مدیرکل انتقال خون لرستان از تولید بیش از 47 هزار واحد پلاسما در استان خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه لرستان،  دکتر غلامرضا حامدی با بیان اینکه پلاکت فرزیس فرآورده‌ای است که به انعقاد خون کمک می‌کند، اظهار کرد: 2 نوع پلاکت(رندوم و فرزیس) داریم که در رندوم از هراهداکننده یک واحد خون و یک واحد پلاکت می‌گیرند و اما در پلاکت فرزیس هر واحد خونی که می‌گیرند معادل 6 واحد پلاکت رندوم است و فقط زمان گرفتن خونگیری فرد طولانی‌تر است.

وی اضافه کرد: در 4 ماهه امسال 162 مورد تولید پلاکت فرزیس در استان داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل که 72 مورد بوده است 125 درصد افزایش داشته‌ایم.

حامدی گفت: هر واحد خون به سه واحد تبدیل می‌شود که شامل پلاکت که در دمای 20 تا 24 درجه سانتیگراد و به مدت 5 روز نگهداری می‌شود، فرآورده‌های سلولی در دمای 2 تا 6 درجه سانتیگراد و به مدت 35 روز نگهداری می‌شود و پلاسما از 3 ماه تا 2 سال قابل نگهداری است مشروط بر اینکه دمای نگهداری سردخانه آن منفی باشد.

مدیرکل انتقال خون لرستان با بیان اینکه سال گذشته 47 هزار و 223 واحد پلاسما تولید کردیم و به 23 مرکز درمانی سطح استان ارسال شد، بیان کرد: همچنین 18 هزار و 234 واحد نیز به شرکت پالایشگر ارسال شده که شامل محصولاتی نظیر هموگلوبین و آلبومین بود و یک سری مواد دیگر که از پلاسما جداسازی و از پلاسمای ایرانی تأمین می‌شود بوده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته از ابتدای مهر ماه تا پایان بهمن ماه 4506 نفر از اهداکنندگان مستمر واکسن هپاتیت زدند، اضافه کرد: سال گذشته به منظور بالا بردن ضریب امنیت اهداکنندگان مستمر واکسیناسیون هپاتیت نوع B را برای آنها اجرا کردیم و آنان در سه نوبت واکسینه شدند.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.