درعصری که گسترش دامنه شبکه های مجازی، ماهواره و انواع بازی های کامپیوتری موجب شده تا دانش آموزان حتی درساعات درسی ازمشتریان دائمی این تکنولوژی باشند آمدن تابستان و تعطیلی مدارس به نوعی برتشدید این موضوع و افزایش دغدغه والدین دامن زده است.
بیشتراولیا ومربیان دانش آموزان از وابستگی این قشر از اجتماع به شبکه های مجازی و گذراندن ساعت ها از وقت خود دراین فضا ناراضی هستند و تلاش می کنند برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان درایام تعطیلات تابستان به گونه ای برنامه ریزی کنند که به هدف ابتدایی خود که کسب مهارت آموزی و شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان صرف شود.
تلفن های همراه هوشمند وانواع تبلت که بی تحرکی وعوارض غیرقابل جبرانی را برای کودکان و نوجوانان به ارمغان می آورد امروزه استفاده سلامت فکر، روح و جسم کودکان را تهدید می کند.
برخی ازکارشناسان براین باورند: با وجود شبکه های مجازی و ورود موبایل های هوشمند بیشتروالدین به دلیل عدم آگاهی لازم این وسایل را در اختیار کودکان و نوجوانان خود قرار دادند اما متاسفانه در فاصله کمی با توجه به اعتیاد آور بودن، پرسه زدن های بی هدف و هدر دادن وقت آن هم ساعت ها در طول روز موجب شد تا از کرده خود پشیمان شده اند.
مادر یک دانش آموز بروجردی در این زمینه گفت: زمانی با آمدن تعطیلات تابستان شاهد حضورچشمگیر دانش آموزان به عنوان کارگران کوچک در واحدهای نانوایی، نجاری، کابینت سازی، مکانیکی و دوچرخه سازی حتی کفاشی بودیم اما امروزغنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان به کلاس های هنری نقاشی و خطاطی و یا موسیقی منتهی شده و کمتر دانش آموزی تلاش دارد در سه ماهه تابستان هنرهای حرفه ای که در آینده و زندگی برای او کارآِیی فراوان دارد بیاموزد.
مریم ولی الهی افزود: زمانی که دانش آموزان درایام تابستان تلاش کند هنر و حرفه ای بیاموزد نه تنها قدر پول را بهترمی فهمد بلکه از کودکی می آموزد که برای دست یافتن به لقمه حلال باید زحمت کشید و شخصیت این کودکان به عنوان افرادی توانمند، متعهد ومسئولیت پذیرشکل می گیرد.
وی تاکید کرد: پرسه زدن در فضای مجازی نه تنها فرصت بهره وری و استفاده بهینه از زمان و اوقات فراغت از تحصیل را از دانش آموزان سلب می کند بلکه این کودکان را افرادی بدون مسئولیت تربیت می کند.
یکی دیگرازاولیای دانش آموزان گفت: باید ازفرصت غنی سازی اوقات فراغت به گونه ای استفاده شود که در پایان این دوره کودک و دانش آموزتنها به سپری کردن وقت مشغول نشده باشد بلکه بتواند تجاربی را هرچند کم اما درمسیرهای مختلف زندگی و حرفه و مشاغل مختلف تجربه نماید.
محمد باقر شمسیان افزود: وقتی کودک و نوجوان به ویژه جامعه پسرها از دوران مدرسه با حرفه های مختلف و سختی ها آن آشنا شوند افراد توانمند و مقاومی تربیت خواهند شد و در بزرگسالی می توانند در زندگی مسئولیت های بزرگ را بر دوش خود تحمل و همواره موفق باشند و با تقویت روحیه استقلال در آنها از تکیه به والدین خودداری خواهند کرد.
وی تاکید کرد: آموزش حرفه های مختلف درکنار تحصیل برای همه دانش آموزان ضروری است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد گفت: به منظور بهره مند شدن دانشجویان ازمهارت های تخصصی و حرکت به سمت کارآفرین شدن این واحد دانشگاهی مرکز فنی وحرفه ای درجوار واحد دانشگاهی حضرت امام خمینی(ره) بروجرد راه اندازی شده است.
مجید شمس افزود: با راه اندازی این مرکز فنی وحرفه ای دانشجویان می توانند درساعات غیردرسی درکلاس های مهارتی به صورت رایگان شرکت نموده ودرکنارکسب علم مهارت های مختلف فنی و حرفه ای را در قالب غنی سازی اوقات فراغت خود فرا بگیرند.
وی اظهار کرد: این اقدام با هماهنگی مرکزفنی و حرفه ای شهرستان بروجرد انجام شده و به دانش آموختگان این واحد گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای اعطا می شود همچنین این افراد می توانند ازتسهیلات لازم برای راه اندازی شغل مناسب استفاده کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد بیان کرد: برای داشتن جامعه ای پویا، زنده و با نشاط با افرادی کارآمد باید از دوران کودکی بر روی افراد جامعه سرمایه گذاری کرد ایام تعطیلات تابستان بهترین فرصت است تا دانش آموزان حرفه آموزی را با توجه به علایق و سلایق خود مورد توجه ویژه قرار دهند.
مدیرآموزش و پرورش شهرستان بروجرد گفت:غنی سازی اوقات فراغت تامین کننده سلامت روحی، روانی و جسمی دانش آموزان است و راه مبارزه با آسیب های فضای مجازی ایجاد سرگرمی و تقویت فعالیت های فنی و حرفه ای و مهارت های مختلف زندگی در بین دانش آموزان است.
شهاب روزبهانی افزود: اجرای طرح هجرت به عنوان یکی از برنامه‌های غنی‌‍‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان یکی از راه های تقویت مهارت های زندگی در بین دانش آموزان خواهد بود که با حضور چشمگیر دانش آموزان همراه است.
وی افزود: اوقات فراغت دانش آموزان نباید با کلاس های مختلف وگوناگون پرشود برای این ایام باید شرایطی را فراهم کرد که این آینده سازان بسیاری از تجارب تربیتی، اجتماعی واخلاقی موثربرای زندگی را فرا بگیرند.
مدیرآموزش وپرورش بروجرد بیان کرد: به منظورغنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان امسال 27 پایگاه غنی سازی شامل مدارس و کانون های فرهنگی، تربیتی وهنری دایر خواهد شد و پیش ‌بینی می شود حدود 10 هزار دانش ‌آموز درطرح غنی سازی اوقات فراغت بروجرد شرکت کنند.
مدیرآموزش وپرورش بروجرد گفت: این پایگاه ها فعالیت خود را در50 رشته مختلف فرهنگی، ورزشی و هنری با اردوهای درون و برون شهری از اول تیرماه اغاز خواهند کرد و در کنار این فعالیت های واحدهای فرهنگی سپاه، تبلغیات اسلامی و دیگر نهادهای اقدام به اجرای برنامه های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان می کنند.
روزبهانی افزود: پایگاه های غنی سازی اوقات فراغت بروجرد شامل 9 سالن ورزشی، هفت کانون فرهنگی وهنری و 2کانون قرآنی وتعدادی ازمدارس شهرستان هستند.
شهرستان بروجرد دارای 50 هزاردانش آموزدرسه مقطع مختلف تحصیلی در400 واحد آموزشی است.
6052/7273 خبرنگار: آمنه صارمی** انتشاردهنده: مقداد بهارونداحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.