به گزارش خبرآنلاین لرستان،وی با تاکید براینکه همیشه طرفدار این بودم که در سیاست باید به یک سیاست برد - برد فکر کنیم و یک سیاست برد-برد را طراحی کنیم، افزود: اگر دموکراسی و به تعبیر رایج نظام مردم سالاری دینی حاکم است و مردم حق انتخاب دارند ما نمی‌توانیم بگوییم مردم حق انتخاب دارند اما اگر ما را انتخاب نکنند اوضاع خراب می‌شود و اگر ما را انتخاب کنند اوضاع خوب می‌شود، این غلط است.

مرعشی اضافه کرد: مردم حق انتخاب دارند و حق انتخاب مردم این است که گاهی اوقات از سیاستی، جناحی و شخصیتی خسته می‎شوند و نمی‌توانیم انتخاب مردم را مشروط کنیم اما می‌توانیم کشور را به گونه‌‏ای سامان دهیم که هر کس برد کشور برنده باشد. این تز کلی من در سیاست است.

معاون رئیس جمهور در دولت اصلاحات افزود: در سال ۸۴ آشفتگی سیاسی هم بر جناح اصولگرا و هم بر جناح اصلاح طلب حاکم شد به گونه‌ای که در جناح اصولگرا آقایان رضایی، قالیباف و لاریجانی رقابت کردند و اصلا آقای احمدی نژاد را جزو دسته‌بندی اصولگرایان حساب نمی‌کردم و تحلیلم در مورد احمدی نژاد این نبود که او کاندیدای نظام یا کاندیدای اصولگراهاست و همیشه نظرم با دوستان دیگر متفاوت بود.
مرعشی افزود: در جبهه اصلاحات نیز همین آشفتگی وجود داشت. آقای مهر علیزاده به آقای معین رحم نکرد، هر دوی آنان به آقای کروبی رحم نکردند و هر سه به آقای هاشمی رحم نکردند و حاصل این آشفتگی سیاسی از نظر ما کشور وارد یک باخت بزرگ شد و البته خیلی‎ها سعی کردند خطاهای احمدی‌نژاد را طبیعی جلوه دهند و آنها را بپوشانند. خطاهای احمدی نژاد خطاهای بزرگی بود اما بالاخره دم خروس پیدا شد به گونه‎ای که حتی این جوانان جامعه اسلامی امروز در دانشگاه لرستان از احمدی نژاد دفاع نمی‌کردند. البته به ما فحش می‎دادند اما از احمدی نژاد دفاع نمی‌کردند.


وی اضافه کرد: از این آشفتگی سیاسی باید درس گرفت. در دوره احمدی نژاد خیلی در فشار قرار گرفتیم اما خودمان را جمع و جور کردیم و توانستیم جناح خود را بازسازی کنیم و طیف وسیع اصلاح طلبان را تا حدودی دور هم جمع کنیم. متاسفانه در طیف اصولگرایی تاکنون توفیقی برای ایجاد یک سازمان مناسب با شرایط روز حاصل نشده است. آخرین آن کاری است که جمنا را درست کردند و سه کاندیدا بیرون آمده است. البته در جمنا آقایان ناطق نوری، باهنر، علی لاریجانی، مرتضی نبوی و احمد توکلی نیستند.


مرعشی تاکید کرد: امروز بالاخره صحنه سیاسی شکل گرفته و انتخابات پیش می‎رود اما آنچه خلاف انتظارم است و نقد دارم این است که بعد از یک تجربه سنگین و پرهزینه دوباره به سیاست‏‌های پوپولیستی و عوام فریبی روی می‎آوریم و این جای تاسف دارد.


رئیس دفتر مرحوم آیت‎الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه کشور با هفت ابربحران بزرگ مواجه است که یکی از این بحران‏ها بودجه است، تصریح کرد: در بحث بودجه الان معادل ۳۰ درصد بودجه کسری داریم که اوراق گران‎قیمت را منتشر می‎کنیم و حقوق می‎دهیم در حالی که اگر اوراق را برای ساخت سد، نیروگاه و... هزینه کنیم امید داریم که یک روزی به نتیجه می‌رسد.


مرعشی با بیان اینکه حجم فروش اوراق دولت در بودجه را با سود ۲۲ درصد برای کسری بودجه اوراق می‌فروشیم، عنوان کرد: امسال ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه کشور بوده که از این میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به نفت و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مربوط به کسری بودجه است که برای تامین آن ملک، سهام و اوراق می‌فروشیم.


سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه ۴۴ هزار میلیارد تومان یارانه مستقیم، ۱۰ هزار میلیارد تومان یارانه گندم، ۱۵ هزار میلیارد تومان برای طرح تحول نظام سلامت پرداخت می‌شود، افزود: این در حالی است که کل بودجه‌ای که می‌توانیم به حوزه عمرانی تخصیص دهیم ۱۵ هزار میلیارد تومان نیست و ۷۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کنیم و حالا یکی بیاید بگوید به هر بیکار ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان یارانه می‎دهیم، اگر حداقل به ۱۰ میلیون نفر ماهیانه دهیم ۳۰ هزار میلیارد تومان کسری جدید درست کردیم ولی الان رسما دارند شعار می‎دهند که "نمی‌توانیم چیست؟ شما دولت نمی‌توانیم و نمی‌شود هستید؟" در حالی که عدد و رقم بودجه معلوم است.


وی یکی دیگر از ابر بحران‎های کشور را مساله بیکاری عنوان کرد و گفت: سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیکار به جمعیت پنج میلیون نفر بیکار رسوب کرده اضافه می‌شود و این در حالی است که اقتصاد ایران ظرفیتش در اوج ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار شغل است و از امروز تا ۱۰ سال آینده نیز اگر اقتصاد را خوب اداره کنیم بحران اشتغال داریم.


معاون رئیس جمهور در دولت اصلاحات صندوق بازنشستگی را یکی دیگر از ابر بحران‎های کشور عنوان کرد و با بیان اینکه ۹۵ درصد پرداخت‎های صندوق بازنشستگی کشوری از طریق دولت تامین می‎شود و فقط پنج درصد را خودش پرداخت می کند، گفت: صندوق تامین اجتماعی از الان کسری‌هایش شروع شده و ظرف ۲۰ سال آینده به اندازه کل ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه فعلی کشور فقط سالانه کسری صندوق‌های بازنشستگی است.


مرعشی ابر بحران دیگر کشور را آب و حوزه محیط زیست برشمرد و با بیان اینکه هم‎اکنون اصفهان، تهران و مشهد با مشکلات آب مواجه هستند و بخش وسیعی از شرق اصفهان حتی حداقل آب را برای کشاورزی ندارد، افزود: در بحث محیط زیست کشور با بحران ریز گردها مواجه است، تالاب‌ها نیز مشکل ساز شده و حتی مردم سیستان به اندازه خوزستان اعتراض نمی‌کنند و دریاچه ارومیه و بزودی گاوخونی هم به یک بحران تبدیل خواهد شد.


سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اضافه کرد: این مشکلات کاملا واقعی هستند و اگر کسی نتواند کارشناسی کشور را بسیج کند و تن به نظرات کارشناسی ندهد دچار بحران می‎شویم.


وی گفت: مدتهاست که پشت تلویزیون می‌آییم و دروغ بزرگی به ملت ایران گفته‌ایم و آن اینکه کشور ایران، کشوری ثروتمند است، این دروغ بزرگ تاریخ است.
مرعشی افزود: میزان نفت و گاز و سنگ آهن و سنگ مس مگر چقدر است؟ از اینها چیزی درنمی آید. الان ۴۰ میلیون تن سنگ آهک تولید می‌کنیم در حالی که یک شرکت در کره ۴۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کند. تولید ثروت در ایران ضعیف است و سرانه ما ۴ هزار دلار است.


سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی مطرح کرد: در پتروشیمی در تولید مستقیم به ازاری هر یک میلیون تن تولید پتروشیمی ۵۰۰ شغل ایجاد می‎شود در حالی که کاندیدای محترمی می‌گفتند به ازای هر یک میلیون تن ۲۰۰ هزار شغل ایجاد می‌شود. گفتیم نمی‌شود، گفتند آقا شما مخالفید این مهم انجام شود.


وی افزود: آنچه را خطر می‌دانم این است که دوباره میل کنیم به زدن حرف‌هایی که با واقعیت خیلی فاصله دارد و مردم را به امور واهی ارجاع دهیم.


معاون رئیس جمهور در دولت اصلاحات ادامه داد: در ایران موجود موهومی به نام دولت وجود دارد که قدرت و ثروتمند مطلق است، در حالی که نیست و اگر بخش خصوصی تجارت نکند و سود نبرد و ما نتوانیم از او مالیات بگیریم نمی‌توانیم کار مهمی انجام دهیم و این بخش خصوصی ما، بخش خصوصی نیست که بتواند رشد هشت درصدی را در ایران سامان بدهد. کارمان بسیار سخت و واقعیت‌ها در اقتصاد ایران بسیار تلخ است و امیدوارم بتوانیم در آینده سیاست را به سمتی ببریم که هر دو جناح اصلی کشور و هر جناح دیگری که متولد می‌شود خردمندانه به موضوعات کشور نگاه کند. همه مسئولانه و دقیق حرف بزنند و بتوانیم در یک رقابت خوب خدمت به مردم را تقویت کنیم و به راهکارهای صحیحی برای اداره کشور برسیم.


