احداث کارخانه سیمان خرم‌آباد که جزو مصوبات دور اول سفر هیئت دولت به استان لرستان است پس از گذشت سال‌ها هنوز به مرحله افتتاح نرسیده تا این پروژه کماکان در پیشرفت فیزیکی پائینی متوقف بماند.

بلاتکلیفی ۴۵ هزار سهامدار کارخانه

کارخانه سیمان خرم‌آباد که از ابتدای کلنگ زنی ماجراهای مختلفی را پشت سر گذاشته هر بار به دلیلی عملیات اجرایی آن به تعویق افتاد تا کارخانه‌ای که همگان نگران آلودگی آن بیخ گوش شهر نیم میلیون نفری باشند همچنان اندر خم وعده‌های صاحبان کارخانه باشد.

این در حالی است که سیمان خرم‌آباد از ابتدای فعالیت خود اقدام به فروش سهام کرد تا این کارخانه امروز با بیش از ۴۶ هزار سهامدار به کلافی سردرگم در حوزه صنعت استان تبدیل شود.

رضا صفی خانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در بازدید استاندار لرستان از این پروژه نیمه‌تمام بابیان اینکه ما اعتقادداریم که سرمایه‌گذار را حمایت کنیم گفت: اما سرمایه‌گذار هم باید قدم‌های مثبتی را در این قضیه بردارد.

سرمایه‌گذار سیمان خرم‌آباد ضعف مالی دارد

وی بابیان اینکه ما تمام شرایط را برای سرمایه‌گذار سیمان خرم‌آباد فراهم کرده‌ایم بیان داشت: چندین جلسه با سرمایه‌گذار داشته‌ایم و سرمایه‌گذار باید اهلیت خود را در این طرح نشان دهد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بابیان اینکه ۱۰ سال قبل از این‌که ما به سازمان صنعت و معدن بیایم این شرایط وجود داشته و امروز نیز آمده‌ایم و می‌گوییم که سرمایه‌گذار تغییر نگرش بدهد گفت: ما اعلام کردیم که از سرمایه‌گذار حمایت می‌کنیم و شما هم با بانک مشکل بانکی خود را حل کنید.

صفی خانی بابیان اینکه ما به سرمایه‌گذار اعلام کردیم که مبلغی را به‌عنوان سرمایه شرکت بگذارید و ادعا کنید تا بانک هم چندین برابر در این زمینه سرمایه‌گذاری کند افزود: اما سرمایه‌گذار به‌عنوان سهامدار شرکت ضعف مالی دارد و باید ضعف مالی خود را ترمیم کند و افزایش سرمایه داشته باشد.

تشکیل پرونده برای سیمان خرم‌آباد در دستگاه قضایی

وی بابیان اینکه این‌که نمی‌شود با افزایش قیمت یا ارزش‌افزوده زمین و ... افزایش سرمایه بدهد و این امر اصلاً روش درستی نیست گفت: طرف باید خودش هم به‌عنوان سهامدار اصلی سرمایه‌گذاری کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بابیان اینکه بانک هم به‌هرحال بیت‌المال را در اختیار دارد و پولی که در اختیار واحدهای صنعتی می‌گذارد پول خودش نیست و پول مردم است افزود: اما سرمایه‌گذار هم باید اهلیت خود را ثابت کند و حرف ما هم این است که کارشناسان وضعیت موجود طرح را ارزیابی کنند و با بانک نشستی داشته باشند و سهم خود را مشخص کنند.

صفی خانی بابیان اینکه باید اینکه در این رابطه نظام اداری و حکومتی لرستان از سرمایه‌گذاری خوب استقبال و سرمایه‌گذاری می‌کنند گفت: در حال حاضر این واحد چندین سال است که راکد است.

وی بابیان اینکه به خاطر همین مشکلات پیمانکاران زیادی آمدند که در این پروژه کار کنند که نصفه و نیمه کار را رها کردند و رفتند گفت: در حال حاضر پیمانکاران با سرمایه‌گذار در دستگاه قضایی پرونده دارند.

سرمایه‌گذار سیمان باید صورت مالی شفاف ارائه بدهد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بابیان اینکه در حال حاضر ۱۷ میلیون یورو ماشین‌آلات چندین سال است که زیر باران در این پروژه هستند گفت: سرمایه‌گذار پول ۴۶ هزار سهامدار را خرج کرده است و این میزان ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده است و از بانک نیز ۴.۵ میلیارد تومان تسهیلات گرفته است، سرمایه‌گذار باید در این زمینه صورت مالی شفافی را ارائه بدهد.

سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه برخی از پروژه‌های خرم‌آباد متأسفانه از سال‌ها پیش متوقف مانده‌اند اظهار داشت: یکی از این پروژه‌ها کارخانه سیمان بوده که حیف است این پروژه در این حالت بماند.

استاندار لرستان: برای سیمان تشکیل جلسه می‌دهیم

وی بابیان اینکه بحث اصلی این پروژه انجام‌شده که آن‌هم تأمین ارز و واردکردن دستگاه‌ها از خارج است گفت: مشکل این پروژه اختلاف‌نظر بین بانک، سرمایه‌گذار و شرکا است که این امر موجب شده که کار متوقف شود.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم که این مشکلات حل شوند ادامه داد: در این راستا مقرر شد که جلسه‌ای برگزار شود و موضوع را حل‌وفصل کنیم چراکه بخش اصلی کار در این زمینه انجام‌شده و باید تصمیم‌گیری شود که چه‌کاری باید برای این پروژه انجام داد.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 779696
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.