضی بر این باورند که فضای بیرونی و لابی سینما سپهر ضعف هایی دارد، گروهی هم نداشتن یک مجموعه مناسب سینمایی در مرکز استان را ریشه همه این اشکالات می دانند. در مجموع بسیاری از مخاطبان جشنواره فیلم فجر در ساری معتقدند که برخی نکات سبب شده بسیاری از علاقه مندان سینما نتوانند در محل اکران فیلم ها حضور یابند.
یکی از شهروندان مرکز استان که از مخاطبان فیلم های فجر در سینما سپهر است به ایرنا گفت: موفق به تماشای 9 فیلم در سینما سپهر شدم. پیش از هر چیز خوشحالم که چند سال است فیلم های فجر در مراکز استان ها هم اکران می شوند. این موضوع جای قدردانی دارد و باید به مسئولان برگزاری این رویداد در مازندران هم خسته بناشید گفت. اما ضعف در مسائل مربوط به تجهیزات اکران فیلم در سینما سپهر کاملا مشهود است.
**نیاز به تجهیزات با کیفیت پخش
سهیلا کمالی افزود: کیفیت صدای سینما سپهر برای اکران فیلم ها مناسب نیست. در حالی که این سینما از سینماهای بزرگ کشور است و باید توجه بیشتری به آن شود.
وی ادامه داد : امروز دیگر برای تولید فیلم ها توجه زیادی به صداگذاری و افکت های مختلف صدا می شود. اما وقتی که امکانات اکران در بخش صدا، به موازات پیشرفت در صداگذاری رشد نداشته باشد، مخاطب حاضر در سالن سینما، عملا بخش مهمی از دقت به کار رفته در بخش صدای فیلم را از دست می دهد و متوجه ظرارفت های صوتی نمی شود.
یکی دیگر از مخاطبان جشنواره در سینما سپهر ساری هم به نکته مشابهی اشاره دارد. مهرداد رئیسی به ایرنا گفت: در بسیاری از مراکز استان ها سینماهای مجهز و به روزی وجود دارد که تماشای فیلم در آن ها برای مخاطب جذابیت بسیار بالایی دارد. دلیل این جذابیت هم کیفیت بالای تصویر است. استفاده از پروجکشن های به روز و پرده های با کیفیت و به کار بردن سیستم های صوتی روز سینماهای دنیا، به ویژه در سالن های بزرگ سینما مانند سینما سپهر نقش زیادی در افزایش کیفیت ارائه فیلم ها دارد.
وی افزود: برای مثال می توان به سینما هویزه مشهد اشاره کرد که یکی از سینماهای با کیفیت ایران است. تجربه تماشای فیلم سینما سپهر ساری و سینما هویزه مشهد را داشتم. تفاوت تماشای فیلم در این دو سینما بسیار زیاد است. سینما سپهر در صورت بازسازی فنی، می تواند یکی از بهترین سینماهای ایران باشد.
**جای خالی پردیس سینمایی
این موضوع را در اظهارات بسیاری از مخاطبان جشنواره فیلم فجر در روزهای اکران فیلم ها می شد یافت. مخاطبان معمولی و مخاطبان حرفه ای سینما در این موضوع اتفاق نظر دارند. عده ای هم نقد و پیشنهادشان را فراتر از این عنوان می کنند. این دسته از مخاطبان، رفع این مشکلات را با ایجاد یک پردیس سینمایی مناسب در مرکز استان ممکن می دانند. پردیس سینمایی مازندران که سال هاست در پیچ و خم امور اداری و مذاکرات باقی مانده، در صورتی که ایجاد شود، هم مسائل فنی مورد انتظار مخاطبان را حل خواهد کرد و هم می تواند فضای بیشتر و بهتری را برای مخاطبان ایجاد کند.
