به گزارش ایرنا احسان قمری روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان لرستان افزود: یکی از مهمترین معضل های سال گذشته، صادرات ریالی به عراق و افغانستان بود که باید گفت در این مراودات حتما دلار وجود دارد و باید فعالیت صرافی ها را بررسی کرد.
وی با انتقادبه اینکه از افزایش نرخ ارز استفاده نکرده ایم تصریح کرد: برنامه کشور، صادرات به ۱۵ کشور همسایه، چین و هند است و پارسال حدود ۲۴ میلیارد دلار به این ۱۵ کشور صادر شد.
وی ادامه داد: میزان واردات این ۱۵ کشور، یکهزار و ۱۶۰ میلیارد دلار است که سهم ایران از این رقم ۲۴ میلیارد دلار می باشد در حالیکه ظرفیت ۱۰۰ میلیارد دلار به این کشورها را داریم و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، تا سال ۱۴۰۰ سهم ۲۴ میلیارد دلاری ایران از این کشورها باید به ۴۸ میلیارد دلار افزایش یابد.
قمری تفاهم نامه اوراسیا را ظرفیت بالایی برای صادرات ایران دانست و افزود: همانطور که برای یک مربی ورزشی ۳۰ میلیارد تومان پرداخت می کنیم باید از صادرات هم حمایت مادی و معنوی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: سال گذشته یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه برای کمک به صادرات لحاظ شد اما کمتر از پنج درصد این رقم تخصیص یافت که برای تشویق ۹۰۰ واحد تولیدی و صادراتی بزرگ استفاده شد.
وی آموزش را لازمه ی رونق صادرات دانست و گفت: کارگروه حمایت از صادرکنندگان پیشرو تشکیل شده و خدمات دستگاههای مرتبط همچون گمرک، بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت در این کارگروه تجمیع شده که نتایج خوبی داشته است.
قمری اضافه کرد: صادرات ریالی، صادرات و هنر نیست و باید بررسی کرد چرا صرافان در جاهایی همچون بغداد یا کابل سرصادرکنندگان را کلاه می گذارند بنابراین باید صادرکنندگان را آموزش داد.
در این مراسم از ۱۸ صادرکننده نمونه لرستان تجلیل شد.
به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با توجه به اینکه صادرات استان از مبادی مختلفی انجام می شود آمار نهایی این بخش در سالجاری تاکنون جمع بندی نشده اما هشت ماهه امسال ۲۲ قلم کالا از لرستان به ۲۰ کشور صادر شده است.
به طور متوسط صادرات لرستان از حدود ۹۰ میلیون دلار در سال ۹۲ به ۳۵۰ میلیون دلار طی سال گذشته رسیده است.