به گزارش خبرنگار ایرنا، این طرح در سال جاری با عنوان ' کتاب بخوان و اضافه کار بگیر ' به اجرا گذاشته که به گفته رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور با استقبال کارکنان رو به رو شده و افزایش میزان مطالعه آنها را در پی داشته است.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور پیش از این هم برای افزایش سرانه کتابخوانی طرح های مختلفی مانند ' یک کتاب، یک عیدی ' را در مساجد شهرستان، عیدانه کتاب در اماکن عمومی و طرح هدیه کتاب در مدارس را اجرا کرده بود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اجرای طرح انگیزشی کتاب بخوان و اضافه کار بگیر مورد استقبال کارکنان و همچنین مورد توجه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران قرار گرفته است.
داوود فلاح افزود: در این طرح هدف ما این بود که فرهنگ کتابخوانی را از خودمان به عنوان متولیان ترویج این فرهنگ در جامعه آغاز کنیم و به همین منظور برای همکارانی که در مدتی مشخص کتابی را بخوانند و خلاصه مفید و اطلاعات مناسبی از آن را در اداره ارائه کنند، در تعیین اضافه کار ماهانه امتیازاتی در نظر گرفته می شود.
وی توضیح داد: از 2 ماه پیش اجرای این طرح را در اداره آغاز کردیم که خوشبختانه خروجی مناسبی داشت. ابتدای اجرای طرح چند کتاب را به همکاران معرفی کردیم تا در یک ماه آن را خوانده و سپس خلاصه ای از محتوا و اطلاعاتش را ارائه کنند که استقبال همکاران هم بسیار خوب بود و این طرح با استقبال خودشان ادامه پیدا کرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور با بیان این که مروجان فرهنگ مطالعه و کتابخوانی باید ابتدا خودشان ارزش کتاب و کتابخوانی را درک کنند و سپس به فکر ترویج آن باشند، گفت: پس از اجرای مرحله نخست طرح، در گام های بعدی همکاران ما خودشان اقدام به تهیه کتاب و مطالعه و ارائه آن کردند و با توجه به این که در انتخاب کتاب محدودیتی نداشتند، تا کنون کتاب های مختلفی را مطالعه کردند که عمدتا در حوزه تاریخ، تاریخ معاصر ایران، تاریخ انقلاب، خاطرات دفاع مقدس، تغذیه سالم و روانشناسی بوده است.
وی از توجه به کتاب های حوزه فرهنگ بومی در اجرای این طرح خبر داد و افزود: اگر چه همکاران ما آشنایی خوبی با کتاب های حوزه فرهنگ بومی منطقه داشتند و بسیاری از کتاب ها را خوانده بودند، ولی در نظر داریم از این پس علاوه بر انتخاب های خودشان برای تعیین کتاب مورد نظر، کتاب هایی از این حوزه را نیز پیشنهاد کنیم.
فلاح در باره اثرگذاری نتایج این طرح بر گسترش فرهنگ کتابخوانی در شهرستان هم گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح پرورش مروجانی است که خودشان کتابخوان باشند و تا بتوانند کتابخوانی را در جامعه ترویج دهند.
وی افزود: در همین راستا طرحی به نام ' زنگ کتاب ' را با همکاری آموزش و پرورش شهرستان تدارک دیده ایم که طبق آن در ساعات پرورشی کلاس ها، همکاران ما 5 تا 10 دقیقه به معرفی و تشریح اطلاعات مختصری از کتاب هایی که خواننند، می پردازند.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور ابتدای امسال نیز در قالب طرح یک کتاب یک عیدی، یکهزار و 500 جلد کتاب را که توسط نیکوکاران در طرح نذر کتاب اهدا شده بود، در واحدهای تجاری، ترمینال‌ های مسافری و مساجد شهرستان توزیع کرد.
بر اساس آمارهای رسمی، سرانه مطالعه در ایران حدود 15 تا 17 دقیقه است که فاصله بسیار زیادی با کشورهای توسعه یافته دارد. مازندران در بین استان ها به دلیل در اختیار داشتن بالاترین میزان باسوادی، شرایط مناسبی برای افزایش سرانه مطالعه دارد.
9927/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.