به گزارش روز دوشنبه ایرنا، علیرضا رفیعی پور در جریان بازدید از مناطق سیل زده در پلدختر افزود: وزیر جهاد کشاورزی دستور پرداخت غرامت را صادر نموده و این مبالغ با توجه به ارزیابی میزان خسارت پرداخت می شود.
وی برای اعزام نیروهای واکنش سریع دامپزشکی از پنج منطقه کشور اعلام آمادگی کرد و افزود: اکیپ های عملیاتی دامپزشکی مورد نیاز از سایر استانها به منطقه آسیب دیده لرستان اعزام خواهند شد.
رفیعی پور با بیان اینکه تجهیزات، سم، دارو و سایر نهاده های دامپزشکی مورد نیاز به این منطقه ارسال می شود تصریح کرد: در هر منطقه هرگونه تلفاتی برای دام و طیور اتفاق افتاده، بلافاصله عملیات بهداشتی دامپزشکی در آنجا اجرا شده چرا که هرگونه تعلل در این مورد می تواند بهداشت انسانی را تهدید نماید.
رییس سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: بعد از فروکش کردن این بحران، احتمال شیوع بیماری شاربن در منطقه نیز به دلیل فراهم شدن شرایط زندگی برای باکتری عامل این بیماری وجود دارد.
رفیعی پور توضیح داد: باکتری شاربن که در شرایط سخت چندین سال به شکل مقاوم باقی می‌ماند و در صورت فراهم شدن شرایط از جمله جابجایی خاک در حوادثی همانند سیل شروع به تکثیر و شیوع بیماری می نماید که بر این اساس واکسیناسیون علیه این بیماری در استان های درگیر سیل در حال انجام است.
وی افزود: پیش‌بینی به موقع و عملکرد سریع و گسترده در امر واکسیناسیون، سم پاشی و ضدعفونی مناطق درگیر تلفات دامی و مدیریت بیماری‌های دامی به پیشگیری از بروز بحران و جلوگیری از اشاعه انواع بیماری ها تا این لحظه کمک موثری نموده است.
در اثر سیل روز دوشنبه 12 فروردین در لرستان رودخانه های این استان در شهرستان های مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد ستاد مدیریت بحران استان قبل از وقوع سیل اطلاع رسانی وسیعی را انجام داد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند.
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از 12 فروردین 24 ساعت و به مدت یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات 13 فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان 15 هزار میلیارد ریال است و تا کنون 15 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند.
7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.