به گزارش ایرنا این تالاب که در 15کیلومتری جنوب شرقی شهر بروجرد و در میان دشت سیلاخور قرارگرفته است علاوه بر پرندگان محل زیست جانوران بومی دیگری از گروه دوزیستان، خزندگان و پستانداران بوده است.
مار، مرغابی، خرگوش، لاک پشت، حواصیل، گرگ، شغال و سگ آبی از حیواناتی هستند که در این ناحیه یافت می‌شوند.
بیشه دالان با توجه به تخریب منابع طبیعی و کم شدن آب آن در معرض خطراست و امروزه شاهد ظرفیت بالای گردشگری این منطقه به دلایل مختلف از جمله تغییر کاربری و تبدیل شدن آن به اراضی کشاورزی هستیم.
معاون استاندار لرستان وفرمانداربروجرد گفت: تالاب بیشه دالان روزگاری 913 هکتاربوده که تصرف های غیر مجازدرمنطقه باعث شده این تالاب کوچک و تخریب شود.
علی کورانی فر افزود: برای احیای تالاب بیشه دالان باید حدود آن را مشخص و تصمیم گیری ها به سمت و سویی باشد که منافع مردم حفظ شود.
وی اظهارکرد: حدود 80 هکتار از تالاب بیشه دالان دراختیارمحیط زیست شهرستان بروجرد است و دراین منطقه صید و شکار ممنوع می باشد و برای اینکه بتوانیم این تالاب را احیا کرده و از قانون تالابهای محیط زیست کشور برای احیای ان استفاده کنیم باید حدود آن کمتر از300 هکتار نباشد.
وی اضافه کرد: تالاب بیشه دالان با توجه به بکر بودن منطقه و مهاجرت پرندگان مهاجردرفصل مختلف سال می تواند قطب مهم گردشگری در انواع مختلف در لرستان باشد که باید زیرساختهای آن فراهم شود.
رئیس اداره محیط زیست بروجرد درباره این تالاب گفت: بیشه دالان بروجرد به عنوان یکی ازتالاب های بزرگ، بکر، طبیعی و دیدنی شهرستان بروجرد هرساله به هنگام فصل کوچ پذیرای انواع پرندگان مهاجر است.
مصطفی مصطفی وند افزود: این تالاب درزمان خود بزرگترین تالاب استان لرستان بوده وازگذشته زیستگاه پرندگان مهاجر و گروه‌هایی از پرندگان، دوزیستان، خزندگان و پستانداران بومی بوده است.
به گفته وی احیای تالاب بیشه دالان در سایه مدیریت وهمکاری دستگاه‌ها ونهادها امکان‌پذیر است و احداث پاسگاه محیط بانی درارتقای حفاظت این منطقه موثرخواهد بود در صورتی ‎ که منطقه گرین هم به منطقه صید و شکار ممنوع تبدیل شود.
وی اظهار کرد: طی سال‌های گذشته نسبت به حریم تالاب تعرض شده که این امرموجب از دست رفتن بخش‏هایی ازتالاب شده و کنترل درست این اکوسیستم را دشوار کرده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد بیان کرد: برای کنترل منطقه نیاز به پاسگاه محیط ‌بانی احساس می شود که در این راستا به دنبال اخذ اعتبار برای احداث این پاسگاه در جوار تالاب بیشه دالان بروجرد هستیم.
مصطفی وند تاکید کرد: با احداث پاسگاه محیط‌ بانی در تالاب بیشه دالان و ارتقای سطح حفاظت می‌توانیم کنترل بهتری بر منطقه و برخورد با افراد متخلف در حوزه تخریب تالاب و شکار و صید پرندگان مهاجر داشته باشیم.
کارشناس محیط زیست کشور و مشاور اجرای احیای تالاب بیشه دالان دراین باره به خبرنگارایرنا گفت: یکی از پتانسیل های مهم تالاب ها سرمایه گذاری دربحث اکوتوریسم و طبیعت گردی است.
