به گزارش ایرنا، سید امین قاسمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به قدمت بالای شواهد فرهنگی به دست آمده از لایه‌های پارینه سنگی جدید غار کلدر که هم اکنون عنوان قدیمی ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران را به خود اختصاص داده است و این داده یکی از نادرترین کشفیات در غرب قاره آسیا محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: این یافته فرهنگی می‌تواند بخشی از حلقه مفقوده زنجیره تکامل بشر و مسیرهای مهاجرتی انسان‌های هوشمند را تکمیل کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان اظهارداشت: این یافته فرهنگی مسیرهای مهاجرتی انسان‌های هوشمند از قاره آفریقا به آسیا، جنوب غرب آسیا، منطقه اوراسیا و نهایتاً رسیدن اولین گونه‌ها به قاره اروپا را پوشش داده و به عنوان یک کشف مهم در مطالعات پارینه سنگی دنیا قلمداد شود.
قاسمی با اشاره به اینکه این اداره کل در حال انجام پیگیری‌های لازم جهت ادامه انجام کاوش و ثبت جهانی غارهای تاریخی استان است، بیان کرد: جذب سرمایه گذار به منظور تبدیل این غار و منطقه کلدر به سایت موزه از دیگر برنامه‌های این اداره کل به منظور توسعه گردشگری استان است.

*** گونه شناسی مقدماتی تکه استخوان مذکور توسط دیرین شناس سرشناس هلندی
دکتر بازگیر سرپرست هیأت کاوش غار کلدر نیز اظهار داشت: گونه شناسی مقدماتی تکه استخوان مذکور توسط دیرین شناس سرشناس هلندی، پروفسور جان وندرماد انجام گرفته و مطالعات دقیق و جزئیات بیشتر در این خصوص پس از انجام تاریخ نگاری مطلق و مطالعه این داده توسط متخصصین آناتومی انسان، علوم ژنتیکی اطلاع رسانی خواهد شد.
زهرا بهاروند معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه فصل سوم کاوش باستان شناختی غار کلدر با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است، تصریح کرد: کاوش باستان شناختی این فصل غار کلدر هم اکنون به اتمام رسیده و اعضای هیأت در حال انجام امور تاریخ نگاری لایه‌های پارینه سنگی جدید و میانه این غار با استفاده از روش‌های ترمولومینسانس و او. اس. ال هستند.
7274/7273
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.