به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد علی حسن زاده روز سه شنبه در دیدار با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اذربایجان در محل بندر امیرآباد مازندران افزود: کاهش تعرفه ترجیحی دو جانبه باعث گسترش مبادلات تجاری بندری می شود.
طالح زیادف مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری آذربایجان روز گذشته به مازندران سفر کرد و از بنادر و دریانوردی نوشهر و امیرآباد در غرب و شرق مازندران بازدید کرد.
این دومین سفر مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی آذربایجان به مازندران در سه سال اخیر است
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ایران در این نشست اضافه کرد: ظرفیت های اقتصادی دو کشور برای مبادلات تجاری بسیار بالاست و باید از تجهیزات بندری موجود در ایران و آذربایجان بهره گرفت.
حسن زاده با اشاره به کاهش مبادلات بندری بین بندر امیرآباد با بنادر اذربایجان دلیل آن را کم شدن تقاضای مصالح ساختمانی از جمله سیمان در سال های اخیر از سوی آذربایجان بیان کرد.
وی اضافه کرد: پیش از این تقاضای سیمان برای ساخت و سازها در آذربایجان زیاد بود و این مصالح نیز از بندرامیرآباد صادر می شد که حجم مبادلات را افزایش می داد.
حسن زاده خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی باید تجار ما به دنبال نیازمندی های جدید کشورهای شمال دریای خزر از جمله آذربایجان بروند و با این کارمی توانند سطح مبادلات را افزایش دهیم.
*** سرمایه گذاری دو جانبه
معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ایران راهکار دیگر گسترش مبادلات تجاری را سرمایه گذاری دو جانبه بخش خصوصی در ایران و آذربایجان دانست و از سرمایه گذاران بخش خصوصی خواست تا نسبت به این کار در بنادر دو کشور اقدام کنند.
حسن زاده تصریح کرد: بستر برای سرمایه گذاری مشترک در بندرامیرآباد و سایر بنادر شمالی کشور برای خارجی ها از جمله آسیای میانه وجود دارد و بخش خصوصی باید به دنبال سرمایه گذاری مشترک برود و ما نیز مشوق هایی را برای این کار پیش بینی کردیم.
وی یکی از قابلیت های حمل بندری را نبود محدودیت حجمی برای صادرات و واردات دانست و اظهار داشت: با راه اندازی اسکله رورو ریلی بندرآمیرآباد در سال جاری می توان صادرات را نسبت به حمل و نقل زمینی و حتی ریلی بدون محدودیت انجام داد.
حسن زاده کاهش هزینه حمل بار برای تجار را از دیگر مزیت های بهره برداری از اسکله رورو ریلی در امیرآباد در شرق مازندران اعلام کرد که با حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست.
براساس آمار رسمی مبادلات تجاری بین ایران و آذربایجان کمتر از یک میلیارد دلار است که 400 میلیون دلار آن را مبادلات گردشگری تشکیل می دهد و صرفا 2 درصد از حجم مبادلات تجاری دو کشور از طریق بندری انجام می شود.
پیش بینی می شود با افتتاح راه آهن قزوین رشت- آستارا و اتصال آن به راه آهن آستارا در آذربایجان حجم مبادلات تجاری دو کشور به 2 میلیارد دلار برسد.
بندر امیرآباد بندرگاهی است در شرق مازندران با حدود یک هزار و 60 هکتار مساحت که تاکنون حدود 12 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و 8 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دولتی در آن جذب شد و حدود 4 هزار نفر در این بندر اشتغال دارند.
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.