به گزارش ایرنا،  امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اصلی مهم که مورد توجه همه انبیای الهی بوده است امروز و در شرایط فعلی جامعه نه فقط در یک زمینه بلکه در تمام جوانب و بخصوص در مسائل اقتصادی باید با قاطعیت اجرا شود.

براساس نظر کارشناسان حاضر در این میزگرد، امر به معروف و نهی از منکر با ریشه های مبتنی بر آیات و روایات در واقع نوعی احساس تعهد و احساس مسئولیت نسبت به جامعه است تا در صورت مشاهده هر گونه ستم، فساد و گناه سکوت در پیش گرفته نشود، چرا که در حقیقت این بی تفاوتی و سازش کاری عاملی برای تشویق افراد گناهکار به تداوم کار خلاف آنها شده که در نهایت به ضرر همگان در جامعه منتهی می شود.

در عین حال باید این نکته مورد تاکید قرار گیرد که هدف از امر به معروف و نهی از منکر اصلاح جامعه اسلامی است بنابراین باید به روشی اجرا شود که نهایت تاثیر گذاری را داشته باشد و برای این اثربخشی در تذکر زبانی باید نهایت احترام و عزت رعایت شود.

کارشناسان حاضر در این میزگرد معتقدند برای اینکه فریضه امر به معروف و نهی از منکر اثربخشی بیشتری داشته باشد باید افرادی که به این کار مبادرت می ورزند از تخصص کافی برخوردار بوده و در عین از علم روانشناسی نیز بهره و آگاهی کافی را داشته باشند.

در این میزگرد تاکید شد که اهمیت موضوع امر به معروف و نهی از منکر در این است که این فریضه یک موضوع اجتماعی است که ریشه های قرآنی و روائی دارد و باید با قاطعیت آن را در تمام جنبه و زمینه ها اجرا کرد.

کارشناسان حاضر در این میزگرد بر این باور بودند که اصلاح جامعه اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر باید همه جانبه باشد و تاکید زیاده از حد بر یک جنبه مثلا صرفا در مورد مسائل مرتبط با حجاب نباید به غفلت از سایر موراد از جمله ضرورت اجرای این فریضه در مسایل اقتصادی منجر شود.

اجرای فریضه امر به معروف مختص به مسئله حجاب نیست

رییس تبلغات اسلامی بروجرد گفت: اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در همه حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه امروز ضروری بوده و تنها مختص به عفاف و حجاب نیست.

حجت الاسلام محمد صادق جعفرپور افزود: در جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری باید به احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر توجه شود و این دیدگاه که امر به معروف تنها باید در حوزه حجاب آن هم برای بانوان باشد فکری اشتباه است زیرا بسیاری از مردان نیز باید در نوع پوشش و برخورد خود تغییراتی حاصل کنند.

وی اظهار داشت: اهمیت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در بسیاری از موارد از فریضه نماز واجب تر بوده  چرا که اگر کسی نماز نخواند ضررش متوجه فرد تنها می شود اما عمل نکردن به فریضه امر به معروف و نهی از منکر ضرر دامن اجتماع و جامعه را می گیرد.

رییس تبلیغات اسلامی بروجرد بیان کرد: در قانون اساسی پیرامون احکام امر به معروف تاکید شده و وظایف قضات در این راستا مشخص شده و این فریضه را باید زبانی و به دور از هرگونه خشونت و برخورد قهری باشد و قانون آن را برای قضات مشخص کرده است.

حجت الاسلام جعفر پور اضافه کرد: باید در انتخاب افراد در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دقت شود تا افرادی سالم و اصلح این وظیفه مهم را برعهده گیرند تا خلل و مشکلی در نحوه اجرای این فریضه و یا خدایی ناکرده بدبینی از سوی مردم حاصل نشود.

ظرفیت اجرای امربه معروف و نهی از منکر در جامعه وجود دارد

وی ادامه داد: ظرفیت کشور در حوزه امر به معروف و نهی از منکر با توجه به اینکه دولتمردان و مسئولان کشور درد دین دارند ظرفیت بالایی است و به برکت خون شهدا و رهنمودهای امام راحل و رهبر فرزانه انقلاب فضا برای اجرای این فریضه مهیا است.

رییس اداره تبلیغات اسلامی بروجرد بهترین زمان اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را محرم و صفر دانست و یادآور شد: در این ایام همه مساجد و حسینیه مملو از جمعیت است و مبلغان می توانند مسایل و موضوعات مختلف مانند پرهیز از گرانفروشی، کم فروشی، بی حجابی و بدحجابی، فقر در جامعه، اختلاس، حق الناس و ده ها موضوعات مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در قالب امربه معروف و نهی از منکر بیان کنند.

وی از موازی کاری برخی دستگاه ها در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر انتقاد کرد و گفت: وجود این مهم موجب شده تا اجرای این فریضه در برخی مواقع با مشکل مواجه شود.

حجت الاسلام جعفر پور افزود: مردم در احیای این فریضه به مسئولان و دولتمردان نگاه می کنند و اگر این قشر به وظیفه خود به خوبی عمل کنند مردم نیز  دلگرم شده اما بی توجهی به این موضوع خطرناک است و باید از ظرفیت همه نهادهای فرهنگی استفاده شود.

امر به معروف پیام اصلی قیام امام حسین (ع)

مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش شهدای مهندسی بروجرد بیان کرد: اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه،  پیام اصلی قیام ابا عبد الله الحسین (ع) است.

