به گزارش ایرنا، اسدالله حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: بنا بر نتایجی که طی یک تحقیق پیمایشی در لرستان صورت گرفته وضعیت اختلال رفتاری ناشی از اضطراب در کودکان لرستانی نگران کننده است که آثار و تبعات چنین مشکلاتی بر آینده کودکان می تواند جبران ناپذیر باشد.
وی با تاکید بر اینکه آینده جامعه در گرو وجود تربیت کودکانی سالم است، اظهار کرد: بهترین راه مقابله با آسیب های اجتماعی ، تعمیق و اشاعه باورهای دینی و ترویج فرهنگ ملی است.
حیدری با اشاره به اینکه 2 قطبی شدن جامعه به فرادست و فرودست مهمترین زمینه ایجاد آسیب های اجتماعی است گفت: درحال حاضر با هدفمندی صحیحی که صورت گرفت و افزایش مستمری مددجویان تحت پوشش، سهم نیازمندان از یارانه های بیشتر شده است در حالی که در گذشته یارانه به صورت عادلانه تقسیم نمی شد.
مدیرکل بهزیستی لرستان اضافه کرد: بنا بر قانون برنامه ششم توسعه هر سال باید این میزان مستمری در نظر گرفته افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی افزایش یابد تا بتوان به عدالت اجتماعی مورد نظر دست یافت.
وی با اشاره به اینکه سیاست های کلی سازمان بهزیستی کشور تمرکز بر پیشگیری در تمام زمینه ها است گفت: هدف ما در مجموعه بهزیستی رو به این جهت است که بجای توزیع ویلچر و یا بجای هزینه صرف درمان اختلالات رفتاری و اضطرابی در کودکان ، زمینه هایی و تمهیداتی اندیشیده شود تا از ایجاد چنین مشکلات جسمی و روحی پیشگیری کرد.
حیدری با اشاره به اینکه اکنون 2 استراتژی جدی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و پیشگیری از معلولیت ها در بهزیستی دنبال می شود ،گفت: اکنون در لرستان در خصوص کنترل آسیب های اجتماعی همانند طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و مشکلات اخلاقی برنامه ریزی می شود.
وی با تاکید بر تاثیر و نقش رسانه ها در کنترل و پیشگیری از آسیب های اجتماعی اظهار کرد: بنا بر قانون صدا و سیما باید در هفته 2 ساعت از وقت خود را به بهزیستی اختصاص دهد در حالیکه عملا چنین اتفاقی نمی افتد در حالیکه گاه با یک پیام هشداری و آگاهسازی می توان از بسیاری از آسیب های اجتماعی ناشی از ناآگاهی پیشگیری کرد.
حیدری اظهار کرد: بخش عمده ای معلولیت های ناشی از ازدواج های فامیلی بخصوص در جوامع سنتی همچون لرستان ناشی از ناآگاهی است در صورتی که با ارائه برنامه های آموزشی و آگاهسازی از طریق رسانه ها بخصوص رسانه ملی می توان با هدایت کردن خانواده ها به مراکز مشاوره ژنتیک از تولد کودکان معلول پیشگیری کرد.
مدیرکل بهزیستی لرستان همچنین گفت: سال گذشته 500 هزار نفر خدمت برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و معلولیت ها در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه لرستان از نظر طلاق در رتبه هفدهم قرار دارد، بیان کرد: در توافقی با دادگستری استان صورت گرفته است تمام دعاوی خانواده قبل از ارجاع به دادگاه خانواده باید به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند تا بتوان با پیشگیری از طلاق از بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی پیشگیری کرد.
وی افزود: هم اکنون تعداد فرزندانی که به دلیل اعتیاد مادر به بهزیستی داده می شوند و تعداد فرزندان بد سرپرست تحت پوشش بهزیستی به دلایل مختلف آسیب های اجتماعی بیشتر شده که با توجه به اهمیت خانواده در تربیت کودکان سعی می شود این کودکان نیز برای سرپرستی و ماندن در محیط خانواده به افراد با شرایط لازم فرزند خواندگی ، سپرده شوند.
حیدری در بخش دیگری از سخنانش گفت: حدود 600 کودک کار در لرستان وجود دارد که توسط بهزیستی ساماندهی می شود و برای ممانعت از ورود آنها به این چرخه، ماهانه مبلغی معادل سه میلیون و700 هزار ریال به خانواده و یا مرکزی که مسئول نگهداری از آنهاست، داده می شود.
1920/6060
خبرنگار:مهری دریکوند**انتشاردهنده:محمد علیدوستی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.