منوچهر اسبکوه روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ضروری است همه واحدهای صنفی این شهرستان به جز نانوایی ها، قصابی ها، مرغ فروشی، میوه و تره بار فروشی، خواربار، سوپرمارکت ها و فروشندگان لوازم طبی و بهداشتی تعطیل شود.
وی با اشاره به وجود ۱۷ هزار واحد صنفی در خرم آباد اظهار داشت: با وجود اینکه اجرای این تصمیم موجب مشکلات اقتصادی و معیشتی برای قشر کم درآمد جامعه می شود اما سلامت شهروندان اولویت دارد و ضروری است در این شرایط اصناف غیرضروری را تعطیل کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش شدید خرید توسط مردم بازار اصناف استان ۷۰ تا ۸۰ درصد دچار رکود شده و درصد باقی مانده اصناف نیز که تاحدودی از رکود فعلی در امان مانده اند مربوط به صنوف میوه و تره بار، آذوقه و مواد بهداشتی و ضدعفونی هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر صنوفی همچون تالار و رستوران دارها، آرایشگرهای زنانه، لوازم خانگی، پوشاک، کیف و کفش، خوار و بار و آجیل فروشی ها به شدت دچار افت فروش شده اند و می توان گفت درآمد انها حتی برای پرداخت اجاره و هزینه های جانبی نیز کفاف نمی دهد.
اسبکوه با بیان اینکه در حال حاضر تعدادی از صنوف همانند آرایشگری ها تعطیل هستند افزود: هیچ گونه مشکل و کمبودی در زمینه تامین آرد و نان و نیز ارزاق و کالاهای عمومی وجود نداشته و این مایحتاج در اختیار عموم شهروندان قرار می گیرد.
وی گفت: اصناف استان و کشور مواردی همچون تورم، تحریم، رکود و جنگ اقتصادی را تحمل کرده و پشت سرگذاشته اند اما در شرایط شیوع کرونا به شدت متضرر شده اند که برای اتمام این وضعیت باید همه مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ها توجه کنند تا شرایط به حال عادی بازگردد.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۵۶ هزار واحدصنفی لرستان گفت: ۷۰ تا ۸۰ درصد این واحدها مستاجر هستند و خوش بینانه ترین رقم اجاره بهای آنها به ویژه در شهر خرم آباد از سه میلیون تومان تا پنج میلیون تومان است که متاسفانه در شرایط کنونی قادر به پرداخت این اجاره ها نیستند.
اسبکوه تاکید کرد: از مالکان این واحدهای تجاری تقاضا می شود با توجه به شرایط کنونی و رکود بازار، با مستاجران خود همکاری داشته و با بخشش و یا تعویق طلب خود گامی در راستای تسکین روحی صنوف بردارند.
بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکنون ۲۳۵ لرستانب به ویروس کرونا مبتلا شده و از این تعداد ۲۰نفر جان باخته اند.