مرعشی افزود: در مساله مناظره تلاش شد این سیستم را بهم بزنیم چون بایستی یک یا دو موضوع کشور برای مناظره روی میز باشد و کاندیداها راه حل‏‌های خود را بگویند تا مردم بفهمند چه کسی راه‎حل دارد در حالی که سوالات به قید قرعه برداشته می‎شود و بعضا ممکن است دارای اهمیت نباشد.


سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در ادامه با اشاره به راهکار مقابله با رانت در کشور گفت: در این‌باره استفاده از تجربه برجام راهکار خوبی است و برای مقابله با رانت و فساد و فضای کسب و کار چاره‎ای نداریم که با همین مدل برجام جلو برویم و این سیاست روشنی است.


مرعشی مطرح کرد: در برجام دولت خیلی کار سختی داشت و در برجام اراده و همت رئیس جمهور وجود داشت و دکتر روحانی برای این مهم وقت و مایه گذاشت و مصر بود این پرونده را به نتیجه برساند و همت رئیس جمهور با بهترین نیروها و تجربه‌های کشور ترکیب شد و نیروهای تیم ظریف و عراق‌چی را به کار برد و همچنین حمایت رهبری نیز به این ترکیب اضافه شد.


وی در ادامه در ادامه به مشکلات زیست محیطی اشاره کرد و گفت: ایران یک درصد خشکی‎های زمین و جمعیت جهان را داراست و 15 سال پیش 1.2 درصد تولید ناخالص جهان را داشتیم اما الان این میزان به 6 دهم درصد تولید ناخالص رسیده و در شرایطی که دنیا 4 نعل برای ثروتمند شدن تاخته ما با یک خر لنگی تاختیم. به نظرم پیشگیری از حاکم شدن حرف‏های غیر واقعی برای کشور ضروری است.


مرعشی در ادامه با بیان اینکه سهم جمعیت لرستان از جمعیت کشور در سه دهه گذشته چه وضعی پیدا کرده است؟ تصریح کرد: این مساله کاهنده بوده یعنی نشان می‏‌دهد استانی مهاجر هستید و نخبگان مهاجرت می کنند و جوامع مهاجر به تدریج دچار یک بیماری مزمن می‎شوند.


وی گفت: به استان فکر کنید و پروژه پردازی کنید. نمایندگان، استانداران، مدیران، شهرداران و شورای شهر را وادار کنید که هر کدام یک کار ماندگار از خود به جای بگذارند. مطالبه گری کنید، جامعه پرسش‌گری باشید و فشار بیاورید تا اتفاقات مثبت در لرستان رخ دهد.


سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در مورد آرایش نهایی انتخابات ریاست جمهوری گفت: به اعتقاد من در اردوگاه رقیب اتفاق مهمی رخ نمی‌دهد چرا که آنها فرضشان بر این است که رای آقای قالیباف و آقای رئیسی همپوشانی‌شان کم است و آقای رئیسی رای حزب الهی‎ها و نیروهای ارزشی را جذب می‌کند و آقای قالیباف رای آدم‌هایی که از فرد عملگرا خوششان می‌آید را جمع می‌کند و سیاست اصولگراها این بوده که آقای روحانی را به دور دوم بکشانند و در دور دوم ائتلاف کنند و غیر از آقای میرسلیم که کنار می‌روند برداشت من این بوده که اتفاق دیگری نخواهد افتاد.


مرعشی با بیان اینکه در اردوگاه خودمان هم که تکلیف روشن است و تردیدی نیست که آقای روحانی کاندیدای قاطع همه است، تصریح کرد: آقای جهانگیری نیز کاندیدای اصلاح طلبان است و بنا به خواست شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان و بر اساس توافق بین رئیس دولت اصلاحات و روحانی ثبت نام کرده و نقش او نیز کاملا مشخص بوده که نقش همراهی با برنامه های کلی اصلاحات و دولت است و تا کنون نیز نقش او بسیار مفید بوده و بعد از آخرین مناظره‌ها تصمیمات بعدی گرفته می شود.


وی در رابطه با کابینه دوم آقای روحانی خاطرنشان کرد: به طور حتم کابینه دوم آقای روحانی جوان‎تر و شاداب‌تر خواهد بود چرا که روحانی امروز تجربه و شناختش از چهار سال بیشتر است و به طور حتم کابینه خوبی را خواهیم داشت.

 

46

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 635551
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.