دکتر محمود رضا شاکرمی روز سه شنبه به مناسبت هفته دولت در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: پارک علم و فناوری در مسیر درستی حرکت می کندکه با فراهم کردن زیرساخت ها تلاش می شود تا به اهدف نهایی همچون حمایت از فناوران و کمک به رونق کسب و کار و بیزینس بر مبنای علمی است محقق شود.
وی افزود: توجه به پارک های علم و فناوری گفتمان جدیدی در کشور است که طی چند سال اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و در واقع یکی از راههای پیشرفت کشور توجه به همین مقوله است.
شاکرمی با بیان اینکه پارک های علم و فناوری در واقع ارتباط دهنده بین دانشگاه و صنعت هستند گفت: اقتصاد سنتی امروزه دیگر پاسخگو نیست و تمرکز بر فناوری و توجه به پارک های علم و فناوری و مراکز رشد بیشتر شده و در لرستان نیز در سال 91 بطور رسمی فعالیت پارک آغاز شده است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساخت های پارک علم و فناوری لرستان افزود: زیرساخت ها در واقع موجودیت پارک را نشان می دهد و این زیرساخت شامل فضای فیزیکی، آزمایشگاهی و کارگاهی است.
شاکرمی گفت: 20 هکتار از اراضی دانشگاه لرستان در موقعیت مناسبی سند بنام پارک شده که با تکمیل ساختمان آزمایشگاهی امیدواریم تا بصورت رسمی تا پایان مهرماه افتتاح شود.
به گفته وی یکی از اهداف و برنامه های اصلی در پارک علم و فناوری این است که 60 درصد از اراضی پارک را بصورت دراز مدت و بصورت اجاره ای در اختیار فناوران قرار داده شود و با دادن زمین به شرکت های دانش بنیان آنها بتوانند واحد تحقیق و توسعه و یا خط تولید خود را داشته باشند.
وی گفت: بیزینس پلن پارک و طرح جامع پارک به یک شرکت خصوصی داده شده است تا با مشخص کردن مسیرها طرحی جامع از آن ارائه شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان همچنین گفت: با فراهم کردن فضای فیزیکی و زیرساخت های لازم محیط بیزینسی مبتنی بر علم فراهم می شود تا افراد با انگیزه و علاقه وقت صرف کنند و در مجموعه آرام و مفرح به فعالیت بر مبنای ایده و خلاقیت خود و خارج از وابستگی به بودجه های دولتی بپردازند.
وی اظهار داشت: محیط و فضایی که در اختیار پارک های علم و فناوری قرار می گیرد بسیار مهم است و باید در فضایی قرار گیرند که ارتباط با دانشگاه ، دانشجویان و اعضای هیات های علمی در آنها به راحتی صورت گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان یادآور شد: در خصوص ارائه زمین به فناوران هم اکنون تعدادی زمین پلاک بندی شده که در نهایت تا هشت ماه دیگر با قیمتی مناسب زمین در اختیار فناوران قرار گیرد.
وی افزود: در حال حاضر تعداد 108 شرکت دانش بنیان در پارک و مراکز رشد مشغول به فعالیت هستند و برخی نیز محصول تولیدی خود را وارد بازار کرده اند و سعی شده در تمام استان موضوع فناوری توسعه داده شود.
شاکرمی با اشاره به تلاش برای تقویت ارتباط با دانشگاه گفت: تمایل دانشجویان به پارک و مراکز رشد بیشتر شده و دقیقا زمانی مشکل و چالش بیکاری استان کمتر می شود که دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی تمام امید و توقع شان رسیدن به استخدام دولتی نباشد.
وی افزود: دانشجو باید به مرحله ای از خودباوری رسیده باشد که با ایده های خلاقانه خود که در عین حال مورد حمایت پارک ها و مراکز رشد قرار می گیرد به مرحله تولید محصول برسند.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان با اشاره به اینکه تعدیل مشکل بیکاری در استان راهی غیر از کارآفرینی و رفتن به سمت کسب و کار ندارد گفت: سرمایه گذاری دولت در پارک های علمی و مراکز رشد می تواند چشم انداز امیدوار کننده تری در عرصه اشتغال داشته باشد.
وی گفت: فناور با داشتن یک ایده هر چند ساده مورد حمایت قرار می گیرد تا آن ایده تیدبل به محصول و تولیدی در راستای رفع نیازهای جامعه باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان گفت: علاوه بر حمایت های مالی که از فناوران و صاحبان ایده های خلاقانه صورت می گیرد بیشتر در بحث توانمند سازی آنها تلاش می شود و در این راستا با معرفی در نمایشگاه ها و بازاریابی و یا نیاز آزمایشگاهی و ایجاد فضای کارگاهی برای آنها فراهم می شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان افزود: با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی کشور و با همکاری بخش خصوصی ، صندوق پژوهش و فناوری در استان طی چند ماه آینده در استان راه اندازی خواهد شد.
شاکرمی با اشاره به اینکه نگاه اشتغال دولتی نیازمند تغییر است گفت: سرمایه گذاری در عرصه علم و فناوری و قرار گرفتن در مسیر کسب و کار ضرر نیست و دانشجو باید کارگاه خود را داشته باشد تا بتواند کارآفرینی داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت فعال کردن بخش خصوصی گفت: پارک های علم و فناوری بدنبال ایجاد کارخانه های آنچنانی نیستند بلکه دنبال کارگاه های کوچکی هستند که بتوانند محصولاتی بر اساس نیازهای جامعه تولید کنند.
رئیس پارک علم و فناوری گفت: باید از مرحله آموزش صرف بیرون آمد چرا که مقاله محوری مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه با پارک های علم و فناوری باید به سمت تولید محصول رفت.
1920/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.