به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشمندسازی مدارس مازندران از سال 92 به صورت جدی آغاز شد ولی نبود زیرساخت های لازم مانند فیبرنوری سبب شد تا این طرح با گذشت پنج سال همچنان ناقص باقی بماند.
این در حالی است که مازندران از استان های پیشرو و برتر در زمینه برخوردار از زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می شود و انتظار می رفت مدارس به عنوان مهم ترین پایگاه آموزشی در این استان بیشتر از سایر مناطق کشور از این مزیت بهره مند شوند.
مدارس هوشمند، به واحدهای آموزشی ای گفته می شود که کنترل و مدیریت آن مبتنی بر فناوری های نوین علمی با استفاده از رایانه و شبکه های اینترنتی است و محتوی اغلب دروس در این مدارس به صورت الکترونیکی تدریس شده و نظام آن نیز هوشمند است.
هوشمندسازی مدارس نیازمند اقدامات مختلف همچون ایجاد بسترهای تکنولوژی، آموزش معلمان، تغییر محتوا، تجهیز و اتصال مدارس به شبکه اینترانت و آموزش مهارت های نرم افزاری به دانش آموزان است .
هوشمندسازی مدارس در کشور از نیمه دوم سال 1380 به صورت جدی با فراگیر شدن برخورداری از اینترنت و بهره گیری از پهنای باند مخابراتی برای ارائه دوره های آموزشی در دستور کار قرار گرفت و از سال 83 نیز طبق مصوبات شورای فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش وپرورش با پایلوت قرار دادن استان تهران وارد مرحله عملیاتی شد و در سال های بعد به دیگر استان های کشور تسری یافت.
** ورود اداره کل ارتباطات و اطلاعات
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار یارنا از ورود این اداره کل برای کمک به اجرای طرح هوشمند سازی مدارس استان خبر داد و گفت که این نهاد برای این منظور به دنبال ایجاد و تامین زیر ساخت های لازم در این خصوص است .
یدالله طهماسبی از ایجاد فیبر نوری و آنتن هوایی برای هر مدرسه به عنوان بخشی از زیر ساخت های مورد نیاز برای اجرایی شدن درست و مناسب این طرح نام برد و افزود که برای این منظور مدارس مناطق روستایی در اولویت قرار دارند تا مشکلاتی که در مسیر اجرای این طرح قرار دارد، رفع شود .
وی ادامه داد: مازندران از لحاظ برخورداری از زیر ساخت های لازم در خصوص ارتباطات جز استان های پیشرو و برخوردار در کشور به شمار می رود اما استفاده کردن از این امکانات برای مدارس یکی از نقاط ضعف در این زمینه به شمار می رود .
مدیرکل ارتباطات و اطلاعات مازندران به امضای تفاهم نامه اخیر وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: براساس این تفاهم نامه وزارت ارتباطات متولی فراهم کردن زیر ساخت های مورد نیاز ارتباطی از قبیل فیبر نوری و آنتن هوایی برای هر مدرسه است.
فیبر نوری به عنوان یکی از زیر ساخت های مورد نیاز برای هوشمند سازی مدارس است که مازندران دارای 10 هزار کیلومتر فیبر نوری است که بنا به گفته مدیر کل ارتباطات مازندران اکثر مدارس شهری در دسترسی به این زیر ساخت بدون مشکل هستند .
وی اضافه کرد: در حال حاضر و برای ورود به فاز جدید اجرای طر ح هوشمند سازی مدارس در مازندران ، کارشناسان اداره کل ارتباطات استان با حضور در مناطق مختلف در خصوص مشخص کردن مختصات مکانی زیر ساخت های ارتباطی وارد عمل شده اند تا با تعیین مختصات مکانی مدارس ، وضعیت موجود را مشخص کنند.
طهماسبی محل تامین هزینه اجرای این طرح را از منابع ملی عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد با فراهم شدن زیر ساخت های لازم ، هوشمند سازی در تمامی بیش از چهار هزار مدرسه مازندران اجرا شود .
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس مازندران هم با اعلام این که هوشمندسازی مدارس استان از سال 1392به صورت جدی پیگیری شد، گفت که در قالب اجرای این طرح تاکنون نیمی از کلاس های درس استان به امکانات و تجهیزات هوشمندسازی مجهز شدند .
قربانعلی شیرزاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مازندران بیش از 21 هزار کلاس درس دارد که حدود 530 هزار دانش آموز قرار است در سال تحصیلی جدید پشت میز این کلاس های درس بشینند .
وی ادامه داد: با اعتبارات ملی و همچنین مشارکت خیران بخشی از ابزار و امکانات مورد نیاز از قبیل سایت رایانه ای، تخته هوشمند تهیه شد که این امکانات تمام وسایل مورد نیاز برای اجرای این طرح نبود .
مدیر کل نوسازی مازندران گفت: برخورداری از اینترنت پرسرعت با فراهم شدن فیبر نوری بخش مهمتر در اجرای این طرح به شمار می رود که با ورود اداره کل ارتباطات روند اجرای این طرح بهبود می یابد و سرعت می گیرد .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.