شهروند دیگری که از بابلسر برای تماشای فیلم ' ماجرای نیمروز 2 ' به سینما سپهر آمده بود در این باره گفت: سینما سپهر سالن خوب و بزرگی دارد. اما لابی این سینما برای این حجم از جمعیت مناسب نیست. این سینما حدود هزار نفر گنجایش دارد. اما لابی کوچک ان سبب می شود که در برخی مواقع مانند روزهای برگزاری جشنواره، فضای مناسبی برای حضور علاقه مندان به سینما و هم صحبتی در مورد فیلم ها وجود نداشته باشد.
امین کریم زاده با بیان این که استان سینما دوستی مانند مازندران باید دست کم یک پردیس سینمایی داشته باشد، اظهار داشت: مازندران مردم سینمادوستی دارد. زمانی در این استان بیش از 40 سینما وجود داشت. استقبال از اکران فیلم های جشنواره فجر می تواند نشان دهد که مردم مازندران چقدر به سینما علاقه مند هستند. اما نبود یک پردیس سینمایی در سراسر این استان جای سوال است.
وی افزود: پردیس های سینمایی فضای مناسبی را برای حضور خانواده هم ایجاد می کنند. امروز در بسیاری از کشورهای دنیا، سینماها در اندازه های مختلف در پردیس های سینمایی پذیرای مخاطبان هستند.
این شهروند خاطرنشان کرد: یکی از مزایای داشتن یک مجموعه سینمایی دیگر در مرکز استان، این است که مخاطبان می توانند با اختیار عمل بیشتری به تماشای فیلم ها بنشینند.
اشاره این شهروند به اکران همزمان دو فیلم در یک شهر برای برگزاری روزهای جشنواره فجر است. البته در این بین نباید از ظرفیت و گنجایش حدود هزار نفره سینما سپهر به عنوان یک فرصت مهم برای استان هم غافل ماند. اما اکران همزمان، مخاطبان را برای برنامه ریزی در تماشای فیلم ها آزادتر می گذارد.
** ترافیک مخاطبان؛ ترافیک خودروها
برخی شهروندان نیز به مشکل پارکینگ سینما سپهر اشاره داشتند و معتقد بودند که در چنین مواقعی که ترافیک مخاطبان نیز زیاد می شود، باید فکری به حال پارکینگ هم کرد. سینما سپهر به عنوان محل اصلی برگزاری کنسرت ها در مرکز استان، معمولا در طول سال به دفعات با حضور مخاطبان پرتعداد مواجه می شود. حضوری که گاهی به خاطر ترافیک ایجاد شده ناشی از نبود جای پارک خودروها، ترافیک سنگینی هم در خیابان فردوسی ایجاد می کند.
عده ای از مخاطبان هم به زمان بندی اکران فیلم ها انتقاداتی داشتند. این دسته از شهروندان انتخاب ساعت های 14 و 30 ، 17 ، 19 و 30 و همچنین ساعت 22 به عنوان سئانس آخر را برای فیلم های جشنواره ای و روزهای پرترافیک مناسب نمی دانند و بر این باورند که می شد با کم کردن فاصله بین اکران فیلم ها، شرایط را برای حضور بیشتر مخاطبان فراهم کرد.
البته به گفته مسئول انجمن سینمای جوانان مازندران که از مجریان اصلی برگزاری جشنواره فجر در مازندران است، طولانی بودن زمان برخی فیلم ها دلیل اصلی این شکل برنامه ریزی از سوی ستاد برگزاری جشنواره فجر در مرکز است.
آذر محمودی به خبرنگار ایرنا گفت: تعدادی از فیلم های این دوره از جشنواره فراتر از استاندارد فیلم های سینمایی بودند و بیش از 2 ساعت زمان داشتند. همین موضوع باعث شد که زمان بندی اکران فیلم ها با فاصله باشد. در ساری دو شب به خاطر قرار گرفتن فیلم های طولانی در سئانس پایانی، اکران فیلم تا حدود ساعت 12 و 30 دقیقه طول کشید.
