بازار شب عید امسال متاثر از شیوع ویروس کرونا شده است، بسیاری از بازاریان معتقدند درآمد فروش آنها در اسفندماه بسیار کمتر از ایام سرد بین سال می باشد.
بازاریان که خود را برای بازار شب عید آماده کرده بودند بلکه بتوانند درآمدی بیشتری کسب کنند، اما حالا باید منتظر بمانند تا سایه ویروس کرونا از سر آنان دور شود.
اما در این میان افرادی هستند که دغدغه سلامتی مردم را داشته و با اندک درآمد روزانه خود، آن را با خرید ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده وقف مردم می کنند.
بین خیابان دوازده برجی و سبزه میدان خرمآباد در گذر کفش فروش ها جوانی نشسته بر صندلی پلاستیکی بدون توجه به جنسیت و سن عابران با پوشش کاملا بهداشتی اقدام به توزیع ماسک و دستکش میکند.
او با اسپری کردن محلول ضدعفونی کننده بر دست عابران، نحوه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا را به شهروندان گوشزد می کند.
نزدیک شدم، یک ماسک و یک جفت دستکش بعد از ضدعفونی کردن دست هایم از او تحویل گرفتم، خود را معرفی کردم پای صحبت هایش نشستم.
محمد حاجی نژاد کاسب ۴۴ساله باسابقه بازار خرم آباد هدفش از این اقدام را فرهنگ سازی و یادآوری ضرورت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در بین مردم عنوان می کند.
*روزانه چقدر برای توزیع ماسک و دستکش هزینه می کنی؟
روزانه ۳۰۰هزار تومان برای خرید اقلام بهداشتی کنار می گذارم و آن را بدون هیچ چشمداشتی بین همشهریانم توزیع می کنم .
همچنین روزانه سه لیتر محلول ضدعفونی کننده بر دست عابران اسپری می کنم، شاید فردی قبل از رسیدن به این گذر با تماس بر سطح آلوده، ناقل شده باشد.
*هدف شما از این اقدام چیست؟
تنها به خدمت به مردم فکر میکنم و می خواهم سهم خودم را برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه ادا کنم از هیچ فرد یا نهادی انتظار ندارم و از هیچ ارگانی هم پشتیبانی نمی شوم.
در این زمان که مردم دلهره ابتلا به کرونا را دارند باید همه برای کاهش آن تلاش کنیم چراکه با استرس کمتر قدرت دفاعی بدن بیشتر می شود.
*آیا خانواده ات از اقدام شما راضی هستند؟
مشوق اصلی من خانوده ام بود، آنها مرا مجاب کردند که اقدام به توزیع رایگان ماسک و دستکش همچنین اسپری کردن محلول ضدعفونی بین مردم کنم.
این اقدام هرچند ناچیز را از یک هفته قبل شروع کرده ام و تا حد توانم اجرا خواهم کرد.
*مگر درآمدت چقدر است که روزانه ۳۰۰هزار تومان تجهیزات بهداشتی توزیع می کنی؟
خداروشکر کم یا زیاد امورات می گذرد اما مهم تر از همه گذر از ویروس کرونا می باشد که با همدلی و کمک به هم نوع خود باید با آن مقابله کرد.
یک روز آنقدر درآمد خوب بود که ۲برابر هزینه های توزیع تجهیزات بهداشتی جبران شد، مطمئن هستم خدا این اقدام را بی پاسخ نمی گذارد.
*مردم برای تهیه ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده از داروخانه ها با مشکل روبرو هستند، چگونه آنها را تهیه می کنی؟
هرشب از ساعت ۲۱ تا ۲۳ با التماس به داروخانه ها برای تهیه تجهیزات بهداشتی اقدام میکنم.
برخی داروخانه ها میگویند اگر مبلغ بالاتری بدهم می توانم ماسک بیشتری تهیه کنم اگر که نه "ماسک نداریم".
به دلیل اینکه برای تهیه تجهیزات بهداشتی به داروخانه های متعددی مراجعه می کنم، شاهد کارشکنی تعداد زیادی از داروخانه ها هستم که تجهیزات را انبار می کنند.
آرزو داشتم یک داروخانه هرچند کوچک داشته باشم تا در این زمان بحرانی اقدامات بزرگی را به همنوعانم ارایه دهم.
در کمتر از یکساعتی که کنار این فرد نیکوکار بودم ماسک و دستکش های یکبار مصرفش خیلی زود تمام شد اما محلول ضدعفونی کننده آن تا آخرین قطره های بطری سه لیتری اش برای استفاده مردم همچنان ادامه داشت.
طبق گفته کارشناسان، ۸۰ درصد مبتلایان بدون درمان خاصی بهبود پیدا میکنند
طبق گفته کارشناسان، بیماران کلیوی، خانمهای باردار، کسانی که شیمی درمانی میکنند، افراد چاق با شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۰ و ۳۵ وافرادی که بیش از ۱۰ نخ سیگار در روز مصرف میکنند از گروه افراد پرخطر در مقابل ویروس کرونا هستند.
مصرف مایعات فراوان نیز بسیار توصیه میشود مایعات هنگام عبور از گلو و حلق باعث شستشوی این نواحی شده و ویروس را به معده منتقل میکند و معده نیز با ترشح اسید ویروس را از بین میبرد.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۶۶۳ تن را گرفته است.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروسهاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود؛ این ویروس در معمولیترین حالت باعث سرماخوردگی میشود و نشانههای ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروسهای تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماریهای خود ایمن میتواند خطرناک باشد و مرگ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.
تاکنون ۹۱ هزار و ۳۱۸ نفر در دنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند، از این تعداد سه هزار و ۱۳۱ نفر جان خود را به علت بیماری کووید ۱۹ از دست داده اند و ۴۸ هزار و ۲۹۱ نفر بهبود یافته اند.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.
بر اساس آخرین آماری که توسط معاون بهداشت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است تاکنون مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا به ۲ هزار و ۳۳۶ نفر و فوتی قطعی به ۷۷ نفر رسیده است و ۴۳۵ نفر در مجموع بهبود یافتهاند.
استان گیلان، قم و تهران در صدر درگیری با ویروس کرونا هستند هرچند روند بیماری در قم ثابت شده، اما موارد ابتلا در این سه استان بیشتر است.
در مجموع ۱۸ نفر در لرستان به کرونا مبتلا شدند که سه نفر جان باختند و هشت نفر نیز از بیمارستان ترخیص شده اند.
محمد یاراحمدی خبرنگار ایرنا لرستان