به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت گندم و وجود برخی مشکلات و موانع در شهرستان بروجرد، روز یکشنبه جلسه اضطراری برای رفع مشکلات با حضور مدیران کل شرکت غله، تعاون روستایی و معاون جهاد کشاورزی لرستان به ریاست فرماندار بروجرد در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد تا موضوع مدیریت برداشت گندم به نحو احسن انجام شود.

پیش بینی برداشت ۴۰ هزار تن گندم در بروجرد

عزت الله نباتی رئیس جهاد کشاورزی بروجرد در این رابطه گفت: امسال ۹ هزار و ۳۵۰ هکتار گندم دیم و ۴ هزار و ۷۰۰ هکتار گندم آبی داریم که در مجموع ۱۴ هزار و ۵۰ هکتار با پیش بینی ۴۰ هزار تن تولید گندم در بروجرد خواهیم داشت.

وی افزود: همچنین ۳ هزار و ۵۵۰ هکتار زمین زیر کشت جو آبی و ۹ هزار و ۲۵۰ هکتار زمین کشاورزی نیز زیر کشت جو دیم رفته و در مجموع ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت جو در شهرستان است که پیش بینی می‌شود ۳۰ هزار تن جو تولید داشته باشیم.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد خاطرنشان کرد: ۲۳۰ هکتار زمین کشاورزی نیز زیر کشت کلزا رفته است و پیش بینی می‌شود ۴۰۰ تن کلزا در بروجرد برداشت شود.

نباتی تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۱۶ دستگاه کمباین بومی و ۱۰۵ دستگاه کمباین مهاجر در سطح شهرستان بروجرد برای برداشت محصولات کشاورزان فعال بوده اند.

در سال زراعی ۹۸-۹۷ که ۲۴ هزار تن تولید داشتیم ۸ مرکز خرید داشتیم و امروز که بیش از ۴۰ هزار تن تولید داریم ۲ مرکز خرید داریم

وی ادامه داد: در سال زراعی ۹۸-۹۷ که ۲۴ هزار تن تولید داشتیم ۸ مرکز خرید داشتیم و امروز که بیش از ۴۰ هزار تن تولید داریم ۲ مرکز خرید داریم و همین مساله باعث شده خرید گندم کاهش پیدا کند و شهرهای همجوار بخش عمده‌ای از خرید شهرستان بروجرد را انجام دهند.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد با بیان اینکه در سال گذشته ۲۸ هزار تن از گندم بروجرد را شهر دورود خریداری کرده است، تاکید کرد: علی رغم تلاش‌ها، ظرفیت‌ها در شهرستان‌های استان کاهش یافته است و برخلاف افزایش تولید ظرفیت سیلویی کاهش یافته و در شهرهای دیگر افزایش یافته است.

۶ مرکز خرید گندم دیگر در بروجرد نیاز داریم

نباتی افزود: با توجه به شرایط موجود، در حال حاضر ۶ مرکز خرید در بروجرد نیاز داریم و مراکز خرید تعاون روستایی در بروجرد نیز باید فعال شوند که یکی از آنها در مسیر خرم آباد مرکز خرید «دارتوت» بوده که سالیان متمادی بدون فعالیت مانده و در گذشته ۸ هزارتن خرید داشته است.

به گفته وی، مرکز خرید گندم «مگسان» در روستای «جعفرآباد» اشترینان نیز می‌بایست فعال شود و سیلوی شماره یک را هم شرکت غله باید مجدد فعال کند. همچنین کارخانه آرد بروجرد نیز که نیمه فعال بوده باید با تمام ظرفیت کار کند و مجموعه تعاون روستایی نیز باید ۲ مرکز برای خرید محصول کلزای بروجرد ایجاد کند.

رئیس جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به بیماری‌ها و آفات مربوط به گندم مانند سن ادامه داد: در سال گذشته ۹ هزار تن نهاده توانستیم برای بخش تولید تأمین کنیم و ۱۸۰ هزار کود شیمیایی به ۲۴ هزار بهره بردار اعطا کنیم.

برای ایجاد مراکز خرید گندم در بروجرد مجوز داده شود

نباتی با تاکید بر اینکه امسال خوشبختانه مزارع خوبی داریم و سن زدگی نداریم، لذا انتظار می‌رود تولیدی که در شهرستان بروجرد تحویل داده می‌شود بدون آفات و سن زدگی باشد، افزود: تقاضا داریم مدیران استانی برنامه ریزی کنند برای ایجاد مراکز خرید گندم در بروجرد مجوز بدهند چرا که ۲۰ درصد جمعیت استان در بروجرد متمرکز شده و از سوی دیگر با نصب باسکول با ظرفیت بالا در مراکز خرید موافقت شود.

در مجموع بالغ بر ۵۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی گندم در بروجرد وجود دارد

علی شاهرودی رئیس اداره غله بروجرد نیز در این جلسه ادامه داد: امسال تا این لحظه ۷ هزار و ۷۷۴ کیلوگرم گندم ذخیره داریم به طوری که ظرفیت سیلوی بروجرد ۳۰ هزار تن است تا آنجا که در فصل خرید از لحاظ ظرفیت ذخیره سازی مشکلی نداریم.