مهدی مجتهدی افزود: رونق صنعت طبیعت گردی و پرنده بینی در تالاب بیشه دالان و دیگر تالاب های کشور که در ایران بیش از 50 نقطه مهم پرنده نگری می باشد نیازمند ایجاد زیرساخت هایی مانند اقامتگاههای محلی و روستایی و پاسگاههای محیط بانی است.
به گفته وی ایجاد مسیرهای پیاده روی و آموزش بلدهای محلی که با منطقه آشنا باشند و بتواند توریست ها و گردشگران را راهنمایی کنند.
وی اظهارکرد: احیا تالاب ها درکشور و رونق صنعت گردشگری خاص پرنده نگری یکی اززمینه های توسعه گردشگری درکشوراست که برای آن نیاز به زمان بیشتری داریم.
وی با اشاره به اینکه بیشه دالان محل خوبی برای ایجاد ایستگاه پرنده نگری است، اضافه کرد: متاسفانه این منطقه دچارمشکلات تخریب زیستگاه است و برای تبدیل شدن به یک سایت گردشگری پرنده بینی باید امنیت را به این منطقه برگردانیم.
مشاور اجرای احیای تالاب بیشه دالان بیان کرد: با توجه تخریب زیست محیطی که به واسطه تخریب محیط زیست و منابع طبیعی درمنطقه رخ داده است امنیت منطقه برای حضور پرندگان به خطر افتاده که مشاوره های لازم برای احیای دوباره تالاب بیشه دالان آغاز شده است.
کارشناس مسئول زیستگاه ها و امور مناطق زیست محیطی لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پرنده نگری یکی از صنعت های گردشگری در جهان است که از نظر اقتصادی نیز درامد بالایی دارد.
محسن امیری افزود: ایران در کریدور پرندگان مهاجراست و طبق آمارها 520 گونه پرنده به ایران مهاجرت کرده یا ساکن هستند که با کل پرندگان اروپا برابری دارد.
به گفته وی استان لرستان دارای 11 تالاب در پلدختر و تالاب بیشه دالان و برخی از سدهایی که در لرستان احداث شده است محلی برای پذیرش پرندگان مهاجردرفصل های مختلف سال هستند که ظرفیت خوبی برای رونق صنعت گردشگری پرنده نگری در لرستان است.
وی اظهار کرد: 258 گونه پرنده در لرستان تاکنون شناسایی شده است که می تواند صنعت گردشگری پرنده نگری را که بسیار جذاب و مفرح را رونق بخشد.
مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز در این باره به خبرنگارایرنا گفت: نگاه خوبی برای احیای تالاب های استان لرستان با توجه به سیاستهای سازمان محیط زیست در جذب مشارکت های فعالان محیط زیست ایجاد شده است.
مهرداد فتحی بیرانوند افزود: احیا تلاب بیشه دالان و تالاب های پلدختر دراستان لرستان دراولویت اول هستند و برای رونق صنعت گردشگری دراین مناطق شروع قابل قبولی آغاز ده است.
به گفته وی با اجرای طرح مدیریت تالاب ها برای اولین بار در کشور طرح احیای تالاب های لرستان اجرایی می شود که امیدواریم بتوانیم صنعت گردشگری پرنده نگری را برای دوستداران محیط زیست و گردشگران ایجاد کنیم.
وی اظهار کرد: درآمد تالاب ها دربحث پرنده نگری بیشترازکشاورزی و دیگر کارها دراین مناطق است زیرا منافع مردم منطقه با حضور گردشگران تامین خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا تالاب بیشه دالان این روزها روزگار خوبی ندارد و لی با این وجود باز هم شاهد حضور پرندگان مهاجر دراین منطقه هستیم و لازم است تا با احیای این تالاب بکر و زیبا دوستداران محیط زیست و گردشگران ازآن بهرمند شوند.
7190 /7273
خبرنگار: علیرضا سلیمانی روزبهانی**انتشاردهنده:مقداد بهاروند احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.