شهرستان قائمشهر به عنوان حلقه متصل کننده پایتخت به استان مازندران دارای راههای ارتباطی جاده سواد کوه، جاده قائمشهر به بابل، قائمشهر به ساری و نیز قائمشهر به جویبار است و لذا در طول روز این جاده ها با تردد فراوان خودرو روبرو است.
این شهرستان با دارا بودن 110 روستا بیش از 320 هزار نفر جمعیت دارد و بر اساس آمارهای رسمی روزانه 250 تن زباله در محل دفن زباله روستای دیوکلای سفلی قائمشهر انباشته می شود که از این میزان زباله 180 تن مربوط به شهرها و مابقی مربوط به روستاهای شهرستان قائمشهر است.
هر چند در سالهای اخیر بخشداری و راهداری به عنوان متولیان و ناظران دفع زباله های بین جاده ای انتخاب و در ساماندهی ان نقش دارند اما به گفته کارشناسان وظیفه اصلی بر دوش مردم است که به راحتی حاضر نشوند زباله ها را در حاشیه جاده ها رها سازند.
** نریختن زباله، نیازمند تعریف قانون است
رئیس راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص زباله رها شده در حریم جاده ها ، گفت: هر روزه نست به پاکسازی حریم جاده های مواصلاتی این شهرستان اقدام می کنیم، اما برخی از دهیاری ها و شوراهای روستاها برای آنکه مبلغی نسبت به تخلیه زباله در محل زباله قائمشهر تقبل نکنند، نسبت به رهاسازی زباله در حریم جاده اقدام می کنند.
سجاد رحیمی با بیان اینکه رها شدن زباله در حریم جاده ها یک مشکل استانی است نه شهرستانی، گفت: بهتر است تا قانونی وضع شود تا نسبت به کسانی که به ریختن زباله در کنار جاده ها اقدام می کنند برحورد جدی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه جمع آوری زباله از وظایف راهداری نیست و راهداری وظیفه اش تامین امنیت جان مردم و جلوگیری از سانحه جاده ای است، افزود: طبق قانون پسماند، اداره راهداری تنها می تواند با بخشداری و سازمان مدیریت پسماند همکاری کند، اما متاسفانه در حوزه برون شهری تمام وظایف مدیریت پسماند را برعهده راهداری قرار داده اند.
رئیس اداره راهداری شهرستان قائمشهر با اعلام اینکه برای حل این موضوع همه باید بسیج شوند، گفت: اداره راهداری ازنظر امکانات و تجهیزات در مضیقه قرار دارد زیرا جمع اوری زباله های ریخته شده در حریم جاده ها به امکانات و تجهیزات بیشتری نیاز است.
** مهم ترین معضل ، کمبود خودرو حمل زباله
رئیس شورای روستای رستم کلای قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص زباله رها شده در حاشیه راه اصلی بین جاده ای ( قائمشهر به جویبار )، گفت: ریختن زباله بین جاده قائمشهر به جویبار به یک معضل تبدیل شده است.
علی ابراهیمی ادامه داد: برای جلوگیری از مشکل زیست محیطی و همچنین زیباسازی حاشیه راه اصلی کنار جاده روستای رستم کلای قائمشهر چندین بار نسبت به جمع آوری زباله و نخاله های ساختمانی اقدام کرده ایم.
وی با بیان اینکه رفع مشکل زباله نیازمند نگاه اصولی است، افزود: بهتر است تا بخشداری نسبت به تامین خودروی حمل زباله برای دهیاری ها اقدام کند تا دیگر شاهد حجم عظیم زباله ها در کنار جاده ها نباشیم.
رئیس شورای روستای رستم کلای قائمشهر در خصوص جمع اوری زباله های این روستا گفت: طی قراردادی که با خودرو حمل زباله بسته ایم، زباله این روستا به صورت هفتگی در محل زباله قائمشهر رها سازی می شود.
دهیار روستای پایین لموک از شهرستان قائمشهر هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص زباله رها شده در کناره جاده ها، گفت: جمع آوری زباله در روستاها برعهده دهیاری و جاده ها برعهده راهداری است تا نسبت به جمع آوری زباله اقدام کنند.
فرهاد براری با بیان اینکه زباله رها شده در کنار جاده ها اندک است، افزود: با قراردادن سطل زباله در کنار جاده ها می توان به فرهنگ نریختن زباله کمک کرد.
وی در خصوص جمع اوری زباله های روستای پایین لموک ، گفت: این روستا فاقد ماشین جمع آوری زباله است و ما طی قراردادی که با دهیار روستای بالالموک بسته ایم، آنان هفته ای یکبار با خودروی حمل زباله اقدام به جمع اوری زباله ما می کنند.
** نهادینه کردن فرهنگ نریختن زباله بین مردم
بخشدار مرکزی شهرستان قائمشهر روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص زباله های رها شده در جاده های بین شهری این شهرستان، گفت: هفته ای 3 بار با کمک اداره راهداری نسبت به پاکسازی حریم جاده ها اقدام می کنیم.
مهدی حمزه خانی با اشاره به اینکه به راحتی زباله توسط برخی مردم و مسافران در کنار جاده رها می شود، افزود: باید نریختن زباله در کنار جاده ها بین مردم فرهنگ سازی شود.
وی از تشکیل کارگروهی برای جمع اوری زباله در محورهای اصلی شهرستان قائمشهر خبر داد و گفت: با تشکیل این کارگروه ، تیم راهداری و بخشداری به صورت هفتگی از جاده های این شهرستان بازدید به عمل می اورد.
حمزه خانی همچنین از جانمایی سطل زباله در حریم جاده های بین روستائی برای حل معضل زباله در این شهرستان خبر داد و گفت: با قراردادن سطل زباله در حریم راههای اصلی بین روستائی این شهرستان درصدد هستیم تا به کاهش آلودگی زیست محیطی کمک کنیم و در جهت فرهنگ سازی تابلوهایی در صیانت از محیط زیست و نریختن زباله در حریم راه ها نصب می شود .
بخشدار مرکزی شهرستان قائمشهر در خصوص این سوال که چه تعداد از روستائیان با شهرداری بابت ریختن زباله در محل دپو زباله قرارداد دارند، گفت: 99 درصد از روستائیان با شهرداری قرارداد بسته اند تا نسبت به ریختن زباله در محل دفن زباله اقدام کنند.
حمزه خانی بیان کرد: مابقی روستاهایی که محل دفن زباله ندارند، زباله های خود را به صورت سنتی دفن می کنند.
وی در خصوص کمبود خودرو حمل زباله که توسط دهیاران این شهرستان عنوان شد، گفت: با همکاری شرکت تعاونی دهیاران به زودی مشکل خودروی حمل زباله نیز حل خواهد شد.
7334/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.