وی افزود: کارخانه آرد بروجرد نیز ۲۱ هزار تن ظرفیت دارد که در مجموع بالغ بر ۵۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی گندم در شهرستان وجود دارد.

رئیس اداره غله بروجرد رعایت بهداشت، ضدعفونی کردن، دارا بودن باسکول ۶۰ تنی، نصب دوربین مداربسته و … را از جمله مواردی دانست که مراکز خرید گندم در بروجرد باید ملزم به آن باشند.

سال گذشته ۱۶ هزار و ۱۳۰ تن گندم از کشاورزان بروجردی خریداری شد

حجت الله بیرانوند مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان نیز در این جلسه اظهار داشت: مهمترین پروژه در کشور، پروژه خرید گندم است که حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی در کشور دارد و سهم استان لرستان هزار میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته ۳۰۰ هزار تن گندم در استان خریداری شده است که نسبت به سال ۹۷، ۶۰ هزار تن کاهش داشته ایم.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان با بیان اینکه اولین محموله دریافتی گندم بروجرد در سال گذشته در تاریخ نهم تیرماه و آخرین محموله دریافتی سی مهرماه بوده است، افزود: در سال گذشته ۲ هزار و ۸۵۲ محموله گندم از هزار و ۲۲۲ کشاورز بروجردی معادل ۱۶ هزار و ۱۳۰ تن گندم خریداری شده است.

نادر زهره‌ای مدیرکل تعاون روستایی لرستان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود در زمینه نبود مراکز خرید گندم در بروجرد ادامه داد: دغدغه‌های جهاد کشاورزی را به عنوان متولی امر تولید در شهرستان به خوبی درک می‌کنیم چرا که در چهار گوشه شهرستان امکانات خوبی آنگونه که باید وجود ندارد.

اعتبار لازم برای ایجاد انبار و نصب باسکول دائمی خرید گندم در اختیار تعاون روستایی قرار گیرد

وی افزود: چون معیار هم برای تولید، میزان خرید گندم است و بروجرد نیز خرید گندم زیادی ندارد پس لازم است با توجه به ظرفیت بالای تولید گندم مراکز خرید غیر فعال مجدد فعال و دایر شوند.

مدیرکل تعاون روستایی لرستان تصریح کرد: آنچه تقاضا داریم برای سال‌های بعد این است که کمک کنیم در مناطقی که فاقد امکانات هستند اگر انباری وجود دارد در اختیار تعاون روستایی قرار بگیرد و گرنه اعتباری در اختیار تعاون روستایی قرار دهند تا در چهار گوشه بروجرد برای مراکز خرید احداث انبار و باسکول دائمی و مرتبی داشته باشیم.

ابراهیمی معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه اظهار داشت: اهمیت فصل برداشت برای متولیان تولید و کشاورزان مشخص بوده و ماحصل دسترنج کشاورزان در فصل برداشت است.

وی افزود: امسال پیش بینی می‌شود ۴۶۰ هزار تن گندم در لرستان تولید داشته باشیم و ۳۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کنیم.

معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به بیماری‌های مختلف نباتات گفت: امسال در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع لرستان عملیات مبارزه با علف‌های هرز و در سطح ۱۰ هزار هکتار عملیات مبارزه با انواع بیماری‌ها اجرایی است.

ابراهیمی افزود: طی ۲ سال گذشته لرستان جزو استان‌های نمونه کشور در تولید گندم بدون سن زدگی بوده است.

امسال با توجه به تداوم بارندگی‌ها بیشترین خرید تضمینی گندم با ۳۰ هزار تن را در بروجرد خواهیم داشت

وی اظهار داشت: امسال با توجه به تداوم بارندگی‌ها بیشترین خرید تضمینی گندم با ۳۰ هزار تن را در بروجرد خواهیم داشت.

معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: در سال‌های گذشته چالش‌های زیادی در زمینه خرید گندم و پراکندگی مراکز خرید گندم داشتیم که امسال می‌خواهیم این مشکلات مرتفع شود.

عبدالرحیم رحیمی فرماندار بروجرد نیز در پایان این جلسه افزود: انتظار می‌رود دسترنج چندین ماه کشاورزان به نحو احسن در مراکز خرید ذخیره سازی و خریداری شود.

وی تصریح کرد: برای ایجاد مراکز خرید بیشتر تمامی دستگاه‌های مربوطه باید تلاش مضاعفی داشته باشند تا مراکز خرید غیر فعال بروجرد مجدد به چرخه فعالیت دربیایند و مشکلات گذشته دوباره تکرار نشود.

فرماندار بروجرد، ادامه داد: در این راستا به هر میزان بروکراسی اداری و فاصله مراکز خرید تا سیلوها را کمتر کنیم به نظر می‌رسد دور ریز و هدر رفت گندم کمتری هم خواهیم داشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 1419355
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.