حجت الاسلام رضا کیانی افزود: محرم، ماه امر به معروف و نهی از منکر است، و در این ایام عمل به این امر مورد تاکید فراوان است.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم این واجب فراموش شده را در جامعه احیا کنیم باید از همان کودکی آموزشهای لازم را به افراد ارائه داد در حالی که این نوع آموزش ها امروزه از مقاطع بالاتری شروع می شود که نتیجه مثبت آنچنانی ندارد.

مسئول عقیدتی سیاسی مرکز آموزش شهدای مهندسی بروجرد اضافه کرد: فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر که نظام آموزشی ما باید به سمت فرهنگ سازی حرکت کرده آموزش هنجار ها و ارزش ها را از همان دوران کودکی شروع کند که در این راستا اولین گام خانواده می باشد که پدر و مادر نقش تعیین کننده ای در تربیت فرزندان خود دارند.

ائمه جماعات نقش مهمی در اجرای امر به معروف دارند

حجت الاسلام کیانی ادامه داد: دومین مکان مساجد هستند که ائمه جماعات در این امر مهم نقش مهمی دارند، مساجد ظرفیت های مختلفی دارند که به کودکان و نوجوانان اموزش های ارائه دارد و دیگر نهاد ها نیز باید در حوزه فرهنگ سازی وارد عرصه شوند.

وی یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر ۲ فریضه بزرگ و ۲ فرع از فروع ۱۰ گانه دین مبین اسلام محسوب می‌شوند،  گذشته از عنایت خاص قرآن کریم به این موضوع و نیز سیره‌ی نظری و عملی پیامبراکرم(ص) و دیگر اولیای دین، در نگاه امیرالمؤمنین علی (ع)  امر به معروف و نهی از منکر جایگاه ممتاز و ویژه‌ای دارد،  آن حضرت امر به معروف و نهی از منکر را عنایت دین، قوام شریعت و با فضیلت‌ترین اعمال بندگان خدا توصیف می‌نماید که حتی از جهاد در راه خداوند نیز بالاتر است.

وی بیان کرد: از دیدگاه آن حضرت این ۲ فریضه برکات فراوانی در جامعه اسلامی به دنبال دارد و در مقابل ترک آنها مستوجب نزول بلا و خطرات زیادی است،  مراتب سه‌گانه امر و نهی(قلبی، لسانی، یدی) خصوصیات آمر و ناهی، رابطه امر به معروف و نهی از منکر با جهاد و اقامه حدود و نیز لزوم نصیحت کردن و نصحیت پذیرفتن، همچنین فضیلت امر و نهی عوام نسبت به خواص، و رعایا نسبت به حکام، از دیگر فرازهای بیانات علوی در تبیین جایگاه و ارزش امر به معروف و نهی از منکر است.

حجت الاسلام کیانی افزود: با این حال، با کمال تأسف باید اذعان نمود که آن‌طور که شایسته است در قرون و اعصار مختلف تاریخ اسلام، این دو فریضه، اولاً زوایا و ظرایف و نیز مسائل مختلف آن‌ها به عنوان دو واجب شرعی به خوبی بیان نگردیده است و ثانیاً به خوبی اجرا نشده؛ تا جایی که امروزه و بالاخص پس از پیروزی انقلاب پربرکت جمهوری اسلامی ایران، از آن‌ها به عنوان دو فریضه‌ی «فراموش شده» یاد می‌شود و برای به جریان افتادنشان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تأسیس گردیده است.

امربه معروف و نهی از منکر یک واجب فراموش شده است

مسئول بسیج جامعه زنان ناحیه مقاومت بروجرد گفت: امربه معروف و نهی از منکر یک واجب فراموش شده است که متاسفانه مغفول افتاده و می بایست احیا شود.
نسرین فائزی افزود: با توجه به شرایط کنونی جامعه و مشکلات و مسائلی که وجود دارد، لازم که امربه معروف و نهی از منکر با در نظر گرفتن ملاحظاتی در جامعه اجرا شود.
وی اظهارداشت: امر به معروف و نهی از منکر باید با اعتماد سازی به جهت سالم سازی جامعه وجود داشته باشد، زیرا با عمل به این فریضه جامعه اصلاح می شود.
مسئول بسیج جامعه زنان بروجرد بیان کرد: از موارد مهم در اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر عملکرد مسئولان جهت ایجاد اعتماد بین سطوح مردم است که می تواند مهم و ضروری باشد.
فائزی اضافه کرد: برگزاری همایش های اثر گزار در راستای استفاده صحیح از فضای مجازی و حجاب و عفاف و سبک زندگی اسلامی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب می باشد.

وی اظهار داشت: همچنین اجرای قانون توسط نهادهای انتطامی بعنوان پشتوانه قضایی و انضباطی. جهت دلگرمی نیروهای انقلاب و در آخر بکارگیری گام به گام مراحل امر به معروف و نهی از منکر جهت سالم سازی جامعه است.
وی بیان کرد: استفاده از گروه های آموزش دیده در این راستا به منطور سالم سازی و اجرای قانونی حجاب و عفاف خصوصا در سطح ادارت و اموزش و پرورش و مکانهای دولتی که متاسفانه مشاهده شده است به این واجب مهم در مکانهایی بی توجه شده ایم.

۷۱۹۰/۷۲۷۳/۶۰۵۲/۱۹۲۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.