به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود لطیفیان شامگاه چهارشنبه در آیین آغاز به کار ششمین جشنواره ' انار اشرف ' در بهشهر افزود: هم اکنون عنوان بزرگ ترین کلکسیون انار کشور و جهان مربوط به استان یزد است و مرکز تحقیقات یزد با ثبت جهانی بیش از 10 رقم از انارهای یزد و با 762 رقم انار جهان را دارد.
وی توضیح داد: در استان مازندران و با به کارگیری توان بخش خصوصی کلکسیونی از انار در حال ایجاد است که براساس اطلاعات اعلام شده تاکنون با اصلاح نژاد و رگه گیری های انجام شده کلکسیون انار مازندران از یزد پیشی گرفته و به 920 رقم افزایش یافته است.
لطیفیان گفت: جای امیدواری است که این ارقام در کلکسیون انار مازندران در حال تکثیر است که در جهت حفظ ثروت ملی موثر است و باید با ایجاد ارقام جدید، برای برند سازی تجاری تلاش شود.
وی افزود: در کشور ما انار بیشتر مصرف تازه خوری دارد و برای فرآوری به برخی از کشورها صادر می شود و باید تولید خاص انار و توسعه فرآوری مناسب آن فراهم شود.
** تولید مستمر، مهم ترین مزیت مازندران
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی شرایط آب و هوایی مناسب را مهم ترین مزیت مازندران برای تبدیل شدن به کلکسیون انار کشور دانست و افزود: مازندران استانی است که مزیت تولید مستمر انار را دارد و این شرایط را برای توسعه کشت باغستان های انار در استان مهیا می کند.
وی توضیح داد: انار در کشور ما در جاهایی تولید و صادر می شود که دارای مخاطرات فراوان است و در برخی از مناطق درختان انار در معرض سرمازدگی قرار دارند و هر سه تا چهار سال این مخاطرات را داریم که تولید را کاهش می دهد.
لطیفیان گفت: مازندران و استان های شمالی دارای ویژگی خاص به دلیل شرایط اقلیمی هستند و به همین دلیل هم کمترین مخاطرات را برای توسعه کشت انار دارند.
وی افزود: مازندران با تولید مستمر انار می تواند از امیدهای مهم کشور در این زمینه باشد، برای این که درختان انار در این استان با خطر کمتر سرمازدگی مواجه هستند و تولید دچار نوسان نمی شود.
لطیفیان با اظهار این که مازندان دارای سابقه طولانی در کشت انار است، گفت: وجود 12 هزار هکتار درختان انار خودرو در شبه جزیره میانکاله واقع در شهرستان بهشهر در شرق مازندران نشانگر دیرینگی و ظرفیت توسعه کشت انار در این استان است.
بر اساس یافته های باستان شناسی مشخص شده است که مردمان ساکن در این منطقه بیش از سه هزار سال پیش و در دوره غارنشینی با میوه انار آشنایی داشتند.
نشانه باستانی یافت شده در منطقه بهشهر یک فقره شی مفرغی شبیه انار است که در محوطه باستانی ' گوهرتپه ' این شهرستان یافت و امشب همزمان با جشنواره انار اشرف رونمایی شد.
** تغییر اقلیم و ضرورت شناسایی ارقام مناسب
مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تغییرات اقلیمی را یکی از مخاطرات بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: برای کاهش خطر در این زمینه باید ارقام و گونه‌های مناسب ‌تری که تجاری‌ تر و مقاوم ‌تر در برابر تنش‌های اقلیمی باشند، شناسایی شوند.
وی هدف از تکثیر صدها گونه انار در مازندران را مقابله با تغییرات اقلیمی و شناسایی گونه های مناسب برای توسعه کشت در این استان برشمرد و اظهار داشت: طرح اصلاح، مدیریت فنی و نوسازی باغ ها از جمله برنامه های مهم مندرج در برنامه ششم توسعه بود که وزارت جهاد کشاورزی آن را پی گرفته است.
لطیفیان توضیح داد: اصلاح و نوسازی 21 هزار هکتار از باغ های کشور در دست اجراست که 250 هکتار از این برنامه مربوط به باغستان های انار است.
مازندران بر اساس آمارهای رسمی با داشتن یکهزار و 500 هکتار باغ انار و تولید 22 هزار تن محصول در سال، رتبه یازدهم کشور را دارد و با احتساب 12 هزار هکتار درختان انار خودرو و ترش خلیج میانکاله رتبه این استان به دوم می رسد.
شهرستان بهشهر با داشتن 10 هزار و 50 هکتار باغ انار، 58 درصد از انار استان را تولید می کند و عواید سالانه این محصول برای بهره برداران این منطقه بیش از 220 میلیارد ریال برآورد شده است.
7332/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.