وی بروز مشکل در کد اکران فیلم را نیز از دیگر دلایل وقفه افتادن در برخی اکران ها عنوان کرد و افزود: در روز نخست برگزاری جشنواره، فیلم با تأخیر 45 دقیقه ای به دست ما رسید. وگرنه ما طبق برنامه همه مسائل را رعایت کردیم. اما طبیعی است که در اجرای چنین رویدادهایی گاهی مشکلی هم ایجاد شود.
این فعال حوزه سینمای مازندران با اشاره به استقبال خوب سینمادوستان از اکران فیلم های فجر در مازندران گفت: چند سال است که می بینیم استقبال خوبی از فیلم های فجر می شود. این استقبال باید جدی گرفته شود تا شرایط برای بهتر برگزار کردن این قبیل رویدادها در استان فراهم شود.
**فرصتی به نام سینما سپهر
محمودی با بیان این که سینما سپهر بزرگترین سالن استان و تنها سالن تخصصی سینمای مرکز مازندران محسوب می شود، گفت: با وجود این که سینما سپهر 985 صندلی دارد، در برخی سئانس ها ناچار شدیم که به خاطر استقبال زیاد، از ورود مخاطبان به سینما جلوگیری کنیم. چون ظرفیت سالن پر شده بود. این وضعیت بیانگر نیاز به فضای بیشتر در مازندران است.
وی خاطرنشان کرد: در عین حال، نباید فراموش کنیم که سینما سپهر ساری، یکی از سالن های بزرگ سینما در خاور میانه است. این سالن حدود هزار نفر گنجایش دارد که زمانی فقط سینما رکس آبادان همتای آن در کشور بود. بنابراین نمی توان نقدی را از نظر گنجایش سینما به سینما سپهر وارد دانست.
مسئول انجمن سینمای جوانان مازندران تصریح کرد: با وجود موقعیت خاص و خوب سینما سپهر، نمی توان منکر نیاز این سینما به بهسازی و تجهیز فنی شد. سینما سپهر به ویژه در زمینه دستگاه های پخش کننده فیلم و کیفیت صدا نیاز به توجه بیشتر دارد.
محمودی یادآور شد: بهتر شدن وضعیت سینما سپهر وظیفه همه مسئولان است. نمی توان گفت که فقط یک نهاد یا بهره بردار باید در این زمینه ورود کند. این سینما یک سرمایه برای استان محسوب می شود که باید به خوبی از آن نگهداری و استفاده کرد.
**نقد وارد است
وی با بیان این که انتقادات مخاطبان در مورد کیفیت فنی اکران فیلم ها را می پذیریم، گفت: انتظار داریم که مخاطبان این موضوع را هم بپذیرند که با همه محدویدت ها و کاستی ها تمام تلاش مان را به کار گرفتیم که جشنواره را به بهترین شکل ممکن در مازندران برگزار کنیم.
مسئول انجمن سینمای جوانان مازندران به نیاز استان برای ساخت پردیس سینمایی اشاره کرد و گفت: در برخی سئانس ها دیدیم که همین سینمای بزرگ هم گنجایش مخاطبان را نداشت. انتظار این است که مسئولان به فکر ساخت پردیس سینمایی مازندران باشند. اتفاقی که چندین سال است در مورد آن حرف هایی زده می شود و انتظار می رود که به نتیجه برسد. قطعا با داشتن فضایی مانند پردیس سینمایی، هم از ترافیک اجرا در سینما سپهر کاسته می شود و هم افراد بیشتری برای تماشای فیلم ها در مازندران برنامه ریزی می کنند.
اکران فیلم های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر پس از 33 سئانس در سینما سپهر ساری هیجدهم بهمن به پایان رسید. علاقه مندان به سینما انتظار دارند که برای میزبانی از فجر سی و هشتم، هم سینما سپهر شرایط تجهیزاتی بهتری داشته باشد و هم پردیس سینمایی در مازندران وارد فاز اجرایی شود.
اکران 13 فیلم بخش سودای سیمرغ سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از 12 بهمن آغاز شده بود.
9927/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.