اسدالله تیموری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود نوپا بودن دانشگاه کشاورزی ساری و فعالیت 34 ساله ، این دانشگاه با راه اندازی پژوهشکده گیاهان دارویی توانسته وارد مرحله علمی پرورش گیاهان دارویی شود.
وی ادامه داد : در حال حاضر تنها در دانشگاه های شهید بهشتی تهران ، ارومیه ، شاهد و زنجان پژوهشکده گیاهان دارویی فعالیت دارد .
رئیس دانشگاه کشاورزی ساری با اشاره به اینکه فرآیند راه اندازی پژوهشکده گیاهان دارویی این دانشگاه از سال 1391 پیگیری شد، گفت : اخیرا معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای راه اندازی این پژوهشکده موافقت کرد و اکنون این فضا در دانشگاه کشاورزی ساری فعال شده است .
وی اضافه کرد: با اخذ موافقت اصولی ایجاد پژوهشکده گیاهان دارویی ، ایجاد گروههای پژوهشی بیوتکنولوژی و متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی، ادویه ای و عطری و گروه تکثیر، کشت و توسعه گیاهان دارویی، ادویه ای و عطری، گروه اصلاح و اهلی کردن گیاهان دارویی، ادویه ای و عطری اقدامات در حال انجام است .
تیموری گفت که این پژوهشکده با اعمال برنامه های کوتاه مدت و میان مدت مدت پنج ساله، امور مطالعاتی، پژوهشی، و اجرا در زمینه تنوع زیستی، شرایط اقلیمی، زیرساخت ها و فناوری‌های خدمات گیاهان دارویی، انتخاب اراضی کم بازده با محصولات رایج منطقه و جایگزین نمودن با گیاهان دارویی با ارزش اقتصادی بالا ، بررسی نیازها و اجرای پروژه‌های گیاهان دارویی را در منطقه انجام خواهد داد.
وی ایجاد کلکسیون گیاهان دارویی جهت نگهداری و طبقه‌بندی ، معرفی و ثبت گیاهان دارویی بومی منطقه در مجامع علمی بین المللی
دستیابی به دانش کاشت، داشت، برداشت و استحصال مواد موثره دارویی را از جمله اهداف و برنامه های پژوهشکده گیاهان دارویی برشمرد.
در حال حاضر به طور رسمی از بین گونه های گیاهی، 600 گونه به عنوان گیاه دارویی در کشور مورد تحقیق قرار گرفته اند که از این تعداد 60 گونه به تولید اقتصادی رسیده اند. عقب ماندگی در زمینه اصلاح گیاهان دارویی از آنجا ناشی می شود که تاکنون گونه های دارویی از نظر نوع و مقدار مواد مؤثره مورد شناسایی دقیق قرار نگرفته اند .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.