آیت الله سید احمد میرعمادی روز سه شنبه در هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن قوه قضائیه در سالن جلسات دادگستری لرستان با باین اینکه فضای جامعه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فضایی قرآنی است، بیان کرد: در تمام نهادها و دستگاه های اجرایی شاهد نورانیت قرآن هستیم و یکی از محافل قرآنی محفلی است که در دستگاه قضایی با حضور قاریان و حافظان قرآن برگزار می شود.
وی با بیان اینکه حیات واقعی بشر در معنویت است،اظهار داشت: امروز همه انانها به این نقطه حساس رسیده اند که زندگی مادی جز رنج و منجلاب فساد و تباهی چیز دیگری نیست و بسیاری از انسان های غرب زده و غرب گرا که در دامن مادیات غرق هستند راه نجاتی جستجو می کنند و می خواهند زندگی واقعی پیدا کنند.
آیت الله میر عمادی عنوان کرد: این افراد از مادیات و امکانات رفاهی زده شدند و نیازشان برآورده نمی شود و به دنبال برآورده کردن نیاز زندگی حقیقی خود هستند، تردیدی نیست که زندگی واقعی بشر در معنویت است.
وی یاد آور شد: معنویت تمام نیازهای روحی،معنوی و اخروی انسان را برطرف می کند اما آنچه را که بشر در این نقطه حساس دچار سرگردانی کرده است شناخت معنویت است.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: عده ای معنویت را در خلوتگاه ها و جدا شدن از اجتماع می بینند و عده ای معنویت را در عرفان های کاذب و انحرافی و بازگشت به مادیات می دانند.
وی با تاکید بر اینکه اتفاق نظری در جهان بشریت وجود دارد که زندگی حقیقی انسان در معنویت است اما معنویت را چه چیز باید جستجو کرد، اظهار داشت: در طول تاریخ ثابت شده است که معنویت چیزی است که پیامبران الهی برای بشریت آورده اند.
آیت الله میر عمادی ادامه داد: علت اصلی همه مشکلات بشر این است که کتاب آسمانی هایی که خداوند برای بشر نازل کرد به دست نااهلان افتاد و کتاب آسمانی باید به دست اهلش برسد و این خطر همیشگی در طول تاریخ بوده است.
وی عنوان کرد: ما مسلمانان نیز معتقدیم که منبع معنویت و چشمه زلال برای شستشوی زندگی قرآن کریم است و به همین جهت قرآن منبع بصیرت است اما باید قرآن به دست اهلش سپرده شود که در غیر اینصورت به سرنوشت مسیحیت و یهودیت دچار می شویم و از معنویت منحرف می شویم.
امام جمعه خرم آباد گفت: قرآن باید در کنار عترت باشد و به دست مفسر و اهل قرآن سپرده شود و در آیات قرآن به فراوانی شاهدیم که خدای متعال دستور به قرآن در کنار اهل قرآن داده است.
وی افزود: در آیه ۴۴ سوره نحل آمده است به ۲ دلیل با داشتن قرآن که منبع بصیرت است نیازمند عترت هستیم، رجوع به ولایت برای فهم قرآن واجب است.
نماینده ولی فقیه در لرستان اظهار داشت: قرآن چهار اسم مشهور دارد که یکی از آنها ذکر است و مخاطبان اصلی و حامل قرآن اهل ذکر هستند.
وی اظهار داشت: ضرورت تفسیرو بیان حقایق قرآن ایجاب می کند که به اهل ذکر و عترت مراجعه کنیم که بدون آنها انحراف و خطر است و از طرفی حدیث ثقلین تاکید بر اهل عترت دارد.
آیت الله میر عمادی با بیان اینکه بشر به دنبال معنویت است اما در پیدا کردن آن دچار انحراف می شود چون قرآن را در کنار عترت نمی بیند، عنوان کرد: امروز درد جهان اسلام این است و قرآن در جهان اسلام اسیر است.
وی ادامه داد: عده ای افراد متحجر و متعصب هستند که ریشه پیدایش وهابیت جدایی قرآن از ولایت است و امروز گرفتاری جامعه اسلامی این است.
وی با اشاره به اینکه در عربستان و مصر قرآن تلاوت می شود و قاریان برجسته حضوردارند، عنوان کرد: در کشورهای اسلامی حافظان قرآن فراوان داریم اما معنویت در بین آنها نیست چراکه عترت در بین آنها نیست.
امام جمعه خرم آباد گفت: تمسک تنهایی به قرآن باعث ضلالت و گمراهی است و عامل اصلی پیدایش تحجر در جهان اسلام مسئله جدایی قرآن از ولایت است و نقطه آغاز انحراف فکری، معنوی عقیدتی و سیاسی جدا کردن ولایت از قرآن است.
وی تاکید کرد: هدایت و رستگاری و مصون ماندن از هرگونه انحراف و دفع خطر فکری و تهاجم فرهنگی تمسک به قرآن و عترت است و قرآن در کنار عترت معنویت بخش و بصیرت افزا است.
به گفته وی عامل اصلی سستی در دین و پیدایش نفاق و تحجر دوری از ولایت است و اگر عده ای در دین سست هستند به دلیل این است که از ولایت جدا هستند.
وی اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران شاهد شکوفا شدن قرآن و قدرتمندی اسلام در برابر کفر جهانی هستیم و این در سایه ولایت است.
۷۲۷۴/6060